Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lucenka píše:
už jsem to tu psala. Na první dávku měl zvýšenou teplotu, na další dávku vyšší teplotu. Ale doktorka to neřešila. A když to nebylo očkováním, tak čím? Navíc mi to pak řeklo víc doktorů, že mají v péči děti se stejným problémem a ve stejném období po očkování.
Ja nevim cim, ale proste jen protoze to bylo v dobe po ockovani, tak nemuzu tvrdit, ze to urcite bylo tim ockovanim. Krasne to ilustruje pripad kamaradky, mela jit na ockovani, dite naprosto fit, mela nejaky problem s autem, tak ocko zrusila, no a dite v noci 40 horecky…
@j.a.n.i1 píše:
Ja nevim cim, ale proste jen protoze to bylo v dobe po ockovani, tak nemuzu tvrdit, ze to urcite bylo tim ockovanim. Krasne to ilustruje pripad kamaradky, mela jit na ockovani, dite naprosto fit, mela nejaky problem s autem, tak ocko zrusila, no a dite v noci 40 horecky…
jistě… ale pokud třeba u ATB máš nějaký problém v nějaké časovém rozpětí, kdy je užíváš, tak se to bere jako jejich nežádoucí účinek a hledají se jiná, ačkoliv to nemusí mít souvislot. Ale u očkování tenhle přístup nefunguje a naopak se snaží lidi hledat čím jiným by to mohlo být, jen aby se nemuselo uznat, že očkování může způsobit zdravotní problémy.
@lucenka píše:
píšu pokaždé to samémoc dobře si to pamatuju, narozudíl od tebe
To tezko, sama pises, ze vek nevis ![]()
@Baba píše:
Vím, žes nevolala rychlou. Za jak dlouho si to pak řešila je už fuk. Já nepsala, že to vím, aspoň nelži
a jak to, že ty jsi nevolala rychlou, když tvé dáítě začalo šptně mluvit?
a dokonce si ani nepamatuješ, kdy se mu řeč zhoršila.
@lucenka třetí dávka infarixu se ockuje v rozmezi 11-13 měsíců. Takže pokud jsi očkovala takto, není moc divu, že sis toho vypuštění slovní zásoby vsimla později. Ale nakonec syn to dohnal, tudíž nasledky nemá a lepší, než kdyby chytil nějakou tu opravdu vážnou nemoc.
@lucenka píše:
jistě… ale pokud třeba u ATB máš nějaký problém v nějaké časovém rozpětí, kdy je užíváš, tak se to bere jako jejich nežádoucí účinek a hledají se jiná, ačkoliv to nemusí mít souvislot. Ale u očkování tenhle přístup nefunguje a naopak se snaží lidi hledat čím jiným by to mohlo být, jen aby se nemuselo uznat, že očkování může způsobit zdravotní problémy.
Nezavazne vedlejsi ucinky se i u atb berou jako fakt a nikdo je neresi.
@Baba píše:
Simtě, to je jak s Evulinou. Piokaždé jinak, ale může za to očko. Eleková si na nežádoucí účinek očka vzpomněla až v devíti letech věku
Ona lidská paměť umí divy! Teď si zase houfec žen vzpomněl, že je před 30 lety obtezoval Plácido Domingo. A šup už má zrušené vystoupení. A tak to má být. Matka si po par letech vzpomene, že dítě melo reakci po óčko a už bych brala diplom. Tak.
@inkakřivák píše:
@lucenka třetí dávka infarixu se ockuje v rozmezi 11-13 měsíců. Takže pokud jsi očkovala takto, není moc divu, že sis toho vypuštění slovní zásoby vsimla později. Ale nakonec syn to dohnal, tudíž nasledky nemá a lepší, než kdyby chytil nějakou tu opravdu vážnou nemoc.
zase neumíš číst… s řečí stále bojujeme. A jak jsi přišla na to, že jsem si vypuštění slovní zásoby všimla později? Opět tvé naprosté výmysly.
@Baba píše:prosimte kde je studie dokazujuci souvislost eresky s ockem?
Akorat placas
Pokud sem dáváš odkazy na cinkle studie kde podle abstracku najdu metodickou chybu tak je zcela legitimní otázka kdo studii padělal a proč. Když uvedou i kolik diangoz nastalo během 7 tydnu po ockovaní a tvrdí že je to srovnatelné s normální populací tak a dane cislo si normalizuju třeba na dobu 5let a vyjde mi že by onemocnělo 11% populace, tak je tu něco hodně špatně. Navic ta kontrolní populace byla rovněž očkovaná…
@SAJ píše:
Dívala jsem do FB skupiny ALTERNA - alternativní léčba nemocí, onemocnění dítěte tam vnímají jako pochybení lékařů.
- Předpokládali, že je očkované - chyba
- Následně očkovali už nemocné dítě - opět chyba
![]()
Hlava mi to nebere, ale holt, někdo to tak má.
Nečetla jsem ještě celou diskusi, ale tohle mi nedá. Přesně tohle jsem čekala - kdy tihle fanatici vytahnou „pochybení lékařů“ (konkrétně to, že předpokládali očkování) a pokusej se svalit vinu na ně
Co k tomu říct no? Chudák dítě
Já teda taky nejsem příznivcem prát do dítěte všechno možný očkování hlava nehlava, před MMR jsem měla velký dilema a strach (hexa mi přišla ještě smysluplná, MMR u tak malýho dítěte už míň), ale nenaočkovat tetanus?! ![]()
Hele řeší se nějak v těch studiích, že je neprokazatelné, že je to reakce na očkování? Protože nemáme dvě alternativní reality k porovnání? Kamarádka má nízkofunkčního autistu. Očko neviděl nikdy ani z rychlíku, žádné, a stejně normálně se vyvíjející dítě se kolem tří let v podstatě přes noc začalo projevovat autisticky. Sama říká, že kdyby byl někdy předtím očkován, má totálně jasno, že je to očkováním. Vlastní zkušenost (co má asi spousta matek) s dítětem, co bylo v pohodě, klidně bych ho nechala očkovat, kdyby to mělo v plánu, a za pár hodin vysoké horečky z ničeho nic, které vydržely skoro týden. Kdyby tam to očkování proběhlo, tak to na něj taky svedu - ale nebylo. Nechci zlehčovat situaci dětí, které jsou z jakéhokoliv důvodu ve špatné zdravotní kondici, ale prostě vždyť to nikdy není prokazatelné…
@lucenka
Vůbec si neodporuješ ![]()
ahoj holky
Zdraví jeden donedávna zastánce očkování. Díky několika diskuzím už ale mé nadšení z očkování opadlo. Sice jsem ještě nedospěla k tomu nenechat malýho vůbec očkovat, ale i tak je to u mě pokrok ![]()
Dneska měl být kluk očkován MMR. Doktorce jsem řekla, že chci až kolem druhého roku. Tak začala s tím, že klidně ale žádná miminka to neodkládá, že je to risk. Popisovala mi průběhy těch nemocí, aby mě vyděsila. Pak říkala, že za celou její praxi k ní přišli s jedním dítěte co mělo těžší reakci. Tohle jsem čekala. Ale pak přišlo papírování, volání na hygienu co se mnou mají dělat - tam taky nevěděli
Nakonec to doktorka vyřešila tak, že pokud chci dát kluka do školky tak už u zápisu musí mít od ní papír a ona ho bez přeočkování nepotvrdí. Takže mi nezbyde nic jiného než očkovat na konci srpna - ve 20 měsících. Rovnou si tam poznačila termín, řekla to i tý hygieně a prý když nepřijdeme tak to bude řešit sociálka.
@lucenka píše:
a jak to, že ty jsi nevolala rychlou, když tvé dáítě začalo šptně mluvit?a dokonce si ani nepamatuješ, kdy se mu řeč zhoršila.
Ty si to nepamatuješ taky ![]()
Děti se vyvíjejí, že něco chvíli dělají a pak přestanou, je normální.
@lucenka píše:
zase neumíš číst… s řečí stále bojujeme. A jak jsi přišla na to, že jsem si vypuštění slovní zásoby všimla později? Opět tvé naprosté výmysly.
To je možné, ale nakolik to tvoje tvrzení odpovídá pravdě? Protože docela bohatá slovní zasoba v jednom roce také může znamenat treba jen pár slov. V jednom roce. Proto jsem se i pozastavila. Takže pokud třeba těch par slov v jednom roce nazves bohatá slovní zasoba, pak si klidně mohu říci že stejně tak přeháníš i svůj popis následků. Pokud jsi ockovala infarixem a podle plánů.
Příspěvek upraven 27.09.19 v 09:13
@inkakřivák píše:
To je možné, ale nakolik to tvoje tvrzení odpovídá pravdě? Protože docela bohatá slovní zasoba v jednom roce také může znamenat treba jen pár slov. V jednom roce. Proto jsem se i pozastavila.
Neodpovídá. K tomu došla až zpětně po přečtení diskuzí.