Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@MartinKa36 píše:
mimo rizikovou skupinu je pravdepodobnost infekce mizivá, pokud víš že je ditě rizikové rotože máte zahradu na které pomáhá babičce tak ho naočkuj.
A ta prodavačka cestou z Lidlu nemůže třeba zakopnout a škrábnout se o něco zrezivělého? Nebo upadnout a sedřít si dlaně na krev a zadrit si štěrk? Kdykoliv. Je to jen tvůj nedostatek představivosti, co se všechno může stát. I lidé z města chodí do přírody, jezdí na kole, jezdí. Na konich, chodí třeba s dětmi do parku.
@Baba píše:
Umřel.
Ježíši. To jsem se sice neptala já, ale promiň. Promiň.
@J_Doe píše:
Vcelku me uklidnuje, ze se uplne stejne chovaji obe strany barikady.
I tvoje proockovaci nazory jsou podporovany stejnym mechanizmem.Nektera plosna ockovani maji vetsi smysl nez jina. Ani v odbornych kruzich nepanuje shoda, vem si takove ockovani proti TBC - ceske plosne ockovani pred par lety, versus nemecky pristup ve stejne dobe. Nebo versus soucasny cesky pristup.
A co takove odborne doporuceni k moznosti zavedeni plosneho ockovani kojencu proti hepB, nez bylo zavedeno? Cetl jsi ho?
Co k tomu říct? Když dělám něco nepatřičně a jiný také, tak to není polehčující okolnost, ale jen 2× špatně.
Navíc dle mého jsou 2 různé věci. Dá se pochopit, že se vám něco nelíbí a nebo se jen bojíte. Ale řešením není porušovat zákon. Máme demokracii a je řada stadardních mechanizmů, jak dosáhnout změn. Hysterie a porušování zákona do toho nepatří. Evidentně vás není dost a nebo to jen děláte špatně. Jinak už by jste měli politiky se stejnými názory v parlamertu a udělali by vše proto, aby se neočkovalo. Nejspíš by očkování zakázali i nám. Asi bych to ale neřešil tím, že budu shánět injekce na černém trhu - což by byl ekvivalent vašeho nynějšího postupu. Spíš bych to řešil přesunem do jiné země, kde by mi řekněme zákony více vyhovovaly. Ale to už jsme jinde.
Stručně řečeno, pokud by každý, komu se něco nelíbí začal porušovat zákony a dělat to po svém, naše společnost by dlouho nefungovala. A to přesně teď děláte vy a to prostě není dobře. Je to zneužívání svobody, kterou tu (pevně doufám) stále ještě máme.
hepB jsem nečetl, nemám důvod. Neznám nikoho, komu by očkování ublížilo. Přípouštím, že riziko z očkování existuje. Je ale natolik malé, že ho dokážu akceptovat. Jsou větší rizika, třeba jízda autem a nebo třeba když si žena pořídí první dítě 40ti. To by člověk nemoh dělat nic a ani to by nestačilo.
Příspěvek upraven 29.09.19 v 08:47
@inkakřivák píše:
Ježíši. To jsem se sice neptala já, ale promiň. Promiň.
Za co se omlouvat? ![]()
Life's a bitch and then you die.
V souvislosti s tímhle mě vytočila akorát tchýně, která prohlásila, ať nikomu ani neukazujeme jeho fotku. Jako by nikdy nebyl.
@Bart-olomej píše:
sakra teď mi to sežralo muj post. Tak snad to tu nebude 2×.Co k tomu říct? Když dělám něco nepatřičně a jiný také, tak to není polehčující okolnost, ale jen 2× špatně.
Navíc dle mého jsou 2 různé věci. Dá se pochopit, že se vám něco nelíbí a nebo se jen bojíte. Ale řešením není porušovat zákon. Máme demokracii a je řada stadardních mechanizmů, jak dosáhnout změn. Hysterie a porušování zákona do toho nepatří. Evidentně vás není dost a nebo to jen děláte špatně. Jinak už by jste měli politiky se stejnými názory v parlamertu a udělali by vše proto, aby se neočkovalo. Nejspíš by očkování zakázali i nám. Asi bych to ale neřešil tím, že budu shánět injekce na černém trhu. Spíš bych to řešil přesunem do jiné země, kde by mi řekněme zákony více vyhovovaly. Ale to už jsme jinde.
Stručně řečeno, pokud by každý, komu se něco nelíbí začal porušovat zákony a dělat to po svém, naše společnost by dlouho nefungovala. A to přesně teď děláte vy a to prostě není dobře. Je to zneužívání svobody, kterou tu (pevně doufám) stále ještě máme.
hepB jsem nečetl, nemám důvod. Neznám nikoho, komu by očkování ublížilo. Přípouštím, že riziko z očkování existuje. Je ale natolik malé, že ho dokážu akceptovat. Jsou větší rizika, třeba jízda autem a nebo třeba když si žena pořídí první dítě 40ti. To by člověk nemoh dělat nic a ani to by nestačilo.
Hm, absolutne nereagujes na zname rozpory v odborne verejnosti. De facto tvuj jediny argument je, ze tak rika zakon, a dela to tak vetsina.
