Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kacula1111 teda…konečně pořádnej a pravdivej názor
možná spíš ty změny škodí tělu víc než když ho posloucháme a dáme si na co máme chuť
@mrkvikva Přesně tak..vždyť kdybych měla poslouchat a dělat to co se kde píše tak v těhu nesmím jíst ani citrusové ovoce..co to je za kravinu?? jako abych v těhu nejedla ovoce?? to už není normální co si kdo vymyslí!!já jsem zastánce názoru jez vše na co je chuť a dělej na co máš chuť..ano chápu že některé ženy mají opravdu rizikové těhotenství tak je lepší se nenamáhat, ale když budu mít bezproblémové těhu tak proč nechodit do práce?? nebo proč si občas nedat pivko nebo 2dcl vína..to ničemu neuškodí…stejně jako všude možně píšou že by se dítě nemělo dávat ke zvířatům..proč aby mělo slabou imunitu a bylo neustále nemocné?? nechápu…vždyť to ničemu neublíží…a právě naopak já pamatuju když jsem byla malá a jedla jsem venku na loukách šťovíky a kdoví kdo je před tím počúral
nechci aby moje dítě bylo rozmazlené a nemocné pokaždý když se chytne nejakého zvířete!! to je fakt doba toto
jsem se nějak rozjela
![]()
@kacula1111 ty jsi můj člověk
mám úplně stejnej názor, to je furt samy pozor nesmíš kafe, je tam kofejn, přece když nebudu do sebe lít litr denně tak to nemůže škodit, zvlášť když jsou ty produkty co se v dnešní době vyrábí tak šizeny. A pak jak by si děcka měli vypěstovat imunitu, když je furt rodiče hlídají aby se náhodou nezašpinily, aby nemuseli prát, vidím to i v té školce, jedny tepláčky a upozornění aby venku nelezly po zemi, že se zašpiní
to je fakt tou dobou, my co jsme se narodily dřív tak jsme lítaly věčně po venku, špinaví, když nám spadl rohlík na zem tak se zvedl a snědl
dnes? honem vyhodit, přece to nebudeš jíst když to spadlo na zem
ach jo
kolikrát se nestačím divit, a pak co z těch dětí vyroste…
@mrkvikva Právě že mně můj dr řekl..že když jsem byla zvyklá pít kafe tak se nemám omezovat jenom že ho třeba nemám dělat tak silné a nevypít 4 denně..což já piju 1 max 2 denně..takže pohoda
no já pamatuju kdy sem lítala venku a byla celá špinavá od válení se po zemi nebo po prolézačkách…a teď kolikrát hřiště zeje prázdnotou..je to smutné
já i teď když dělám na zahradě jsem jako prase ale co mně to nevadí
máme doma 2 psi a kočku a taky si hned neutíkám umýt ruce když se jich chytnu..a to ještě někdy s námi spí i v postely
a jsme s manželem zdravý nevíme pořádně co je to chřipka nebo streptokok a takové věci..ano rýma to se občas stane ale taky už 3 roky nepamatuju že bych kupovala kapky do nosu nebo tak…a to se pohybuju i u lidí co jsou nemocní a nic..já si myslim že i tohle má na to vliv..v zime nepretápíme máme doma tak 20°C a stejně běháme v kratasech doma…fakt chce to nerozmazlovat se a hned je líp
![]()
@kacula1111 no jsem zvědavá co mi řekne ten můj doktor, jestli mi taky bude něco zakazovat…spíš bych ale řekla že mi neřekne vůbec nic, mám doktora magora tak uvidíme
… tu imunitu chce posilovat už od mala, přesně jak říkáš, kdo se nelítá hned umývat 10krát denně tak je v podstatě zdravej, tělo je na to zvykly a pak když chytne bacil tak hned nešílí a nepotřebuješ ani antibiotika
@kacula1111 tak davam vediet ako som slubila, ma dnes dosla. Aspon viem, ze je vsetko Ok a mozme sa snažiť dalej
ale fakt, ze ked sa clovek zacne snažiť a toto sa mu predtym nestalo… No na nervy
asi skusim ovulacne testy ![]()
@simusiacik Zkus
a já to spojuji ještě s měřením BT a vim na 100% že ovu proběhla pač u mně jsou ovu testy k ničemu
takže já se řídím podle toho ![]()
@mrkvikva Přesně
no jsem na to taky zvědavá ale myslím že bude všechno v pořádku a dostaneš fotečku ![]()
@kacula1111 a prosim ta, ako prebieha meranie? Uz som o tom pocula, no nikoho kto by si BT meral v okoli nepoznam… Inak citala som prispevky vyssie a myslim, ze som taktiež vas clovek, pocas tehu po 1 trimestri si urcite nechcem odopriet 2 dc vinka alebo sem tam pivko, cvicenie a podobne veci. A ked sa dieta narodí a bude sa mat s kym vonku hrať, tak ho rsda necham ubabrat v piesku
potom z tých deti vznikajú sami alergici! Moj ocko bol lekár a bola som alergicka na kocku a psa a mali sme aj kocku aj psa, aby som si budovala imunitu
sem tam som si kýcha a som tu ![]()
@kacula1111 ježiš já už se nemůžu dočkat
už bych ráda věděla že je všechno v pořádku
@simusiacik tak to jsem ráda, že jsme našli dalšího člověka se stejnym názorem, přílišná hygiena a opečovávání se nevyplácí. Jinak s měření BT nemám zkušenosti, já používala ovu testy
@simusiacik BT musíš měřit vždy ve stejném čase, stejným teploměrem a za stejných podmínek..tzn že když jeden den měříš v 4:30 tak už každý den musíš měřit v 4:30..když spíš nahá tak už každý den musíš spát nahá…a když ti dojde baterka tak při každé výměně musíš zapsat do poznámky..stejně jako kdyby si spala v pyžamu nebo kdyby si měřila v jiný čas..nebo kdyby si těsně před tím šla na wc..všechno psát..každopádně aby výsledky nebyli zkreslené musíš mít aspoň 4 hodiny nepřetržitého spánku..já pracuji na směny tak mám nastaven budík non-stop na 4:30 a když mám odpolední tak zazvoní budík změřím teplotu zapíšu a spim sladce dál
existuje přímo digitální teploměr na měření BT a ten má dve desetinná čísla a je přesnější..stojí kolem 150 korun a seženeš ho v každé větší lékárně
pokud ale nemáš s měřením BT zkušenosti dělala bych oboje pač BT ti ukáže ovu až den po a to je už pozdě..já už svůj cyklus znám takže já už testy nepotřebuji, ale uvidíš sama stačí 2-3 cykly měření a budeš profík ![]()
@mrkvikva Většinou vycítíš že je vše ok
já třeba věděla hned že těhu nedopadne..šestý smysl je svinstvo
![]()
@kacula1111 právě že první nedopadlo a ted už se bojím dopředu. Dneska mi ani nebylo špatně tak to mi taky nepřidá…nevím jestli to není špatně…ty nervy jsou hrozny