Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Bart-olomej protože se zachraňují i trictvrtekilovi novorozenci?
@cell píše:
když už se tak odvoláváš na Prymulu, tak on tvrdí, že vinit z prospěchářství očkování farma firmy je nesmysl už jen z logiky věci. Farma firma potřebuje distribuovat léky. Tedy je pro ní zajímavý hlavně nemocný pacient. Očkováním se procento nemocných rapidně sníží (prokázáno mnoha studiemi). Čili kdyby byl pro ně vedoucí jen zisk, na vývoj vakcín (který je pro ně extrémně zdlouhavý, náročný a drahý) by se zvysoka vykašlali
Tomu ani sám nevěříš! Co je výhodnější, léčit pár tisíc až deseti tisíc dětí běžnými léky, které zvládne vyrobit každá farmaceutická firma, nebo mít zajištěný příjem z očkování deseti až stovek tisíc dětí každý rok léky, které dokáže udělat jenom pár firem ve světě a dokáže si i prosadit jejich použití? Nemluvě o léčení následných těžkých komplikací a možná i případných nevyléčitelných nemocí v dospělosti.
@Bart-olomej píše:
mně se nelíbí dvojí metr. Když už jsem neočkovaný a je to můj životní styl, tak si prostě mám poradit sám.
Takže je jenom možnost cpát do sebe, kdo nám co nabídne nebo dokonce přikáže nebo odmítnout všechno? Když odmítnu očkování, tak si mám vyříznout slepák sám a neotravovat doktory? To samé i se zlomenou rukou nebo nohou? Černá nebo bílá? Nic mezi tím? Kolik Ti je? 15? ![]()
@Baba píše:
Lžeš, manipuluješ, víš o tom houbeles.
Spalničky se braly jako taková chřipka? Tak to brali správně, chřipka lehké onemocnění opravdu není.
Lže jako Ty? A proč se tedy neočkuje povinně i proti chřipce? ![]()
@Zabatko píše:
Hele Ty jsi moudrá jak rádio. Jestli lidi jako Ty chtějí mít volnou možnost rozhodování o očkování svých dětí, tak Bůh s námi a špatné pryč.
Za to Ty jenom papouškuješ oficiální propagandu a na žádnou vlastní logickou úvahu se nezmůžeš. Proč by člověk neměl rozhodovat o vlastním životě a životě své rodiny sám? A s proočkovaností na mě nechoď, dokud nedokážeš navrhnout, jak vyřešit dospělé s vyvanulou imunitou, u kterých přeočkování funguje jenom krátkou dobu!
@jege píše:
Za to Ty jenom papouškuješ oficiální propagandu a na žádnou vlastní logickou úvahu se nezmůžeš. Proč by člověk neměl rozhodovat o vlastním životě a životě své rodiny sám? A s proočkovaností na mě nechoď, dokud nedokážeš navrhnout, jak vyřešit dospělé s vyvanulou imunitou, u kterých přeočkování funguje jenom krátkou dobu!
marnost nad marnost. Hloupej, blbej lhář bez kapky selského rozumu nebo jen náznaku racionálního myšlení. Hlavně že máš tři diplomy
![]()
A máš smůlu, já narozdíl od antivax nelžu, nepotřebuju to. Zato antivax nic jinýho než pohádky nemaj.
@Baba píše:
Racionální je věřit odborníkům, hlavně pokud je v nějaké otázce jednoznačná shoda.
Jenže když jednou někoho nachytáš na lži, tak už mu logicky nevěříš a minimálně zevrubně prověřuješ každé jeho tvrzení a když něco najdeš, tak už budeš odmítat všechno, co říká.
@Zabatko píše:
Já se hrdě hlásím k očkujícímu stádu, protože jsem úplně blbá.
V tom s Tebou naprosto souhlasím!
![]()
@matkabagristy píše:
Nechávám se i s dětmi očkovat proti chřipce. Očkovací látka i s aplikací vyjde asi na 200 Kč. Ušetříme „státu“ za léky, vyšetření u praktika, pediatra, za PN, očr, za náklady spojené s nepřítomností v zaměstnání… Nenakazíme nikoho dalšího.
A nutil Tě k tomu někdo? ![]()
@jege píše:
Jenže když jednou někoho nachytáš na lži, tak už mu logicky nevěříš a minimálně zevrubně prověřuješ každé jeho tvrzení a když něco najdeš, tak už budeš odmítat všechno, co říká.
V tom případě ti z antivax nezbývá prakticky nikdo. Z pseudoodborníků vypadnou všichni, z diskutérů naprostá většina.
@jege píše:
Takže je jenom možnost cpát do sebe, kdo nám co nabídne nebo dokonce přikáže nebo odmítnout všechno? Když odmítnu očkování, tak si mám vyříznout slepák sám a neotravovat doktory? To samé i se zlomenou rukou nebo nohou? Černá nebo bílá? Nic mezi tím? Kolik Ti je? 15?
já o slepáku nic nepsal. Bavíme se o konkrétním případu tetanu. Líbí se mi na vás, že vždy zareagujete na něco jinýho, než v čem se argumentuje Píše se o tetanu a je z toho slepák, lepra, spalničky. Hlavně se vyhnout tomu tetanu, se kterým jste tak nějak nepočítali, protože riziková skupina, že.
Ta pipka dítě nenaočkovala, pak mu nedala antibiotika, tak co leze do nemocnice. Ještě to ve finále antiočkovací lobby hodí na doktory, že tetanus nepoznají. Určitě jim to hrdě hlásila hned při příchodu, že malej není očkovanej. Doktoři jsou lidi jako ty, musej se taky nějak živit a můžou udělat i chybu. Tady ale chybu udělala pouze matka a vše odstatní jsou jen důsledky, kterým se dalo předejít.