Tak pokud se neco nezmenilo, to me klidne opravte, tak zakon to nerika (nebo donedavna nerikal), ale to je ted z me strany slovicareni, chapu, co chces rict. Co si ale neodpustim, tak je narazka na norimberske zakony, a na to, jak si taky vetsinova spolecnost myslela, ze zeme je placata… ![]()
@J_Doe píše:
Hm, absolutne nereagujes na zname rozpory v odborne verejnosti. De facto tvuj jediny argument je, ze tak rika zakon, a dela to tak vetsina.Tak pokud se neco nezmenilo, to me klidne opravte, tak zakon to nerika (nebo donedavna nerikal), ale to je ted z me strany slovicareni, chapu, co chces rict. Co si ale neodpustim, tak je narazka na norimberske zakony, a na to, jak si taky vetsinova spolecnost myslela, ze zeme je placata…
ano, ale od té doby jsme se snad už posunuli. Nebo za vaše názory chcete upátit? A většinu pokroku a na tom si dovolím trvat, udělala věda. Že jim lidi často nevěřili bývalo běžné. Myslel jsem, že jsme se posunuli…ale ne, je to furt stejné. ![]()
Jinak já o tom také přemýšlím, jen asi jinou logikou. Když mi někdo tvrdí, že tetanus není a nebo pokud je, ohrožuje jen zemědělce, tak tomu můžu i věřit. Až do chvíle, kdy se nakazí batole z Brna z knoflíkové baterie. Pak už věřit prostě nemůžu, sorry.
A nelíbí se mi ani škatulkování na většinou společnost a „vás“. Nemám rád spolky nejchytřejších.
A ještě k tomu farmaceutickém lobby. Nehájím je, ale nejspíš se moc neliší od jiných odvětví. Napadlo tě (vás) někdy, že jsou to firmy jako každý jiný, co zaměstnávají lidi, odvádí daně? Když je zničíme u nás, tak nám to dodají Číňani…a to bude teprve kvalitka ![]()
Příspěvek upraven 29.09.19 v 09:18
@SAJ píše:
Třeba protože ta batolata mají doma mámu, která může být těhotná nebo tátu, který by se mel o případné těhotenství mámy postarat?Hele, oboje je dětská nemoc, tedy nejvic se šíří mezi dětmi. A ty jsou pak zdrojem nákazy pro své okolí.
A až batolata dospějí tak chytí zarděnky, nebi příušnice ve věku kdy jim nejvíc mohou ublížit., protože to očkování nefunguje tak dlouho, jak si ti odborníci mysleli
Očkování by dávalo smysl spíš v pubertě a pak ať se každý dospělý očkuje sám a nese to riziko sám.
@Bart-olomej píše:
Hele už to asi chápu, proč furt spalničky, spalničky a spalničky na fóru o tetanu. Protože máš ten graf úmrtnosti. Je to celé dobře vymyšlené. Na relativně málo nebezpečných spalničkách se zpochytbní celý princip očkování. U jiných chorob by to tak hezky nevycházelo, tak se debatě o nich účelově vyhneme. A nebo to hodíme na doktory. Čím víc to tu sleduju, tím víc jsem přesvětčen o tom, že antiočkování je blbost.Kde máš graf tetanu? Taky vznikne tomu malýmu chudákovi celoživotní odolnost? Jak to dostal, když se nehrabal v hnoji? A když jeho matka psala, že má dobrou imunitu? Tak šup, konkrétní odpovědi a spalničky si nech
Protože propagatoři očkování nepoužívají selský rozum pro zpracování faktů tak jsem vytáh nejnebezpečnější poviné očkování. Po tetanu nevzniká celoživotní imunita a nehrozí tu vznik pandemie v populaci ktera nema po očkování imunitu… Tetanus je na tom stejně jako spalničky rozdíl je jen v tom že se začalo očkovat mnohem dřív kdyby se začalo očkovat ve stejné době jako na spalnicky tak by mortalita byla 0,000 nic… jenže tady kráva matka kráva ne nedala dítěti antibiotina/entizol. a mohl bych zmínit proč doktoři nemohou předepsat bezpečný lék jak je Nidrazid
Teda ještě jsem mohl vytáhnout bezpečnost očkovaní proti černému kašli a proč z českého příbalového letaku zmizely kontraindikace.
)
PS dětské nemoci se tomu říká protože na ně děti zíkali celoživotní imunitu za pár let to budou zabíjáci očkovaných důchodcu a propadátoři očkování budou tvrdit že za to můžou antivax
@Baba píše:
@MartinKa36
Kdo je riziková skupina tetanu?
zemnedelci a není to batole které jezdí v kočárku a pije materské mléko
nebo kancelářská krysa.
@MartinKa36 píše:
zemnedelci a není to batole které jezdí v kočárku a pije materské mlékonebo kancelářská krysa.
Jedna rizikova skupina - zemedelci.
A dal?
@MartinKa36 píše:ty ses nikdy nezranila? Ja tak 5×. Pokazde prvni dotaz na ockovani.
zemnedelci a není to batole které jezdí v kočárku a pije materské mlékonebo kancelářská krysa.
@MartinKa36 píše:
(I na Rozaliu)… se pise, ze nejohrozenejsi jsou neockovane starsi zeny a neockovane deti. Tady si lidi pisou svoje rozumy, jak se jim hodi… ![]()
@MartinKa36 píše:
A to myslis, ze to batole nemuze nesikovna obsluha z kočárku vysypat na polnacce a kancelarska krysa ma z domova teleport?
Jako ano, nebudu se v CR nechavat ockovat proti vztekline, pokud nejsem zoolog pracujici s rizikovými zviraty, ale zrovna ten tetanus muzu potkat na vlastnim prahu.