Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@J_Doe píše:
Co tvrdi Prymula je celkem jedno, z logiky veci je povinne ockovani ekonomicky vyhodny model - docela presne vis, kolik toho mas vyrobit, jaky bude odbyt. Zadne zbytecne skladovani, likvidace nepouzitych zasob.A kdyz jsme diky ockovani zdravejsi, proc teda spotreba leku neustale stoupa?
Příspěvek upraven 28.09.19 v 11:16
@matkabagristy píše:
@J_Doe ekonomicky očkování výhodné je. Předchází se jím dlouhodobým nemocem, následkům nemoci, následné léčbě. S tím jsou spojeny ekonomické ztráty
To je otazne, kolik by vlastne bylo dalsich nakladu. To jsou jenom odhady.
Ja jsem to ciste myslela povinne vs dobrovolne ockovani a vynos farma firmy.
@MartinKa36 píše:
Děláte zastánců očkování medvědí službu, já tu píšu zcela jasně že na tetanus stačí očkovat rizikové skupiny a podle vás to znamená že jsem antivax. A mícháte tu dohromady ruzné nemoci… vydíte svět moc černobíle pravda je že mortalitou by zrušení plošného očkování proti tetanu nehnulo stačilo by očkovat rizikové skupiny. Očkování proti spalničkám během 50 let zpusobí pandemii s vysokou mortalitou u kojenců a starší populace.
Jen pro zajímavost… Zařadil bys toho tříletého chlapečka, co je teď na přístrojích a dýchá přes díru v krku, do rizikové skupiny?
@Baba píše:
Protože i díky očkování žijeme dýl a dožijeme se nemocí, kterých přibývá s věkem?Očkování jsou malá část farmaprůmyslu.
To mas castecne pravdu.
@SAJ píše:
Jen pro zajímavost… Zařadil bys toho tříletého chlapečka, co je teď na přístrojích a dýchá přes díru v krku, do rizikové skupiny?
pokud nepustíš dítě ven na trávu, do země, do běžné špíny, bude mít potenciálně horší imunitu a větší riziko alergie. Zdravá špína je potřeba, ale tam všude je tetanus.
@Bart-olomej píše:
pokud nepustíš dítě ven na trávu, do země, do běžné špíny, bude mít potenciálně horší imunitu a větší riziko alergie. Zdravá špína je potřeba, ale tam všude je tetanus.
Já to vím, ale chtěla jsem se zeptat místního odborníka na imunologii.
Třeba tomu prostě nerozumím. ![]()
Hele taky vám přijde, že ty antivax melou úplný sračky? Pořád jedno a to samé dokola, hledají pochybné studie v Americe. Bože!!!
@Bart-olomej píše:
https://cs.wikipedia.org/…C5%AFv_efekt Řešením je jedině kompetence zvýšit. Což lze bohužel použít jen na vzdělatelné jedince
je to možná překvapující, ale je to normální, čím nižší kompetence, tím větší sebedůvěra.Takže je skupina populace, kde to řešit nelze.
@Zabatko píše:![]()
![]()
![]()
![]()
zásadní je to, že lidi s podprůměrnými kompetencemi zůstávají rezistentní i po konfrontaci s většinou. To myslím platí zcela přesně ![]()
@robínek píše:
Co to je za blbost s tou větší náchylností, paní Eleková?
Tak si přečti některé zkušenosti těch, co se podvolili reklamě a naočkovali se proti chřipce.
@Josef44 píše:
Před nedávnem jsem zde dával video jak umírá dítě na tetanus… tak prosím tady opět odkaz dítěte co umírá na tetanus den před smrtí:
Mor nebo choleru tam nemáš? Nebo nějaké hodně detailní video průvodních jevů malomocentví?
@Markéta80 píše:
Syna dětská se bojí přeočkovat.
To bude určitě maskovaná Eleková! Normální pediatr očkuje ať to stojí, co to stojí! ![]()
@MartinKa36 no a vzhůru na stromy! To by se jistě ženám libilo, zejména při dnešní porodnosti. A příroda by si konečně vydechla, protože by se brzy zbavila lidstva. Když si uvedomis, že zeny rodily tak 5-6 dětí i vic a dochovaly do dospelosti treba dvě a pak nastoupily neštovice a hurá zemřely i ty. Přestože třeba byly kojené rok. A UM neexistovalo. Myslím, že tenzo tvůj napad je skutečně řešením na dnešní přelidnění sveta. Vyspělé země by to zabalily hned ve druhé generaci a ty ostatní by vážně nebyly přelidněné. Nechceš Nobelovku?
@Baba píše:
Tuhle perlu tady musím dát ještě jednou. Čím menší znalosti, tím vyšší sebevědomí
Dulezite je, aby tito jedinci delali jen praci, ve ktere nezpusobi hodne skody. ![]()
@jege
naštěstí je s ní řeč takže malá má MMR jednu dávku ve 4 letech
Ted měla jít na přeočkování a nakonec řekla že jestli z toho nemám dobrý pocit když bere léky na alergii, ventolín ecobec tak klidně odložíme a at to proberu na alergo ![]()
@jege píše:
Tak si přečti některé zkušenosti těch, co se podvolili reklamě a naočkovali se proti chřipce.
Tady chripka patri mezi povinne, pokud chce dite do skoly.
A svete div se, chripka nas vubec netrapi. Si ani nepamatuju, ze by kdy kluci nejakou meli ![]()
@MartinKa36 Co je riziková slupina na tetanus? Půjdu měřit na starší statek, skrabnu se v opuštěné stáji o zrezivělý hřebík a už se můžu vézt, ackoliv jinak žiju v paneláku ve městě a hlínu mám jen v květináči. Na ten opuštěný dům jsem šla položit třeba meraky na radon. Anebo se mi stane to co se mi přihodilo- blbě šlápnu, sundám si kůži z celeho kolene a mám je plné hliny a kamínků. Nerizikové skupiny - pche.
@jege píše:
Mor nebo choleru tam nemáš? Nebo nějaké hodně detailní video průvodních jevů malomocentví?
Umíš rozlišovat mezi infekčními onemocněními původce a způsob přenosu?