A z toho je mi lze a říkám, proč si to nedořeší sama, když je taková odbornice. Na FB by jí určitě poradili, jak z toho dítě dostat i bez farmak.
Ono jesti to takhle půjde dál, tak doktora nebude chtít nikdo dělat. Škola těžká, furt se vzdělávat, dělat noční, zodpovědnost obrovská a ještě se zabejvat rádoby odborníkama jako seš ty. Bejt doktor, jdu radši jezdit trolejbusem než tohle.
@jege Omlouvám se za OT. Tuhle chybu dělá spousta lidí. Nejen v cizí termity používají lidi chybně.
Zevrubně = detailně, důkladně, do podrobností. Tedy spojení „minimálně zevrubně prověřuješ“ nedává smysl. Já chápu, co jsi chtěl napsat. Něco jako „minimálně zběžně prověřuješ“. Neber to osobně! ![]()
@jege každé očkování přináší ekonomické benefity pacientům i „státu“
Očkování proti tetanu stojí asi 1000, aplikuje se o deset let. Ve srovnání s následnou péčí a dalšími aspekty spojenými s nemocí, to přináší ekonomický efekt jedinci a „státu“ @jege
@jege píše:
Tomu ani sám nevěříš! Co je výhodnější, léčit pár tisíc až deseti tisíc dětí běžnými léky, které zvládne vyrobit každá farmaceutická firma, nebo mít zajištěný příjem z očkování deseti až stovek tisíc dětí každý rok léky, které dokáže udělat jenom pár firem ve světě a dokáže si i prosadit jejich použití? Nemluvě o léčení následných těžkých komplikací a možná i případných nevyléčitelných nemocí v dospělosti.
A já tomu představ si věřím! Vývoj vakcíny je velmi složitá a také drahá procedura. Dle Tvého názoru to tedy dělají hlavně proto, aby jednak vydělaly a také si vyrábí další pacienty event. vzácnými, ale možnými komplikacemi. Se divím, že do toho nemíchají víc těch chemikálií. Proč je těch komplikací tak mizivě málo? Mohou to ohulit, po očkování být zmrzačen každý druhý, to by byly panečku kšefty ![]()
Docela by mě zajímalo, jestli zveřejní účet za léčbu toho tetanového dítěte. Jsem si jistá, že intenzivní léčba, kterou jistě podstupuje a moc doufám, že vše dopadne dobře, jde už nyní do statisíců…
@Zabatko píše:
Já se hrdě hlásím k očkujícímu stádu, protože jsem úplně blbá. A nechala jsem do děti narvat už tolik svinstva, že to až hezký není, za to bych měla sedět. Protože moje děti dostaly krom povinných i všechny nepovinné vakcíny, tedy ty starší, mladší mám rozočkované. A kupodivu jsou zdravé, nemarodí víc než 2× do roka a můžu v klidu spát, že se mi dcera nenakazí tetanem u koní nebo já při přesazování růží a taky můžu být i celkem v klidu, že mi někdo nedotáhne domů chřipku, a že kvůli tomu nebude dcera chybět 14 dní ve škole, protože je na gymplu a mají toho fakt hodně.
Nejsem proti ockovani zakladnich vec, nechavam se preockovat.
Ale co se tyce chripky, tu jsem mela jednou v zivote, pred 15 lety a nikdy jsem proti chripce ockovana nebyla. Dala bych se ockovat jenom pokud bych byla rizikovej pacient, treba ve stari, anebo pacient s chronickym respiracnym onemocnenim, kardiak, atd.
Tim jenom chci rict, ze chripka vas muze kupodivu
a nastesti obchazet, i kdyz nejste ockovan.
@cell píše:
A já tomu představ si věřím! Vývoj vakcíny je velmi složitá a také drahá procedura. Dle Tvého názoru to tedy dělají hlavně proto, aby jednak vydělaly a také si vyrábí další pacienty event. vzácnými, ale možnými komplikacemi. Se divím, že do toho nemíchají víc těch chemikálií. Proč je těch komplikací tak mizivě málo? Mohou to ohulit, po očkování být zmrzačen každý druhý, to by byly panečku kšeftyDocela by mě zajímalo, jestli zveřejní účet za léčbu toho tetanového dítěte. Jsem si jistá, že intenzivní léčba, kterou jistě podstupuje a moc doufám, že vše dopadne dobře, jde už nyní do statisíců…
To bude mít už víc nul. U nás intenzivní lůžko 60 litrů na den.
@My Melody : tak to může i ten pneumokok. I ten meningokok. A dokonce při velkém štěstí se nemusíte ani nakazit tím tetanem, když nebudete očkovaná ![]()
@cell píše:
@My Melody : tak to může i ten pneumokok. I ten meningokok. A dokonce při velkém štěstí se nemusíte ani nakazit tím tetanem, když nebudete očkovaná
Tak na chripku zdravej clovek neumira, pokud ji odlezi a leci se. Pokud je nekto tak blbej, ze chripku prechodi, rizkuje vazne komplikace. Proto se proti chripce neockuju.
Ale proti tetanu si strazim preockovani, protoze cloveku ani zdravi, ani mladi nepomuze, odmitani ockovani proti tetanu je znak blbosti, anebo neinformovanosti.
@My Melody : tak jestli jsi ta vyjímka, kdy mladý zdravý člověk chřipku odleží, tak blahopřeji a chválím. Jenomže takových je málo Ze zkušeností většina přechází, prská v mhd, nakazí půl pracoviště, protože hypotéka je sviňa a práce je moc. Znám i případ selhání jater po předávkování paralenem u člověka, který taky MUSEL do práce ![]()