Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
27.9.19 05:51
@lucenka píše:
jak si tím můžeš být tak jistá? Tobě tvoje dítě taky zapomnělo všechna slova po očkování a několik elt je nebylo schopné znovu říct? :think:

Jo, sem si jista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
27.9.19 05:52
@lucenka píše:
jak si tím můžeš být tak jistá? Tobě tvoje dítě taky zapomnělo všechna slova po očkování a několik elt je nebylo schopné znovu říct? :think:

Nejsem odbornik ale muze to byt reakce na vysoke horecky nasledkem ockovani. Jenze kdyby to ockovani plosne nebylo tak by se resily jine srandy. Nebo si myslite ze pak by deti horecky nasledkem tezkych nemoci ktere se treba i vymytily nemely?

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.9.19 05:53
@Baba píše:
Jo, sem si jista.

takže tvoje dáítě taky na několik let po očkování zapomnělo svou slovní zásobu a ty to bereš jako pohodu, že to je normální a očkování s tím nemá nic společného? Pochybuju, že se ti něco takového stalo. To bys mluvila jinak.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
27.9.19 05:55

Jen jeste jedna vec resila jsem zde jednou cca kdyz bylo male 6 mesicu ze nejednou zacala byt desne protivna a vztekla. A podle některých to urcite bylo ockovanim i kdyz mala byla ockovana naposled ve 3 mesicich. No byla to kombinace zubu a ze ji nejde se plazit.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.9.19 05:57
@ludmilaadamkova píše:
Nejsem odbornik ale muze to byt reakce na vysoke horecky nasledkem ockovani. Jenze kdyby to ockovani plosne nebylo tak by se resily jine srandy. Nebo si myslite ze pak by deti horecky nasledkem tezkych nemoci ktere se treba i vymytily nemely?

ale ta horečka byla způsobená očkováním, takže to očkování za to může. Nikdy před tím a ani po tom takové horečky neměl. Takže věřím tomu, že pokud by moje dítě nebylo tenkrát očkované, tak by se u něj daný problém nevyskytl.
Ale to by se u nás muselo očkovat jinak. Ne současným stylem, kdy doktoři nad teplotou při očkování jen mávnou rukou a v klidu dál očkují, protože horečka je přeci normální. Měla by existovat alternativa k jednotlivým očkováním a ne používat jen vakcínu jedné firmy. VždyTˇje to přeci stejný nesmysl, jako by někoho nutili používat lék, který danýmu člověku nesedí a způsobuje mu vedlejší účinky jen proto, že stát není schopný zajistit jiné dodavatele a nabídnout alternativu.

• Citovat
  • Upravit
60142
27.9.19 05:59
@lucenka píše:
takže tvoje dáítě taky na několik let po očkování zapomnělo svou slovní zásobu a ty to bereš jako pohodu, že to je normální a očkování s tím nemá nic společného? Pochybuju, že se ti něco takového stalo. To bys mluvila jinak.

Moje dite ma ve skole asistenta a cizi mu nerozumi doted. + dalsi veci. A z ocka to neni.
Ale ja sem schopna smirit se s tim, ze moje dite neni dokonaly a nepotrebuju to na nikoho hazet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
27.9.19 06:00

@lucenka no treba muj pediatr resil zda je mala naprosto zdrava a alternativy ktere nejsou placene statem mi nabidl.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.9.19 06:15
@Baba píše:
Moje dite ma ve skole asistenta a cizi mu nerozumi doted. + dalsi veci. A z ocka to neni.
Ale ja sem schopna smirit se s tim, ze moje dite neni dokonaly a nepotrebuju to na nikoho hazet.

Pořád jsi neodpověděla na můj dotaz ;) ale to se ti nejspíš do této diskuze nehodí, tak ani neodpovíš.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.9.19 06:29
@ludmilaadamkova píše:
@lucenka no treba muj pediatr resil zda je mala naprosto zdrava a alternativy ktere nejsou placene statem mi nabidl.

Teď už mám btaky takovou doktorku. Ale předchozí, ačkoliv měla skvělé reference, se držela striktně určených vakcín a termínů. Takže kluk má ve své dokumentaci větu: matka odmítá očkování. Přitom šlo o odložení MMR na příhodnější období, než je zima, kdy byl v rodině neustále někdo nemocný a papír o odležení očkování podepsal i otec dítěte. Ale to jsem se dozvěděla až při odevzdávání dokumentace nové lékařce, která tu větu chtěla vysvětlit.

• Citovat
  • Upravit
267
27.9.19 07:06
@Baba píše:
Ale ja sem schopna smirit se s tim, ze moje dite neni dokonaly a nepotrebuju to na nikoho hazet.

Jestli si to dobre vybavuji, jste lekarka. Jako lekarka jste jiste informovana o ucincich ockovani lepe nez ti, co medicinu nevystudovali. Nicmene ani tak nemuzete vedet, jak se ten chemicky koktejl zachova v tele konkretniho ditete. Syna teto pani jste pred ockovanim a po nem vysetrila? Mate k dispozici lekarske zpravy kolegu s prislusnou specializaci? Pokud ne, pak netvrdte, ze za problemy jejiho ditete 100% nestoji ockovani. Jestli se k tomu vetsina lekaru stavi jako vy, dost me to znepokojuje.

Samozrejme, ze ne vse je dusledkem ockovani. Skutecne ale jsou deti, u kterych regres ve vyvoji nastal v pricinne souvislosti s ockovanim, coz maji potvrzene lekarskou zpravou a vyslovene maji lekarsky potvrzeno, ze dalsi ockovani se nedoporucuje. Rodice techto deti tim jejich problemy na nikoho nehazeji. Kdyz procitam zdejsi diskuze, odpovednost na pediatry a na „system“ prenaseji spise rodice, kteri se k ockovani stavi stylem: ockuji podle kalendare, protoze to jinak nejde, nebo verim pediatrovi (lhostejno ze ockuje i pri zvysene teplote a ryme) a tecka.

Mimochodem ockovani je lekarsky zakrok. S provedenim lekarskeho zakroku je treba vyslovit informovany souhlas. Nechavam-li sve dite ockovat, vyslovene potvrzuji, ze jsem 100% informovana o vsem, co s tim souvisi. Nevim jak jini rodice, ale ja toto rict nemuzu, ani kdybych prostudovala veskere existujici studie.

Fanaticke obhajovani ockovani je stejne skodlive jako fanaticky antivax, jen v opacnem gardu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.9.19 07:08
@lucenka píše:
Pořád jsi neodpověděla na můj dotaz ;) ale to se ti nejspíš do této diskuze nehodí, tak ani neodpovíš.

Na jakej? Jak rychle se ta porucha reci rozvinula? Vim ja? Nepamatuju si, tam dominovaly jine problemy.
Jakym mechanismem by asi ocko tohle mohlo udelat? :roll:
Dite melo meningitidu, encefalitidu nebo co?
Neverim ani tvymu popisu, kdyby to byla nahle vznikla porucha reci, kdy mluvici dite uplne prestane mluvit, normalni clovek vola rychlou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.9.19 07:12
@Baba píše:
Na jakej? Jak rychle se ta porucha reci rozvinula? Vim ja? Nepamatuju si, tam dominovaly jine problemy.
Jakym mechanismem by asi ocko tohle mohlo udelat? :roll:
Dite melo meningitidu, encefalitidu nebo co?
Neverim ani tvymu popisu, kdyby to byla nahle vznikla porucha reci, kdy mluvici dite uplne prestane mluvit, normalni clovek vola rychlou.

Proč bych měla volat rychlou, když dítě zapomene svou slovní zásobu? To přeci není žádný životu ohrožující stav. A při nejbližší příležitosti jsem to hlásila dětské lékařce, která nad tím, stejně jako ty, jen mávla rukou.
A ptala jsem se tě, jestli tvé dítě zapomnělo po očkování svou slovní zásobu.

• Citovat
  • Upravit
60142
27.9.19 07:39
@lucenka píše:
Proč bych měla volat rychlou, když dítě zapomene svou slovní zásobu? To přeci není žádný životu ohrožující stav. A při nejbližší příležitosti jsem to hlásila dětské lékařce, která nad tím, stejně jako ty, jen mávla rukou.
A ptala jsem se tě, jestli tvé dítě zapomnělo po očkování svou slovní zásobu.

No to teda je sakra zavazny stav. Rika se tomu faticka porucha a mrtvici muzou mit i deti. Tys to neresila? 8o
A ja ti psala, ze si to nepamatuju :nevim: A ze ockocani nema mechanismus, kterym by mohlo zpusobit zapomenuti slovni zasoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.9.19 07:45
@Baba píše:
No to teda je sakra zavazny stav. Rika se tomu faticka porucha a mrtvici muzou mit i deti. Tys to neresila? 8o
A ja ti psala, ze si to nepamatuju :nevim: A ze ockocani nema mechanismus, kterym by mohlo zpusobit zapomenuti slovni zasoby.

Psala jsem, že jsem to řešila s dětskou lékařkou. Ta v tom problém neviděla a já jí věřila. A mrtvice by postihla i jiné části těla ne? A tedy přijde mi divné, že si matka nevšimne, kdy se dítěti zhorší řeč :nevim:

• Citovat
  • Upravit
60142
27.9.19 07:50
@lucenka píše:
Psala jsem, že jsem to řešila s dětskou lékařkou. Ta v tom problém neviděla a já jí věřila. A mrtvice by postihla i jiné části těla ne? A tedy přijde mi divné, že si matka nevšimne, kdy se dítěti zhorší řeč :nevim:

Ja psala, ze si to nepamatuju, do rodinneho deniku pisu jine veci.
A resit to s praktickou je sakra pozde, faticka porucha je na rychliky a porucha hybnosti u toho byt nemusi.
Takze ono to bylo trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek