Tetanie - co pít místo kávy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.1.23 14:12

Tetanie - co pít místo kávy

Ahoj, mám neurogenní tetanii + mě někdy přepadne úzkost. Samozřejmě mi tyto stavy zhoršuje káva a alkohol. Co byste mi prosím doporučili na dobití energie místo kávy? Jsem KO, když si nic nedám…zkoušel někdo cafe de maca?…klidně ještě přihoďte nějaké tipy, co vám celkově pomáhá..berete jen hořčík nebo i vápník? Případně v jakém poměru? Mam horší a lepší období…teď se mi ty potvory zas nějak hodně ozývají

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1292
14.1.23 14:53

Maca mi nechutná…
Ale mám ráda cekankovo-pampeliskovou kávu, je chutná, zdravá a nakopne (I když z klasickým kafem to srovnat nejde ale alternativa dobra) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
14.1.23 15:18

Guarana? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
14.1.23 15:40

Piju kvalitní bezkofeinovou kávu, ale mně nejde o nakopnutí, ale i o chuť a rituál.

• Citovat
  • Upravit
pet p
14.1.23 17:47

Zkusila bych bez kávy vydržet delší dobu a ten pocit, že jsi bez kávy KO by se měl vytratit. Je to jeden z příznaků závislosti na kávě, že když si ji nedáš, tak na tebe padne únava, jsi bez energie a potřebuješ další dávku (souvisí to s hormonem adenosinem, nebo lépe řečeno s receptory adenosinu, na které se kofein navazuje).

• Citovat
  • Upravit
43003
14.1.23 19:08

Nejsem si jista, jestli existuje nakopavac, ktery nedela uzkosti. Mozna tak cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
15.1.23 00:10

Cerny zeleny caj, pekne silny :) neni to tak moc silny jako kafe, ale je to pomerne dost nakopavajicic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.1.23 02:38

Maca zensen. Normalne v tabletkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
15.1.23 05:48

Také mám po kávě úzkosti (a po alkoholu a nikotinu). Vysadila jsem a po čase nakopnout nepotřebuju. Prostě se tělo probudí samo. A to mám fakt nízký tlak (někdy i 90/55). Zlepšilo to cvičení po ránu. To mi rozproudí krev a asi i nějaké ty hormony štěstí a jedu celý den i bez kávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí