Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
28.9.19 14:55
@Lenka_Hal píše:
Tady chripka patri mezi povinne, pokud chce dite do skoly.
A svete div se, chripka nas vubec netrapi. Si ani nepamatuju, ze by kdy kluci nejakou meli :think:

Moje deti nebyly proti chripce ockovany vubec, a svete div se, chripku nikdy nemely.
O cem to svedci? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
28.9.19 14:59
@My Melody píše:
Urcite ano, ja mluvila vseobecne, ale vzdy se najdou i takove pripady. Muzes presneji napsat, jak zemreli?Příspěvek upraven 28.09.19 v 14:55

Zápal plic a to druhý si stopro nepamatuju. Srdce nebo plíce, ale myslím, že spíš plíce.
Ta paní mi utkvěla víc, protože to bylo strašně rychlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
28.9.19 15:10
@Zabatko píše:
No zemědělci by Ti rozhodně poděkovali, nemít možnost očkování proti tetanu. Moje dcera se hrabe v hnoji 3× týdně u koní a bez patřičného očkování bych ji tam nepustila. Viděla jsem umírat na tetanus koně a nic pěkného to opravdu nebylo.

V souvislosti s tímto jsem si vzpoměla na rozhovor s naší bývalou dětskou, kde jsme mluvily o očkování, přesněji o tom, jestli naočkovat tetanus. Cituji lékařku: „Tak zrovna tetanu bych se nebála, v dnešní době jsou přece všechny koně proti tetanu očkovány.“ 8o

Tak teď prosím vaše názory na to, jestli jsem se tímto odborným názorem měla řídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
28.9.19 15:13
@Tejule píše:
Hele taky vám přijde, že ty antivax melou úplný sračky? Pořád jedno a to samé dokola, hledají pochybné studie v Americe. Bože!!!

Prosím o definici, kdo to je, nebo co to je vlastně antivax. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
28.9.19 15:16
@J_Doe píše:
Prosím o definici, kdo to je, nebo co to je vlastně antivax. :think:

Neočkovací názory založené na víře, nikoli na faktech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
28.9.19 15:20
@Baba píše:
marnost nad marnost. Hloupej, blbej lhář bez kapky selského rozumu nebo jen náznaku racionálního myšlení. Hlavně že máš tři diplomy :jazyk: :mavam:
A máš smůlu, já narozdíl od antivax nelžu, nepotřebuju to. Zato antivax nic jinýho než pohádky nemaj.

Možná nelžeš.
V takovém případě ale slepě věříš oboru, který se již mnohokrát zmýlil. :think: A není velká pravděpodobnost, že se již nikdy nezmýlí.

Odborné názory se mění, to sama víš nejlíp, to, co se doporučovalo před padesáti lety odborníky, v mnoha případech dnes již neplatí. Jen si vzpomeň na léky doporučované odborníky pro těhotné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
28.9.19 15:21

Taky uz jsem zaznamenala umrti na chripku, mladsi, jinak zdrava zena. Umrela na chripkovou pneumonii. U starych nebo nemocnych lidi to bude urcite castejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
28.9.19 15:28
@J_Doe píše:
Možná nelžeš.
V takovém případě ale slepě věříš oboru, který se již mnohokrát zmýlil. :think: A není velká pravděpodobnost, že se již nikdy nezmýlí.Odborné názory se mění, to sama víš nejlíp, to, co se doporučovalo před padesáti lety odborníky, v mnoha případech dnes již neplatí. Jen si vzpomeň na léky doporučované odborníky pro těhotné…

Ale já vím, že se medicína vyvíjí. :nevim: To je snad samozřejmé, postupuje se podle nejlepších v současnosti dostupných prostředků. Já teda lepší nápad jak to dělat nemám.
Jak slepš věřím? že se řídím doporučeními odborných společností? A jak lépe se to dá dělat? Nijak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
28.9.19 15:32

@jege Ohledně očkování proti chřipce si fakt nemusím číst žádné cizí zkušenisti. Moji rodiče, sestra, její syn, manželovi rodiče se nechávají proti chřipce očkovat každý rok už spoustu let a nic, žádný častější výskyt respiračních onemocnění. Takže to tvrzení považuju za blbost. Já se dala očkovat teprve loni, takže žádné dlouhodobé zkušenosti nemám, ale letos na jaře měl manžel asi chřipku, bylo.mu bídně, starala jsem se o něj a nic jsem. nechytla, ani rýmičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
28.9.19 15:38
@Bart-olomej píše:
já o slepáku nic nepsal. Bavíme se o konkrétním případu tetanu. Líbí se mi na vás, že vždy zareagujete na něco jinýho, než v čem se argumentuje Píše se o tetanu a je z toho slepák, lepra, spalničky. Hlavně se vyhnout tomu tetanu, se kterým jste tak nějak nepočítali, protože riziková skupina, že.

No jo, ale jak jinak mají diskutovat, když to jinak neumějí? Skáčou z tématu na téma jak. zajíc, diskutující chvíli hopká za nima, pak to většinou vzdá, protože to nemá smysl. Zajímali by mě, jestli to mají z nějaké příručky nebo z vlastní prázdné hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.19 15:41
@J_Doe píše:
Možná nelžeš.
V takovém případě ale slepě věříš oboru, který se již mnohokrát zmýlil. :think: A není velká pravděpodobnost, že se již nikdy nezmýlí.Odborné názory se mění, to sama víš nejlíp, to, co se doporučovalo před padesáti lety odborníky, v mnoha případech dnes již neplatí. Jen si vzpomeň na léky doporučované odborníky pro těhotné…

super. Tak pak je nejlepší a logické počkat, až se odborné názory ohledně očkování změní. Když je to tak jasné, nemůže to přece už dlouho trvat. Přece ani ty nemůžeš věřit tomu, že by byli všichni odborníci zmanipulovaní a že by se v dnešní době něco dlouho utajilo. :nevim:

Raději ale nic nedělej předem. I když je to pro teba asi nepředstavitelné, tak čiště teoreticky se můžeš mýlit i ty :mrgreen:

Příspěvek upraven 28.09.19 v 15:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
28.9.19 15:41
@Baba píše:
Nene, na spálovej bacil se musíš navíc pokřižovat.

A spolknout lžičku omítky seškrábané z jižní strany kapličky. Škrabat se to. musí samo za úplňku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
28.9.19 15:45
@robínek píše:
A spolknout lžičku omítky seškrábané z jižní strany kapličky. Škrabat se to. musí samo za úplňku.

A hlavně ne hliníkovou lžičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
28.9.19 15:47
@Bart-olomej píše:
super. Tak pak je nejlepší a logické počkat, až se odborné názory ohledně očkování změní. Když je to tak jasné, nemůže to přece už dlouho trvat. Přece ani ty nemůžeš věřit tomu, že by byli všichni odborníci zmanipulovaní a že by se v dnešní době něco dlouho utajilo. :nevim:

Raději ale nic nedělej předem. I když je to pro teba asi nepředstavitelné, tak čiště teoreticky se můžeš mýlit i ty :mrgreen:

Příspěvek upraven 28.09.19 v 15:44

O cem to, proboha, pises?! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
28.9.19 15:52
@Baba píše:
Ale já vím, že se medicína vyvíjí. :nevim: To je snad samozřejmé, postupuje se podle nejlepších v současnosti dostupných prostředků. Já teda lepší nápad jak to dělat nemám.
Jak slepš věřím? že se řídím doporučeními odborných společností? A jak lépe se to dá dělat? Nijak :nevim:

Ja chapu, ze veda se vyviji, a jsem za to vdecna.

Rid se tim, co mas za spravne, a cemu veris, rozumu na to mas dost.

Ja jen nechapu tu aroganci v prosazovani nazoru tech odborniku, kteri se holt, taky nekdy seknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek