Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
lilia81 píše:
klarucha - to tedy ne, jak dlouho se snažíte a můžu vědět, kolik ti je? nepřijde mi to zase jako moc profesionální postup, čekala bych, že s těmito problémy ti udělá alespon 2-5 DC hormonální profil, aby věděla, jak se hodnoty pohybují … a pak teprve rozhodovala, zda se máte dál pokoušet a nebo nasadit rovnou léčbu …
A můžu mít ty samé otázky na Tebe? ![]()
klarucha - no jasně
mám to jinak vše v podpisu
je mi 30, sanžíme se od června, hormonální profil v pořádku, jen mi nedorůstaly folíci, tka jsem neměla MS a řešíme to clostíkem, první cyklus nezabral, druhej nádherně, tka čekám, co z otho bude a vyprosila jsem si utrogestan na podporu, i když s progesteronem nemám problém …
lilia81 píše:
klarucha - no jasněmám to jinak vše v podpisu
je mi 30, sanžíme se od června, hormonální profil v pořádku, jen mi nedorůstaly folíci, tka jsem neměla MS a řešíme to clostíkem, první cyklus nezabral, druhej nádherně, tka čekám, co z otho bude a vyprosila jsem si utrogestan na podporu, i když s progesteronem nemám problém …
Tak snad se zadaří i Tobě
Je to na prdlačku. Když nejsi v tom koloběhu, myslíš si, že to sice nebude hned, ale třeba další měsíc, že se zadaří a když už se snažíš delší dobu, tak přícházíš na to, že to prostě hned tak nejde. A hlavou se ti honí otázky, jestli to vůbec půjde. Ale musíme myslet pozitivně
A přítele/ manžela, hnali také na vyšetření? Nebo to nechali být, jak přišli na to, že je problém toho nedorůstání..? Tak snad Vám to konečně klapne ![]()
klarucha - tak mu řekni, že chápeš, že to chce nechat po roce, ale už to skoro rok je a že bys byla ráda, dkyby ti alespoň udělal hormonální profil … že bys ráda věděla, jak an tom jsi a zda je vše v pořádku … to si myslím, že by snad moh, ne? vzít ti krev …
no mě na to řoišli tak, že jsem neměla po vysazení antikoncepce MS … přítel ještě na spermiu nebyl, ale právě pokud se nezadaří tento nebo příští cyklus, chci se rovno příští cyklus na UTZ domluvit s doktorem, a|´t nás pošle do CAR - objednáme se, přítel rovnou skočí na spermio, a já pokud dorazí MS půjdu na test průchodnosti … ale vzhledem k tomu, že sjem brala prášky až od 23 let a do té doby měla velm pravidelnou menstruaci, tka si myslím, že průchodnost bude ok … a ani jsem neměla žádnou operaci břišní …
taky držím palce!!! zkus ten profil alespoň vyžebrat
lilia81 píše:
klarucha - tak mu řekni, že chápeš, že to chce nechat po roce, ale už to skoro rok je a že bys byla ráda, dkyby ti alespoň udělal hormonální profil … že bys ráda věděla, jak an tom jsi a zda je vše v pořádku … to si myslím, že by snad moh, ne? vzít ti krev …no mě na to řoišli tak, že jsem neměla po vysazení antikoncepce MS … přítel ještě na spermiu nebyl, ale právě pokud se nezadaří tento nebo příští cyklus, chci se rovno příští cyklus na UTZ domluvit s doktorem, a|´t nás pošle do CAR - objednáme se, přítel rovnou skočí na spermio, a já pokud dorazí MS půjdu na test průchodnosti … ale vzhledem k tomu, že sjem brala prášky až od 23 let a do té doby měla velm pravidelnou menstruaci, tka si myslím, že průchodnost bude ok … a ani jsem neměla žádnou operaci břišní …
taky držím palce!!! zkus ten profil alespoň vyžebrat
Asi máš pravdu, ale u Dr. jsem byla na cytologii a UTZ před měsícem a před týdnem škemrat na úpravu toho cyklu. Tak dám na chvilinku pokoj a pak budu muset znovu. Tak u _Tebe to vypadá také nadějně, když zasahují lékaři. Stejně si nevybereš, nevěsila bych hlavu, jelikož dle mého je jedno jestli se začneš o mimčo snažit ve 20 nebo ve 30. Problémy můžou být vždy
Ty jsi měla výhodu, že jsi to měla pravidelný před ANTI. To já ne, mně trvalo 2 roky než se mi to srovnalo a chodilo mi to na den přesně. Testovat budeš?
Ahoj byla jsem v listopadu na revizi,mam za sebou 2 ms a sice jsme chteli jeste pockat,ale nejak to nemuzu vydrzet a dvakrát uz sexík probehl
jeden 31.1. a druhy 5.2. myslite ze bych se k vám mohla taky pridat s testovanim na valentýna?ze by uz mohly byt na testu // ??
MS ma dorazit 13.2. tak snad nedorazi a pro manžílka bych mela krásný dáreček ![]()
Nela89 píše:
Ahoj byla jsem v listopadu na revizi,mam za sebou 2 ms a sice jsme chteli jeste pockat,ale nejak to nemuzu vydrzet a dvakrát uz sexík probehljeden 31.1. a druhy 5.2. myslite ze bych se k vám mohla taky pridat s testovanim na valentýna?ze by uz mohly byt na testu // ??
MS ma dorazit 13.2. tak snad nedorazi a pro manžílka bych mela krásný dáreček
Já myslím, že anoo. Ahoooj
Tak přeji, ať se poštěstí ![]()
Dekuju snad se podaří…to by bylo prekvapko
vsichni si mysli ze to planujeme az na léto
Mám jen trochu obavy,protoze jsem ted 14 dnu doma po angíně,ale ant.uz tyden neberu tak snad by to na mimi nemelo vliv ![]()
klarucha píše:Snazilka2010 píše:Jéééééklarucha píše:Ja tobe taky uz to ale beru sportovneji to vis ze s kazdym mesicem kdy dorazi ms jsem zklamana…ALe pripravuje se pocive, musim to do zimy stihnout .Uz jsem nam uhackovala tohleSnazilka2010 píše:Já se zase bojím abych toho Valentýna stihla a nepředhonila mě MS
Ja budu doufat,ale uz nebudu testovat o Valentyna nybrz nekdy „po“ tak 5dni,snad tu muzu zustat.Jen jsem nejaka udivena ze jsem mela plodny hlen 8dni
Buď ráda za ten hlen, my jen zkoušíme, kdy se zadaří a podaří
Lepší testovat ,,po" než aby jsi byla zklamaná… Však oni na Tebe určo vykouknou
Moc Ti to přeju…
Ty jsi šikovná… Obdivuju Tě. Já bych byla schopná udělat možná tak uzel
Taky to tak nějak nehrotím. to víš, že mě to zamrzí, když to ,,zase" nevýjde, ale hroutit se z toho nebudu. Zatím.
Ty už máš jedno mimčo doma?
Nemame zadny tohle bude nase prvni ![]()
Snazilka2010 píše:klarucha píše:Nemame zadny tohle bude nase prvniSnazilka2010 píše:Jéééééklarucha píše:Ja tobe taky uz to ale beru sportovneji to vis ze s kazdym mesicem kdy dorazi ms jsem zklamana…ALe pripravuje se pocive, musim to do zimy stihnout .Uz jsem nam uhackovala tohleSnazilka2010 píše:Já se zase bojím abych toho Valentýna stihla a nepředhonila mě MS
Ja budu doufat,ale uz nebudu testovat o Valentyna nybrz nekdy „po“ tak 5dni,snad tu muzu zustat.Jen jsem nejaka udivena ze jsem mela plodny hlen 8dni
Moc Ti to přeju…
Taky to tak nějak nehrotím. to víš, že mě to zamrzí, když to ,,zase" nevýjde, ale hroutit se z toho nebudu. Zatím.
A kde jsem vyhrabala to, že už jedno miminko máte ?
Beru na vědomí…
![]()
klarucha píše:Snazilka2010 píše:A kde jsem vyhrabala to, že už jedno miminko máte ?klarucha píše:Nemame zadny tohle bude nase prvniSnazilka2010 píše:Jéééééklarucha píše:Ja tobe taky uz to ale beru sportovneji to vis ze s kazdym mesicem kdy dorazi ms jsem zklamana…ALe pripravuje se pocive, musim to do zimy stihnout .Uz jsem nam uhackovala tohleSnazilka2010 píše:Já se zase bojím abych toho Valentýna stihla a nepředhonila mě MS
Moc Ti to přeju…
Beru na vědomí…
![]()
to nevim kde, ale v rijnu jsme o jedno prisli :-/
Snazilka2010 píše:klarucha píše:to nevim kde, ale v rijnu jsme o jedno prisli :-/Snazilka2010 píše:A kde jsem vyhrabala to, že už jedno miminko máte ?klarucha píše:Nemame zadny tohle bude nase prvniSnazilka2010 píše:Jéééééklarucha píše:Ja tobe taky uz to ale beru sportovneji to vis ze s kazdym mesicem kdy dorazi ms jsem zklamana…ALe pripravuje se pocive, musim to do zimy stihnout .Uz jsem nam uhackovala tohleSnazilka2010 píše:Já se zase bojím abych toho Valentýna stihla a nepředhonila mě MS
Moc Ti to přeju…
Beru na vědomí…
![]()
To je mi moc líto. V kolikátém týdnu se to stalo? Neboj, všechno dobře dopadne
A Kolik je Ti roků, jak dlouho se snažíte?
klarucha píše:Snazilka2010 píše:To je mi moc líto. V kolikátém týdnu se to stalo? Neboj, všechno dobře dopadneklarucha píše:to nevim kde, ale v rijnu jsme o jedno prisli :-/Snazilka2010 píše:A kde jsem vyhrabala to, že už jedno miminko máte ?klarucha píše:Nemame zadny tohle bude nase prvniSnazilka2010 píše:Jéééééklarucha píše:Ja tobe taky uz to ale beru sportovneji to vis ze s kazdym mesicem kdy dorazi ms jsem zklamana…ALe pripravuje se pocive, musim to do zimy stihnout .Uz jsem nam uhackovala tohleSnazilka2010 píše:Já se zase bojím abych toho Valentýna stihla a nepředhonila mě MS
Moc Ti to přeju…
Beru na vědomí…
![]()
A Kolik je Ti roků, jak dlouho se snažíte?
mam to v popiscich, byla jsem kratce asi 7tydnu…A zadarilo se po roce, kdyz nepocitam to tehu tak vcelku uz 16mesicu.Je mi 21…
Ahoj holky! Měla jsem celý den fofr, tak se ozývám až teď! Všechny zdravím ![]()
klarucha - taky si myslím, že bys o ten hormonální profil měla zažádat, pokud je dr.při smyslech, tak ti ho udělá a ty budeš vědět. Jinak mě se na srovnání cyklu po HA celkem osvědčil Sarapis mensis, upravil mi ovulaci (v mém případě bylo třeba ji posunout dřív do cyklu, dál od MS) a zmírnil mi PMS.