Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7228
28.9.19 17:31

@MartinKa36 to ne ale po parku leze a v písku se hrabe, v zemi omylem taky, nevím, proč bych měla riskovat, ikdyby to byla jen setina procenta šance, že by tetanus mohla dostat, vždyt to může chytit z rezavého hřebíku, a těch po Praze je, já si to riziko na svoje bedra rozhodně nevezmu, jestli ty ano, je to tvoje nezodpovědnost vůči dítěti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26566
28.9.19 17:33

Ony existuji nejake deti, ktere se nikdy nehrabou v hline a vubec se nedostanou do „rizikovych situaci“. Ba co vic, rodic s klidnym svedomim opravdu muze na 100% vyloucit, ze se tak ani v budoucnu nestane?? To vazne existuje? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
28.9.19 17:46
@Baba píše:
Tak držím palce. :palec:
Na MR sem nebyla, ale potomky mám vyfocené 2 ze 3. Až budou všichni, dám si jejich mozky na zeď do obýváku :mrgreen: Teda obrázky samo.

2 ze 3? Podle metrů máš čtyři kousky, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
28.9.19 17:48
@MartinKa36 píše:
Práce na farmě je riziková, naopak prace v lidlu za kasou není,

A to tříleté dítě pracovalo na farmě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3082
28.9.19 17:51
@MartinKa36 píše:
Prosím nauč se vnímat ostatní psal jsem že… spalničky je nemoc kterou je lepší když ji děti bez následků prodělají a získají celoživotní imunitu, o Polio (Obrna) jsem psal že by byla dnes mortalita mnohem nižší než pře válkou ( diky umělé ventilaci) a že mají pacieni do smrti trvalé následky o kterých ví většina anesteziologů kulový… To že na základě vědeckých faktu upozornuji na nevýhody očkování proti zarděkám a nesouhlasím s plošným očkováním proti tetanu… jaká je proboha pravděpodobnost že batole z prahy chytne tetanus že ho musíme očkovat hned po narození? Pro vás je svět moc čenobílej je pro očkování je proti očkování.

Se spalničkami bych byla opatrná, je tam možnost, riziko rozvoje subakutní sklerotizující panencefalitidy 1:1300 -1500 u dětí, které prodělaly spalničky před pátými narozeninami. A dokonce se uvádí pokud dostane spalničky kojenec tak to riziko je 1: 600.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65120
28.9.19 17:55

@Megerka co mě fakt překvapilo, tak prý nějaký následek může přijít po mnoha a mnoha letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
28.9.19 17:57
@SAJ píše:
2 ze 3? Podle metrů máš čtyři kousky, ne?

Umřel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
28.9.19 17:59
@vokishka píše:
před, jinak by nemělí důvod ho očkovat, když si mysleli, že je očkovaný.

Že by naočkovali tetanus při prokazatelně probíhající infekci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65120
28.9.19 18:00

@MeloryNox já nevím, nezmírní to příznaky? Tak očkovali ho, z nějakého důvodu, už v době, kdy měl největší problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
28.9.19 18:04
@MartinKa36 píše:
Prosím nauč se vnímat ostatní psal jsem že… spalničky je nemoc kterou je lepší když ji děti bez následků prodělají a získají celoživotní imunitu, o Polio (Obrna) jsem psal že by byla dnes mortalita mnohem nižší než pře válkou ( diky umělé ventilaci) a že mají pacieni do smrti trvalé následky o kterých ví většina anesteziologů kulový… To že na základě vědeckých faktu upozornuji na nevýhody očkování proti zarděkám a nesouhlasím s plošným očkováním proti tetanu… jaká je proboha pravděpodobnost že batole z prahy chytne tetanus že ho musíme očkovat hned po narození? Pro vás je svět moc čenobílej je pro očkování je proti očkování.

Většinou je dost pádný důvod, proč se daná nemoc očkuje.
U těch blbejch spalniček je to subakutní sklerotizující panencefalitida (jo, ten název jsem si musela dohledat), při níž spalničkový virus pomalu napadá centrální nervový systém dítěte, až nakonec dojde k úmrtí. Toto onemocnění, kdy se virus po předchozí infekci znovu aktivuje, je nevyléčitelné a drtivá většina nemocných umírá během tří let od manifestace choroby. No ano, to dítě ve finále zemře na něco jiného, ale začnou to ty blbý spalničky. Ty, který se dají očkovat.

Zarděky, taková banalita… Jenže jsou teratogenní. Pro mladou těhuli dost blbý, když to na ni prskne kolega v praci, že? :think: Všichni budpu i tak šťastný a happy. :nevim:

Příušnice. Banalitka… Pokud nejste dospělej chlap, kterýmu to napadne varlata… Však co, doživotně bude střílet slepejma… :palec: Ušetří za kondomy.

Obrna. No boží, s moderní léčbou dítě přežije. Pravda, tak trochu ochrnutý, ale živý. Jupí! :pankac:

Černý kašel a záškrt - vegeeeeet, pařbaaaa

Chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3082
28.9.19 18:07
@vokishka píše:
@Megerka co mě fakt překvapilo, tak prý nějaký následek může přijít po mnoha a mnoha letech.
to je to co píšu a vždy končí smrtí :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65120
28.9.19 18:08
@Megerka píše:
to je to co píšu a vždy končí smrtí :(

A jak poznají, že je to ze spalniček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
28.9.19 18:11
@vokishka píše:
A jak poznají, že je to ze spalniček?

Starší práce pak uváděly četnost této fatální komplikace spalniček, která se rozvíjí i léta po vlastní infekci, 1:100 000. Při mezinárodním setkání expertů na infekční choroby IDWeek v New Orleans byly zveřejněny závěry výzkumu, který provedl tým působící na David Geffen School of Medicine at the University of California v Los Angeles. Studie ukázala, že pravděpodobnost této fatální komplikace spalniček, která vždy končí úmrtím dítěte, je ve skutečnosti vyšší a to 1:1 387, v případě, že onemocní dítě mladší pěti let. Pokud však onemocní kojenec, který ještě nemohl být vzhledem k věku očkován, je pravděpodobnost rozvoje subakutní sklerotizující panencefalitidy dokonce 1:600. Statistiky jsou v případě této komplikace spalniček neúprosné, i když se objevuje až po několika letech od prodělání infekce, desetina nemocných umírá ještě během prvních tří měsíců od propuknutí choroby, 80 % nemocných zemře během následujících tří let a zbývajících 10 % zemře do deseti let.

https://www.zdravotnickydenik.cz/…la-na-miste/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
28.9.19 18:13

Však spalničky, taková banalita… Pokud teda nejste zrovna to dítě, co si vytáhne černého Petra a umře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65120
28.9.19 18:13

@SAJ no já četla o nějaké komplikaci snad po 30 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek