Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem tady úplně nová…zatím se snažíme úplně krátce…teprv od poslední proběhlé menzes jsem zkusila ovulační testy. Mám hrozně napravidelné menzes, někdy 21 dní, někdy i kol. 40…Poslední 4 cykly byly přesně o 21 dnech. Ten zatím poslední od 29.7. 2016. Koupila jsem sadu ovu testů a hned 6 DC začala testovat, že prý u krátkých cyklů může být ovu brzy…nikdy předtím jsem ovu nezkoumala ani nepozorovala. Stále žádný náznak druhé čárky, až 12 DC ráno náznak a pak již velmi silné čárky (testováno několikrát denně) a pak trochu slábnoucí (nejslabší 14 DC a pak už nic). Sexík v tyto dny, ale i předtím. Teď to byly již tři týdny od poslední MS a menzes stále nikde, zato píchání v podbřišku, trochu na zvracení, divné chutě atd. Těho test zatím negativní
Je možné, že je ještě na test brzy? Že i vzhledem k té posunuté ovulaci se tento cyklus chystal být zase delší? Díky a hodně štěstí všem, co si ho přejí
![]()
@Emka135 Ahoj každopádně ovu testy se nedělají z ranní moči jako těhotenské pač až v průběhu dne se zvyšuje hormon předpovídající ovulaci..nesmí se před testem 3 hodiny nic pít..nejlepší je dělat test odpoledne..já vždy dělala kolem 17 hodiny a to byla jistota že bude něco vidět
takže kdyby ms dorazila a dělala by si opět ovu testy tak až odpoledne nikdy ne ráno
za další těhu test nemusí vyjít vždy hned první den ms..já jsem měla vždy pozitivní až tak 2-3 dny zpoždění takže zkus testík opět tak za 2-3 dny a uvidíš
jestli teda nedorazí ms
držím palce ![]()
@mrkvikva Ahoj tak co byla si na krvi?? A jaké jsou výsledky jsem šíleně zvědavá ![]()
@kacula1111 ahojky přišla jsem až před chvilkou, na výsledky jsem si volala ráno a hodnota HCG je 2000 ![]()
Holky jsem dneska 13DPO, včera jsem testovala a bylo bílo… tak jsem si říkala že to z zkusim zase za dva dny, možná bylo ještě brzy. Včera večer jsem si myslela že už dorazí mrcha, ale naštěstí nedošla..
@Floor Tak zkus za ty dva dny a uvidíš
mně se ukázali // až 16DPO takže nevěš hlavu ![]()
Příspěvek upraven 24.08.16 v 20:09
@Floor // se klidně můžou ukázat až 15 DPO, mě se ukázaly až 20 DPO, takže máš ještě čas, otestuj za 2 dny, mělo by být vidět víc ![]()
@kacula1111 pravděpodobně 6 týden a pár dní, nevím přesně jak se to počítá, ale prý se to pak počítá i podle ultrazvuku
@mrkvikva Nn počítá se to od poslední MS..kdy ti začala poslední??