Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
27.9.19 07:57
@Baba píše:
Ja psala, ze si to nepamatuju, do rodinneho deniku pisu jine veci.
A resit to s praktickou je sakra pozde, faticka porucha je na rychliky a porucha hybnosti u toho byt nemusi.
Takze ono to bylo trochu jinak.

Tak on nepřestal mluvit z minuty na minutu. Prostě ty slova v průběhu určitý doby zapomnel. A víc jsem teda řešila to, že má horečku l, která nejde srazit. A teda vtipný je, jak cizí ženská, co mě nezná, ví, po jak dlouhé době jsem to řešila s dětskou lékařkou :mrgreen: to jsi fakt dost mimo.

• Citovat
  • Upravit
79950
27.9.19 07:58

@lucenka jenom duševně opožděná matka vezme dítě s teplotou očkovat. Že dítě doktor pozve, je jedna věc, on nemusí o té teplotě vědět. Ovšem že matka jako hloupá neni schopná vzít telefon, vysvětlit situaci a dohodnout náhradní termin, je jen a jen její problém. Neexistuje pediatr, který by sedl do auta a jel domů naočkovat dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.9.19 08:00
@inkakřivák píše:
@lucenka jenom duševně opožděná matka vezme dítě s teplotou očkovat. Že dítě doktor pozve, je jedna věc, on nemusí o té teplotě vědět. Ovšem že matka jako hloupá neni schopná vzít telefon, vysvětlit situaci a dohodnout náhradní termin, je jen a jen její problém. Neexistuje pediatr, který by sedl do auta a jel domů naočkovat dítě.

Tak neznám žádnou matku, která by očkovala dítě s horečkou. I u nás třeba i doktorka před očkováním měří teplotu. A už jsem tu psala, předchozí pediatrička nebrala ohled na to, že je někdo v rodině nemocný, dítě bto od něj může chytit a chtěla očkovat.

• Citovat
  • Upravit
79950
27.9.19 08:06
@lucenka píše:
ale ta horečka byla způsobená očkováním, takže to očkování za to může. Nikdy před tím a ani po tom takové horečky neměl. Takže věřím tomu, že pokud by moje dítě nebylo tenkrát očkované, tak by se u něj daný problém nevyskytl.
Ale to by se u nás muselo očkovat jinak. Ne současným stylem, kdy doktoři nad teplotou při očkování jen mávnou rukou a v klidu dál očkují, protože horečka je přeci normální. Měla by existovat alternativa k jednotlivým očkováním a ne používat jen vakcínu jedné firmy. VždyTˇje to přeci stejný nesmysl, jako by někoho nutili používat lék, který danýmu člověku nesedí a způsobuje mu vedlejší účinky jen proto, že stát není schopný zajistit jiné dodavatele a nabídnout alternativu.

Tak proč píšeš toto? Že lékaři nad teplotou při očkování jenmavnou rukou a očkují dál podle schématu?
A kolik bylo synovi, když zapomněl všechna slova? Píšeš že mu naskocila až po nekolika letech, pak zase ze ve ctyrech mu zacala naskakovat. Takže dva roky? Počítám že několik znamená alespoň dva. Tak mne to zaujalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.9.19 08:08
@inkakřivák píše:
Tak proč píšeš toto? Že lékaři nad teplotou při očkování jenmavnou rukou a očkují dál podle schématu?
A kolik bylo synovi, když zapomněl všechna slova? Píšeš že mu naskocila až po nekolika letech, pak zase ze ve ctyrech mu zacala naskakovat. Takže dva roky? Počítám že několik znamená alespoň dva. Tak mne to zaujalo.

měla jsem na mysli teplotu způsobenou očkováním. A nepamatuji si přesný věk dítěte. Byla to poslední hexavakcína a kluk v té době už měl celkem slušnou slovní zásobu.

• Citovat
  • Upravit
79950
27.9.19 08:12

Navíc jsi v jiných diskuzích psala, jak je tvůj syn ve škole úspěšný, jak je dobrý a na špici. Což je fajn a dobře. Jenom nevím, jak se to srovnává s tím, co píšeš zde, že s následky doteď bojujete. Jakože mojl být ještě lepší? Možná ano, možná na. Každý máme své limity a je dobře nebýt přehnané ambiciózní matka. Ty děti pak mohou mít problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79950
27.9.19 08:15

@lucenka Píšeš při očkování. Tak beru jako špatné vyjádření. A teplotu po očkování beru jako logickou věc - je to snad dáno tím, že tělo aktivizuje obranu. Přece se doporučuje teplotu nesrazet. Teplotu, aby bylo jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.9.19 08:16
@inkakřivák píše:
Navíc jsi v jiných diskuzích psala, jak je tvůj syn ve škole úspěšný, jak je dobrý a na špici. Což je fajn a dobře. Jenom nevím, jak se to srovnává s tím, co píšeš zde, že s následky doteď bojujete. Jakože mojl být ještě lepší? Možná ano, možná na. Každý máme své limity a je dobře nebýt přehnané ambiciózní matka. Ty děti pak mohou mít problémy.

kde píšu, že je ve škole na špici? 8o A ano ve škole je v rámci možností úspěšný, ale o špici jsem nikdy nepsala. A ambiciozní matka fakt nejsem :*

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.9.19 08:17
@inkakřivák píše:
@lucenka Píšeš při očkování. Tak beru jako špatné vyjádření. A teplotu po očkování beru jako logickou věc - je to snad dáno tím, že tělo aktivizuje obranu. Přece se doporučuje teplotu nesrazet. Teplotu, aby bylo jasno.

teplota je v příbalovém letáku uvedená jako nežádoucí vedlejší účinek ;) Já po očkování teplotu nikdy neměla (co si pamatuju v dospělosti). Kluk po jiných očkováních než byla hexavakcína, tak taky nikdy neměl teplotu natož horečku.

• Citovat
  • Upravit
26856
27.9.19 08:18
@lucenka píše:
Jenže to máš podhlášené číslo. Moje dítě mělo po očkování následky (nejspíš). Volala jsem to doktorce, ptala se jí na postup. Nic nikam nehlásila, přišlo jí to jako běžný nežádoucí účinek. A já se v té době ještě o očkování tolik nezajímala a nevěděla jsem, že to mohu hlásit sama.

Nejspis melo nasledky po ockovani? Jake ma tve dite nasledky zpusobene ockovanim? Ne, ze melo horecku a ze jako dvoulete mene mluvil (coz muze byt bezna faze vyvoje), ale jake MA nebo MELO dlouhodobe ci trvale nasledky.
Nerypu, me to jen zajima, protoze opravdu nikoho s nasledky neznam.

Příspěvek upraven 27.09.19 v 08:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101595
27.9.19 08:20

@lucenka No, asi takhle, mohlo to mít souvislost, ale taky nemuselo… mě osobně tedy přijde divné, že by na první 2 dávky reakci neměl a najednou z ničeho nic na třetí ano, takže bych se taky spíše přikláněla k tomu, že to nemuselo být tím očkováním, ale tím, že při něm nebyl třeba úplně zdravý nebo se v té době s něčím potkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.9.19 08:25
@j.a.n.i1 píše:
@lucenka No, asi takhle, mohlo to mít souvislost, ale taky nemuselo… mě osobně tedy přijde divné, že by na první 2 dávky reakci neměl a najednou z ničeho nic na třetí ano, takže bych se taky spíše přikláněla k tomu, že to nemuselo být tím očkováním, ale tím, že při něm nebyl třeba úplně zdravý nebo se v té době s něčím potkal.

už jsem to tu psala. Na první dávku měl zvýšenou teplotu, na další dávku vyšší teplotu. Ale doktorka to neřešila. A když to nebylo očkováním, tak čím? Navíc mi to pak řeklo víc doktorů, že mají v péči děti se stejným problémem a ve stejném období po očkování.

• Citovat
  • Upravit
60142
27.9.19 08:27
@lucenka píše:
Tak on nepřestal mluvit z minuty na minutu. Prostě ty slova v průběhu určitý doby zapomnel. A víc jsem teda řešila to, že má horečku l, která nejde srazit. A teda vtipný je, jak cizí ženská, co mě nezná, ví, po jak dlouhé době jsem to řešila s dětskou lékařkou :mrgreen: to jsi fakt dost mimo.

Vím, žes nevolala rychlou. Za jak dlouho si to pak řešila je už fuk. Já nepsala, že to vím, aspoň nelži :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.9.19 08:28
@inkakřivák píše:

Simtě, to je jak s Evulinou. Piokaždé jinak, ale může za to očko. Eleková si na nežádoucí účinek očka vzpomněla až v devíti letech věku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.9.19 08:29
@Baba píše:
Simtě, to je jak s Evulinou. Piokaždé jinak, ale může za to očko. Eleková si na nežádoucí účinek očka vzpomněla až v devíti letech věku :roll:

píšu pokaždé to samé :* moc dobře si to pamatuju, narozudíl od tebe

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek