Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@MartinKa36
prosím tě, než příště začneš něco plkat, tak si o tom aspoň něco přečti- kdyby blbost nadnášela …... ![]()
@Evulina píše: že pediatr poslal dítě do nemocnice až za 3 dny poté, co u něj viděl křeče žvýkacích svalů, to prostě vina rozhodně není, doktoři jsou z obliga
Kdes na tohle přišla?
Předpokládám, že odpovědi se nedočkám
@Pudloslava píše:
@ka2ka To ditě asi neleží ve strašných bolestech, je určitě v umělém spánku a relaxované léky… aniž bych tím nějak obhajovala matku nebo trvdila, že tetanus je v pohodě, jen, že medicína už je trošku dál, než na počátku století.
tak jasně že doufám že ho uspali a bolesti tlumí, ale trvalo dlouho než se dostalo do nemocnice a bolesti mělo i předtím ![]()
@ka2ka píše:
tak jasně že doufám že ho uspali a bolesti tlumí, ale trvalo dlouho než se dostalo do nemocnice a bolesti mělo i předtím
Aaaaale, hojdala ho na prsou a zpivala pisnicky na uklidneni. Zrejme az chudak zkolaboval, tak jim doslo, ze je fakt zle ![]()
@Baba píše:
Očkování eresku nezpůsobuje. Že uvěřila nějakým blábolům, za to může kdo?
A ano, mám koule obvinit matku. Koho jiného? Doktory?
A že tady někdo z antivax má koule uznat, že je to vina matky: Maximálně se opatrně napíše, že teda ta ATB dát mohla.
Mam alternativni pristup k ockovani, nejsem uplne neocko, a pisu, ze to JE odpovednost rodicu. Nevim, radim se k antivax? ![]()
@J_Doe píše:
Mam alternativni pristup k ockovani, nejsem uplne neocko, a pisu, ze to JE odpovednost rodicu. Nevim, radim se k antivax?
Seš normální.
Ano, máme tu jeden konkretní případ.
Jenže nejde vlastně o něj, je to jen viditelná špička ledovce.
Ten ledovec je spousta antivax, které mají za následek pokles až ztrátu kolektivní imunity. A to už není věc jen konkretního jednotlivce. ![]()
Za druhé je to jeden ze spůsobů zasívání kolektivní nedůvěry ve vědecké výsledky a v pokrok obecně. To mě dost irituje.
Za třetí - to už je tedy jen můj dojem, ovšem nikoli bezdůvodný - je to součást hybridní války proti nám. Kdo se na ní podílí je jedno. To důležité je, že to poškozuje naší polečnost jak faktickou ztrátou odolnosti vůči nemocem, které jsme mohli vyhubit, tak i rozdělováním společnosti.
Pokud nebude společnost v nějakém směru odolná, stačí jeden fanatik se sprayem v metru a…
A o rozdělování společnosti darmo mluvit. ![]()
Ani jedno z toho se mi nelíbí.
![]()
Otázka „Qui bono?“ se tady přímo nabízí a odpovědi si pak sami domyslíte. ![]()
Pokud se tohle někomu líbí, nechť jde do jiné země, kde je válka a epidemie na denním pořádku. ![]()
@J_Doe píše:
Mam alternativni pristup k ockovani, nejsem uplne neocko, a pisu, ze to JE odpovednost rodicu. Nevim, radim se k antivax?
Kdyby to nebylo tak tragickém, musel bych se smát. Ona je nějaká alternativa k očkování, která funguje? Rád se nechám poučit. Vitamín C nebo snad odvar z čekanky? ![]()
Co jako udělá odpovědný rodič, když dítě vážně onemocní? Odpovědost je o povinnostech a nesení násleků takového rozhodnutí. Bohužel dnes se chápe odpovědnost tak, že si můžu dělat co chci a následky na někoho hodit. V tomto případě na doktory.
Těším se, až ty dneska neočkované děti (snad většina z nich přežije bez následků) budou mít vlastní rozum a sami z vlastní vůle se očkovat nechají. S konstatováním, že jejich matka byla biovadná a že jí za to moc „děkujou“, jak moc je bezdůvodně ohrozila. Zvlášť ti, co to nepřečkají bez trvalých následků.
Je opravdu vidět, že už naše společnost nemá reálné starosti a tak si vymýšlíme zástupné problémy. Je třeba se holt nějak zabavit i za cenu toho, že tím ohrozíme své děti na životě (to musí být adrenalin bojovat proti té zaslepené většinové společnosti, co). A sebe nejspíš taky. Nepředpokládám, že když jsem proti očkování, že dítě neočkuju a sama si na tu tetanovku dojdete. To by bylo poměrně sobecké, ne ![]()
@Bart-olomej píše:
Kdyby to nebylo tak tragickém, musel bych se smát. Ona je nějaká alternativa k očkování, která funguje? Rád se nechám poučit. Vitamín C nebo snad odvar z čekanky?![]()
Co jako udělá odpovědný rodič, když dítě vážně onemocní? Odpovědost je o povinnostech a nesení násleků takového rozhodnutí. Bohužel dnes se chápe odpovědnost tak, že si můžu dělat co chci a následky na někoho hodit. V tomto případě na doktory.
Těším se, až ty dneska neočkované děti (snad většina z nich přežije bez následků) budou mít vlastní rozum a sami z vlastní vůle se očkovat nechají. S konstatováním, že jejich matka byla biovadná a že jí za to moc „děkujou“, jak moc je bezdůvodně ohrozila. Zvlášť ti, co to nepřečkají bez trvalých následků.
Je opravdu vidět, že už naše společnost nemá reálné starosti a tak si vymýšlíme zástupné problémy. Je třeba se holt nějak zabavit i za cenu toho, že tím ohrozíme své děti na životě (to musí být adrenalin bojovat proti té zaslepené většinové společnosti, co). A sebe nejspíš taky. Nepředpokládám, že když jsem proti očkování, že dítě neočkuju a sama si na tu tetanovku dojdete. To by bylo poměrně sobecké, ne
nováček ![]()
Simtě, jasně, že jsou alternativy - třeba homeoočkování. Sedláková si jím vytvořila protilátky proti žloutence
Sice na ni byla předtím očkovaná, ale z toho protilátky stopro nebyly ![]()
No a když máš nějakou blbou ránu, tak ji stačí nechat krvácet, max. peroxid. No a pak nějaké homeo. Kdžy se stav dítěte zhorší, není třeba plašit a otravovat doktory, protože to zhoršení je jen důkaz, že homeo funguje.
@Bart-olomej píše:
Kdyby to nebylo tak tragickém, musel bych se smát. Ona je nějaká alternativa k očkování, která funguje? Rád se nechám poučit. Vitamín C nebo snad odvar z čekanky?![]()
Je opravdu vidět, že už naše společnost nemá reálné starosti a tak si vymýšlíme zástupné problémy. Je třeba se holt nějak zabavit i za cenu toho, že tím ohrozíme své děti na životě (to musí být adrenalin bojovat proti té zaslepené většinové společnosti, co). A sebe nejspíš taky. Nepředpokládám, že když jsem proti očkování, že dítě neočkuju a sama si na tu tetanovku dojdete. To by bylo poměrně sobecké, ne
Ano je, můžeš ty nemoci prostě prodělat. Obhájci očkování používají zavádějící argumenty aby dokázali svou jedinou opravdu, koukni se třeba na spalničky problémy které máme nejsou spůsobené neočkováním ale očkováním. Dřív rodiče nemoc prodělali a kojenci ziskali imunitu od své matky a potom nemoc normálně prodělali a získali celoživotní imunitu kterou předali potomkům… umrtnost na spalničky byla u dobře živených dětí v podstatě nulová, Dneska diky očkovaní vznikla naopak spousta závažných komplikací u starších lidi kteří nemají po očkování dlouhodobou imunitu a u malých děti které ještě imunitu nemají, tyhle tyhle problémy nezpusobují neočkované děti ale očkování.
@Baba píše:
Seš normální.
Já jsem spíš chtěla vědět, jestli patřím k antivax nebo ne…
@J_Doe píše:
Já jsem spíš chtěla vědět, jestli patřím k antivax nebo ne…
To bych tam teda byla taky…
My jsme jedno ockovani nedokoncili, neco jsme posouvali…
@Bart-olomej píše:
Hele, strč si ego zase do kalhot, když píšu z mobilu cestou na bus, tak se mi opravdu rozepisovat nechce.
Zato ty jsi se soudem rychle hotov, viď? Nejdřív jsem měla chuť se rozepsat, a vysvětlit… ale už mě chuť přešla.
@MartinKa36 píše:
Ano je, můžeš ty nemoci prostě prodělat. Obhájci očkování používají zavádějící argumenty aby dokázali svou jedinou opravdu, koukni se třeba na spalničky problémy které máme nejsou spůsobené neočkováním ale očkováním. Dřív rodiče nemoc prodělali a kojenci ziskali imunitu od své matky a potom nemoc normálně prodělali a získali celoživotní imunitu kterou předali potomkům… umrtnost na spalničky byla u dobře živených dětí v podstatě nulová, Dneska diky očkovaní vznikla naopak spousta závažných komplikací u starších lidi kteří nemají po očkování dlouhodobou imunitu a u malých děti které ještě imunitu nemají, tyhle tyhle problémy nezpusobují neočkované děti ale očkování.
tetanus prodělat, zášktr prodělat, atd. Ani ty spalničky nikomu nepřeju, když to neni nutný. Jinak je to super nápad, přeju hodně zdraví tobě i tvým dětem.