Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lucys19 píše: Více
Minoděložní ne, to stoupá hcg stejně jako u normálního těhotenství. Měla jsi ovitrel? Tohle spíš vypadá, jako by ho tělo pomalu odbourávalo.
@Janli píše: Více
Na ten se mi to uz nezdá.
Hele ale ja mela loni takovyhle testy snad tyden, okolo toho 10. dne, kdy se to furt drzelo podobne, to zacalo zas slabnout a za dva dny bilo. Muze to bejt jen spatny tehotenstvi, kdy to hcg treba chvili roste, ale jen v radech jednotek a pak, az se to embryo zcela pusti, zas to bude klesat na nulu.
@DandátkoP ja jsem si téměř jistá biochemickým, měla jsem ho v prosinci 23, to testy sílily, jeden den se zastavily a začaly slábnout.. pak jsem měla další biochemické, 7,8,9 den po KET duch a pak zmizel… teď mě to nervuje zda to nemůže být něco horšího, ale pokud jste to tak měla a bylo to ok, že to pak sláblo, tak snad to začne brzo i mně, moc Vám děkuju, vážím si všech vašich rad a komentářů. : ![]()
Tak píšu aktualizaci, dneska 14 den po KET hcg 60, čeká se do středy, zda hcg klesne nebo mírně stoupne a bude zde vysoké riziko mimoděložního těhotenství.
@karkarka nyní mi přišly výsledky z pátku, hcg 11 den po ket 15, dneska tedy 60… myslite, že je to mimoděložní? Achjo, mam už jen jeden vejcovod a bojim se, že přijdu i o něj ![]()
Takhle to ale vypadá, že HCG roste normálně 🤷 pokud v pátek 15, dnes 60…proč by to mělo být mimoděložní?
Hodnoty jsou tedy nízko na 15DPT, to je fakt, ale to někdo má. Čárka dnes na testu jaká? To přece musí být vidět rozdíl i v intenzitě čárky HCG 15 vs 60.
Hodnoty jsou tedy nízké, ale rostou ukázkově.
Test jsem dneska ani nedělala, MUDr mi řekla ať vysadím léky… ale pak teda rekla, že do středy je mam ještě nechat, tak uvidím ve středu. V papírech mám napsáno neprosperující těhotenství, na 14 den po transferu mi ta hodnota teda přijde opravdu žalostná, ale strach z mimoděložního mam právě kvůli tomu, že HcG porostlo
moc vám děkuju, že jste mi odpověděly, mám z toho všeho nervy @karkarka @MyselfAndMe
Hodnota je fakt nizka. Bohuzel neznam asi nikoho, u koho to melo dobrej konec. Pred rokem se mnou byla na transferu holcina, co mela taky takovou hodnotu a dotahla to do 9tt myslim, pak se embryo zastavilo. Pamatuju si to, protoze jsem tomu nedavala sance, neverila jsem, ze bude mit embryo srdecni akci a melo a ja si rikala, ze to je zazrak a zacilala jsem verit, ze i nizky hcg teda muze dopadnout dobre. A pak nekdy 9.-10. tyden konec.
Takze ani nevim, co bych ti prala ted. Mimodelozni to byt nemusi, ta hodnota roste hezky. Ale…ja jsem dost pesimista…
Teda samozrejme ti preju, aby to cely klaplo a melo happy end, jen jsem dost skepticka. Ale dej vedet ![]()
@DandátkoP děkuji za upřímnost.
Ja ani nedoufám, že by z toho mohlo být úspěšné těhotenství, jen bych byla ráda, kdyby to nakonec nějak samo odešlo a nemusela řešit nějakou revizi či mimoděložní ![]()
No, zatim to roste jak má. Jen je to nizky. ![]()
Neměla jsi nechráněný sex, že k otěhotnění nedošlo z ketu, ale přirozeně?
@Lucys19 na mimoděložní to moc nevypadá, tam HCG roste ale nerovnoměrně. Ale na prosperující těhotenství to taky moc nevypadá, i když bych ti to hrozně moc přála. Pár takových diskuzí už tu bylo, po 14ti dnech HCG 50, pak to rostlo ukázkově a většinou do 12tt konec.