Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Baba píše:
nováček
Simtě, jasně, že jsou alternativy - třeba homeoočkování. Sedláková si jím vytvořila protilátky proti žloutenceSice na ni byla předtím očkovaná, ale z toho protilátky stopro nebyly
No a když máš nějakou blbou ránu, tak ji stačí nechat krvácet, max. peroxid. No a pak nějaké homeo. Kdžy se stav dítěte zhorší, není třeba plašit a otravovat doktory, protože to zhoršení je jen důkaz, že homeo funguje.
Homeoočkování neznám, a ani mě nezajímá. Co očkuji, očkuji normálními vakcínami. ![]()
Mně spíš zaujala ta otázka odpovědnosti - když dítě naočkované není, a onemocní, to hned všichni víme, kdo je vinen. Ale když někdo naočkuje, a dítě tím poškodí - kdo je vinen?
@J_Doe píše:
Mně spíš zaujala ta otázka odpovědnosti - když dítě naočkované není, a onemocní, to hned všichni víme, kdo je vinen. Ale když někdo naočkuje, a dítě tím poškodí - kdo je vinen?
stát se k tomu kupodivu staví čelem a příslušná legislativa se co vím právě připravuje.
@J_Doe píše:
Homeoočkování neznám, a ani mě nezajímá. Co očkuji, očkuji normálními vakcínami.
já myslel, že ten příspěvek od @Baba byla recese ![]()
@Bart-olomej píše:
já myslel, že ten příspěvek od @Baba byla recese
No taková smutná. Některé antivax tomu fakt věří.
@Bart-olomej píše:
stát se k tomu kupodivu staví čelem a příslušná legislativa se co vím právě připravuje.
Ano, náš stát tuto legislativu pořád nemá. Samozřejmě si moc přeji, aby konečně byla, mluví se o tom roky. Jelikož vím, že v mnohých krajinách odškodňování funguje už po desetiletí, nevidím v ČR žádné hrdinství, že nás (snad EU, nebo je to nedejbože naše iniciativa?) k této legislativě konečně chce někdo dokopat.
Ale jinak ano, pokud to konečne bude, a bude to k něčemu, tak super.
@MartinKa36 píše:
Ano je, můžeš ty nemoci prostě prodělat. Obhájci očkování používají zavádějící argumenty aby dokázali svou jedinou opravdu, koukni se třeba na spalničky problémy které máme nejsou spůsobené neočkováním ale očkováním. Dřív rodiče nemoc prodělali a kojenci ziskali imunitu od své matky a potom nemoc normálně prodělali a získali celoživotní imunitu kterou předali potomkům… umrtnost na spalničky byla u dobře živených dětí v podstatě nulová, Dneska diky očkovaní vznikla naopak spousta závažných komplikací u starších lidi kteří nemají po očkování dlouhodobou imunitu a u malých děti které ještě imunitu nemají, tyhle tyhle problémy nezpusobují neočkované děti ale očkování.
A jak je to u těch starých, co prodělali spalničky v dětství? Jak u nich můžou vzniknout závazné komplikace po očkování? Patrim ke generaci, která očkovaná nebyla, tudíž asi spalničky prodělané mám. Tak podle tebe jsem chráněná doživotně nebo nejsem? To si musíš vybrat.
@jege píše:
A já stejným způsobem Tvoje, takže si nemáte co vyčítat!
provax fanatička versus antivax fanatici. Všici lžou ![]()
@J_Doe píše:
Ano, náš stát tuto legislativu pořád nemá. Samozřejmě si moc přeji, aby konečně byla, mluví se o tom roky. Jelikož vím, že v mnohých krajinách odškodňování funguje už po desetiletí, nevidím v ČR žádné hrdinství, že nás (snad EU, nebo je to nedejbože naše iniciativa?) k této legislativě konečně chce někdo dokopat.Ale jinak ano, pokud to konečne bude, a bude to k něčemu, tak super.
ale je třeba si říct, co to řeší, že je to tak super? Zdraví dítěte asi těžko. Takže jde zas jen o prachy?
Nebo jakože princip. Státe postav se k tomu čelem a já nechám dítě očkovat?
Příspěvek upraven 27.09.19 v 20:14
@J_Doe píše:
Já jsem spíš chtěla vědět, jestli patřím k antivax nebo ne…
to záleží na diskuzi. někdy stačí nejít se svými názory úplně se stádem a jsi hned antivax ![]()
@MartinKa36 A navíc ldyby to bylo jak píšeš, jak by potom mohly vznikat ty zabijácké epidemie záškrtu, nestovic a černého kašle? Když tedy matky prodělaly tu nemoc a omunitu předávaly dětem. Že by byly lakomé a nepredaly nic?
@Bart-olomej píše:
ale je třeba si říct, co to řeší, že je to tak super? Zdraví dítěte asi těžko. Takže jde zas jen o prachy?
Nebo jakože princip. Státe postav se k tomu čelem a já nechám dítě očkovat?Příspěvek upraven 27.09.19 v 20:14
No, tak ty jsi tady první jásal, jak se stát k tomu staví čelem, a teď už nevíš proč? ![]()
Není to tak dávno, co stát měl vůbec problém přiznat, že něco jako dlouhodobé následky po očkování existuje, a pokud se teď chystá, že je bude odškodňovat, tak to bez připuštění tohoto faktu nejde. Což je podle mě plus.
A o peníze samozřejmě jde, protože sice to asi nemotivuje někoho k očkování, kdo očkování nevěří, ale alespoň to zmírní finanční následky těch, kteří mu věřili a špatně dopadli. To je taky plus.
@Bart-olomej píše:
tetanus prodělat, zášktr prodělat, atd. Ani ty spalničky nikomu nepřeju, když to neni nutný. Jinak je to super nápad, přeju hodně zdraví tobě i tvým dětem.
Riziko že někdo chytí tetanus je mizivé… a nemoc je dobře léčitelná.
Očkování proti spaličkám spůsobuje problémy které popiráš a snažíš se je manipulativně svalit na odmítače očkování přestože dukazy tvrdí něco jiného.
]
@ospalámyš píše:
to záleží na diskuzi. někdy stačí nejít se svými názory úplně se stádem a jsi hned antivax
No právě!
@MartinKa36 píše:
Riziko že někdo chytí tetanus je mizivé… a nemoc je dobře léčitelná.
Očkování proti spaličkám spůsobuje problémy které popiráš a snažíš se je manipulativně svalit na odmítače očkování přestože dukazy tvrdí něco jiného.]
Tak to mi rekni, co se nepovedlo u tech dvou chudaku, co na ten tetanus umreli?