Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ovšem vidím že ockovala az ve 20 měsících. Tak jo, tam už těch slov může být dost. A pak se dítě sekne a místo řeči zacne rozvíjet třeba motoriku. Ne že by vědomě, ale je to tak. V oblasti řeči nic, stagnace
@Baba píše:
Ty si to nepamatuješ taky
Děti se vyvíjejí, že něco chvíli dělají a pak přestanou, je normální.
nikdy jsem se nesetkala s dítětem, které by zapomnělo většinu své slovní zásoby a vzpomnělo si na ní až po několika letech..
@inkakřivák píše:
Ovšem vidím že ockovala az ve 20 měsících. Tak jo, tam už těch slov může být dost. A pak se dítě sekne a místo řeči zacne rozvíjet třeba motoriku. Ne že by vědomě, ale je to tak. V oblasti řeči nic, stagnace
opět neumíš číst ![]()
@Baba píše:
Neodpovídá. K tomu došla až zpětně po přečtení diskuzí.
ne nedospěla jsem k tomu, že to je následek očkování zpětně po přečtení diskuzí. Ty mě jen utvrdily v tom, že v tom nejsem sama ![]()
@lucenka píše:
ne nedospěla jsem k tomu, že to je následek očkování zpětně po přečtení diskuzí. Ty mě jen utvrdily v tom, že v tom nejsem sama
No jasne
Utvrdily te priklady kastinky, Evuliny a jim podobnych
@Baba Jak popisujes na minule strance, ze kdyz jsi chtela odlozit ockovani mimo kalendar, tak to resila…
@sakota píše:
@Baba Jak popisujes na minule strance, ze kdyz jsi chtela odlozit ockovani mimo kalendar, tak to resila…
Sorry, to byla citace Lucenky z neockodiskuze. O poruse reci ani tuk. Zvlastni, zrovna v neockodiskuzi
@lucenka píše:
nikdy jsem se nesetkala s dítětem, které by zapomnělo většinu své slovní zásoby a vzpomnělo si na ní až po několika letech..
Já jo. Třeba moje nejmladší. V roce pár slov, pak přestalo mluvit až do čtyř. Ovšem s očkováním to nemá spojitost, prostě to dítě nemělo potřebu mluvit.
Aktuálně sekunda na gymplu, v primě vyznamenání.
Takže retardované fakt není.
A jestli si myslíš, že to tu vytahuju účelně, dohledej si starší diskuse o nemluvení, kde o tom píšu. Předem upozozorňuji, že já ti nic dohledávat nebudu, jak většinou požaduješ.
@MartinKa36 píše:
V tomto případě matku chápu, doktoři nedokázali že u ní RS nespustilo očkování a tak se oprávněně bála. Riziko spojené s tetanem vyhodnotila jako menší než riziko spojené s očkováním.
S tím souhlasím, samotné neočkování v tomto případě chápu, ale nechápu, když teda neočkuje, že není víc opatrná na různá zranění a ani ta atb. u takového poranění odmítá dát. Neříkám každou prkotinu léčit chemickými sajrajtíky (typicky kašel místo jitrocelového sirupu nějakým „zaručeným“ sirupem z lékárny plným umělých sladidel a konzervantů), ale jsou prostě případy, kdy ta atb. potřeba jsou a tohle právě byl ten případ. Myslím, že matka byla až moc alternativně-konzervativní.
@Evulina píše:Myslím, že matka byla až moc alternativně-konzervativní.
Myslím, že ani ne, jelikož těžko ji mohlo napadnout, že baterky v nose může být tetanus. A jak je vidět, nenapadlo to ani doktory, jinak by se jí na to zeptali. A informace z tisku jsou rovněž různorodé - jednou byla baterka v nose tak dlouho, až se narušil obal a elektrolyt poškodil sliznici, podruhé byla zkorodovaná již při zasunutí a v nose byla jenom pár hodin, což se ale vzájemně nevylučuje (zkorodovaná baterka, které se po pár hodinách nose narušil obal a elektrolyt poškodil sliznici).
@Evulina píše:
S tím souhlasím, samotné neočkování v tomto případě chápu, ale nechápu, když teda neočkuje, že není víc opatrná na různá zranění a ani ta atb. u takového poranění odmítá dát. Neříkám každou prkotinu léčit chemickými sajrajtíky (typicky kašel místo jitrocelového sirupu nějakým „zaručeným“ sirupem z lékárny plným umělých sladidel a konzervantů), ale jsou prostě případy, kdy ta atb. potřeba jsou a tohle právě byl ten případ. Myslím, že matka byla až moc alternativně-konzervativní.
Matka byla zblbla internetem.
@Baba píše:
Sorry, to byla citace Lucenky z neockodiskuze. O poruse reci ani tuk. Zvlastni, zrovna v neockodiskuzi
a proč bych se o tom měla rozepisovat?
to musím do každé diskuze psát o sobě a své rodině všechno?
@SAJ píše:
Já jo. Třeba moje nejmladší. V roce pár slov, pak přestalo mluvit až do čtyř. Ovšem s očkováním to nemá spojitost, prostě to dítě nemělo potřebu mluvit.
Aktuálně sekunda na gymplu, v primě vyznamenání.Takže retardované fakt není.A jestli si myslíš, že to tu vytahuju účelně, dohledej si starší diskuse o nemluvení, kde o tom píšu. Předem upozozorňuji, že já ti nic dohledávat nebudu, jak většinou požaduješ.
tvoje dítě nemělo potřebu mluvit… moje chtělo mluvit, ale ty slova zapomnělo.