Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4077
27.9.19 20:49
@inkakřivák píše:
@MartinKa36 A navíc ldyby to bylo jak píšeš, jak by potom mohly vznikat ty zabijácké epidemie záškrtu, nestovic a černého kašle? Když tedy matky prodělaly tu nemoc a omunitu předávaly dětem. Že by byly lakomé a nepredaly nic?

Tohle tohle jsou ty zabijácké epidemie? umrtnost na spalnicky byla před zavedením očkování v podstatě nulová, a všimni se že umrtnost na všechny nemoci klesala stejně bez ohledu na to zda došlo k očkování nebo ne. A přitom současný problémy se spalničkama nespůsobujou spalničky, ale to že se proti nim očkuje, musíme se bezpečně vrátit do stavu před očkováním kdy děti prodělali spalničky bez následků a kojenco dostali protilátky od matky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26560
27.9.19 20:49
@mroe píše:
Tak to mi rekni, co se nepovedlo u tech dvou chudaku, co na ten tetanus umreli?

Asi nebyli taky dobre ziveni. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.19 20:51
@J_Doe píše:
No, tak ty jsi tady první jásal, jak se stát k tomu staví čelem, a teď už nevíš proč? ;)Není to tak dávno, co stát měl vůbec problém přiznat, že něco jako dlouhodobé následky po očkování existuje, a pokud se teď chystá, že je bude odškodňovat, tak to bez připuštění tohoto faktu nejde. Což je podle mě plus.
A o peníze samozřejmě jde, protože sice to asi nemotivuje někoho k očkování, kdo očkování nevěří, ale alespoň to zmírní finanční následky těch, kteří mu věřili a špatně dopadli. To je taky plus.

já jásám jinak. Tohle bylo pouze sdělení :D.

Myslím, že odškodnění náleží poškozenému v případě pochybení druhé strany. Když někdo onemocní z očkování, tak kdo podle tebe pochybil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.19 20:54
@MartinKa36 píše:
Tohle tohle jsou ty zabijácké epidemie? umrtnost na spalnicky byla před zavedením očkování v podstatě nulová, a všimni se že umrtnost na všechny nemoci klesala stejně bez ohledu na to zda došlo k očkování nebo ne. A přitom současný problémy se spalničkama nespůsobujou spalničky, ale to že se proti nim očkuje, musíme se bezpečně vrátit do stavu před očkováním kdy děti prodělali spalničky bez následků a kojenco dostali protilátky od matky.

také umím kreslit pěkné grafy :) Jen je pak nedávám na net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.19 20:55
@MartinKa36 píše:
Riziko že někdo chytí tetanus je mizivé… a nemoc je dobře léčitelná.
Očkování proti spaličkám spůsobuje problémy které popiráš a snažíš se je manipulativně svalit na odmítače očkování přestože dukazy tvrdí něco jiného. :o]

ano prosím, určtě se neočkuj. Nech to na přírodě a evoluci :) Bude to tak lepší pro všechny. A hlavně se vyhni doktorům i když ti bude už hodně zle. Stejně ti nemají jak pomoci :mrgreen:

Příspěvek upraven 27.09.19 v 21:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26560
27.9.19 20:59

Zajimave, CDC udava, ze pred zavedenim ockovani v roce 63 v USA: „Also each year, among reported cases, an estimated 400 to 500 people died, 48,000 were hospitalized, and 1,000 suffered encephalitis (swelling of the brain) from measles.“ ten zdroj je asi hodne duveryhodny. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
27.9.19 21:07
@Bart-olomej píše:
já jásám jinak. Tohle bylo pouze sdělení :D.Myslím, že odškodnění náleží poškozenému v případě pochybení druhé strany. Když někdo onemocní z očkování, tak kdo podle tebe pochybil?

Na to jsem se tady taky ptala.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
27.9.19 21:15
@Lenka_Hal píše:
Zajimave, CDC udava, ze pred zavedenim ockovani v roce 63 v USA: „Also each year, among reported cases, an estimated 400 to 500 people died, 48,000 were hospitalized, and 1,000 suffered encephalitis (swelling of the brain) from measles.“ ten zdroj je asi hodne duveryhodny. :think:

no jo, ale kolik obyvatel mělo USA v 1963? Kdyby to bylo 150 mil, tak je to méně než 0,4 na 100.000 obyvatel, což je přesně to, co ten graf ukazuje, nebo to chápu špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
27.9.19 21:17

Kolik lidi dnes zemře na tyfus? Jak je možné že dnes lidé v ČR na Tyfus neumírají když nikdo v okolí očkovanej není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26560
27.9.19 21:23

Me v pripade umrti (hlavne) deti zajimaji absolutni cisla. Ani si to nemusim hledat, pro me se nic nemeni, ani kdyby to bylo mensi cislo.
Nicmene, pokud to zajima tebe, tak blize ve zdroji pisou, prakticky kazde dite onemocnelo, 3-4mil lidi kazdy rok. Pocet obyvatel si snad vygooglis.

Příspěvek upraven 27.09.19 v 21:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.19 21:25
@MartinKa36 píše:
Kolik lidi dnes zemře na tyfus? Jak je možné že dnes lidé v ČR na Tyfus neumírají když nikdo v okolí očkovanej není…

a nebo třeba na pravé neštovice, viď.

Ale ne, já teda ještě naposled odpovim, i když je to marný. Tyfus já vázanej na špínu a savej hmyz. Stejně jako mor, který je pořád mezi hlodavci, jen memá přenašeče na lidi. Pořiď si blechy, vši, potkany a štěnice a bude i tyfus.

Tetanu je tohle jedno. Proto ho dostal ten kluk a dostane ho spousta dalších neočkovaných, protože se vyskytuje běžně. Je teda pravda, že část lidí ho dostat nemůže, protože do země nikdy nesáhnou a domov opouští jen v autě při přesunu do supermarketu. Ale to sem nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
27.9.19 21:33
@Lenka_Hal píše:
Mne v pripade umrti (hlavne) deti zajimaji absolutni cisla. Ani si to nemusim hledat, pro me se nic nemeni, ani kdyby to bylo mensi cislo.
Nicmene, pokud to zajima tebe, tak blize ve zdroji pisou, prakticky kazde dite onemocnelo, 3-4mil lidi kazdy rok. Pocet obyvatel si snad vygooglis.

Kde bereš jistotu že umrtnost snížila vakcinace? byl tu jasný trend poklesu mortality a i bez vakcinace by počet umrtí dále klesal, a je pravděpodobné že by byla situace mnohem lepší než dnes a přitom by neexistovalo riziko že za 10-20 let propukne epidemie spalniček napřiklad u starší populace bez dlouhodobe imunity a že budou nakažený kojenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
27.9.19 21:34
@Lenka_Hal píše:
Me v pripade umrti (hlavne) deti zajimaji absolutni cisla. Ani si to nemusim hledat, pro me se nic nemeni, ani kdyby to bylo mensi cislo.
Nicmene, pokud to zajima tebe, tak blize ve zdroji pisou, prakticky kazde dite onemocnelo, 3-4mil lidi kazdy rok. Pocet obyvatel si snad vygooglis.Příspěvek upraven 27.09.19 v 21:28

Jiste, co budu potrebovat, to si vygooglim :nevim:

Jen jsem upozornila, ze pravdu muzete mit oba. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
27.9.19 21:35
@Bart-olomej píše:
a nebo třeba na pravé neštovice, viď.

Ale ne, já teda ještě naposled odpovim, i když je to marný. Tyfus já vázanej na špínu a savej hmyz. Stejně jako mor, který je pořád mezi hlodavci, jen memá přenašeče na lidi. Pořiď si blechy, vši, potkany a štěnice a bude i tyfus.

Tetanu je tohle jedno. Proto ho dostal ten kluk a dostane ho spousta dalších neočkovaných, protože se vyskytuje běžně. Je teda pravda, že část lidí ho dostat nemůže, protože do země nikdy nesáhnou a domov opouští jen v autě při přesunu do supermarketu. Ale to sem nepatří.

na Spalničky dobře živené děti které v kojeneckém věku dostali protilátky v mléce neumírají… nemůžeš to srovnávat s neštovicema :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.19 21:36
@MartinKa36 píše:
Kde bereš jistotu že umrtnost snížila vakcinace? byl tu jasný trend poklesu mortality a i bez vakcinace by počet umrtí dále klesal, a je pravděpodobné že by byla situace mnohem lepší než dnes a přitom by neexistovalo riziko že za 10-20 let propukne epidemie spalniček napřiklad u starší populace bez dlouhodobe imunity a že budou nakažený kojenci.

a proč by měl nadále klesat? Protože jsou jako lidi odolnější než dřív? To asi těžko. Tisíce let to řádí a najednou ve 20 století to přestane jakože samo. Čím to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek