Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
29.9.19 14:58
@jege píše:
Správně! Místo něho tam raději mělo být pár dětí s komplikacemi po očkování! :palec: :mrgreen:

Vždycky když náhodou přečtu nějaký tvůj příspěvek, tak si říkám, že debilnější už nevymyslíš. A hle!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
29.9.19 15:03
@Baba píše:
To teda naprosto nejde. Evulina to psala opakovaně a vědomě lživě. Ne, že to špatně pochopila.

Tak třeba já to chápu tak, že lékař z očkocentra ji potvrdil, že to mohla být encefalopatie a asi stejně to pochopila i ona. Že jsi to Ty pochopila jinak, ještě není Evulína lhářka. A to nerozebírám, čí chápání bylo logičtější a správnější!

Já také pochopil, že v diskuzi tvrdíš, že existuje jenom jeden případ vyléčení vztekliny na světě, pokud ovšem neexistuje nějaký případ, o kterém nevíš, třeba proto, že se nikde o tom nepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.9.19 15:05
@jege píše:
Tak třeba já to chápu tak, že lékař z očkocentra ji potvrdil, že to mohla být encefalopatie a asi stejně to pochopila i ona. Že jsi to Ty pochopila jinak, ještě není Evulína lhářka. A to nerozebírám, čí chápání bylo logičtější a správnější!Já také pochopil, že v diskuzi tvrdíš, že existuje jenom jeden případ vyléčení vztekliny na světě, pokud ovšem neexistuje nějaký případ, o kterém nevíš, třeba proto, že se nikde o tom nepíše.

Ne. Evulina to pochopila dobre. Ale nehodilo se ji to, tak to prekroutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.9.19 15:08
@robínek píše:
Vždycky když náhodou přečtu nějaký tvůj příspěvek, tak si říkám, že debilnější už nevymyslíš. A hle!
:mrgreen: Je prostě dobrej
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
29.9.19 15:15
@MartinKa36 píše:
náhoda. riziko infekce tetanem je dnes tak malé že se nikdo z nich nenakazil… když nebude plošně očkovat tak se počet případu zvedne u dětí z nula nula nic desetkrát :o) a pokud dostanou správnou léčbu tak se bůdou léčit ambulantně.

Nebo proto, ze sice nemaji dostatek protilatek po ockovani, ale stejne se nenakazi, protoze jejich imunita uz tetanus zna a aktivuje jine imunitni mechanismy, ktere se treba ve studiich nemeri. Ono to mozna neni tak jednoduche. Stejne to muze( a nemusi) fungovat i u dospelych, kteri uz nemaji po case protilatky proti spalnickam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
29.9.19 15:17
@Baba píše:
Ne. Evulina to pochopila dobre. Ale nehodilo se ji to, tak to prekroutila.

Ano, doktor přece ví vždy nejlépe, co pacient potřebuje a dokonce i co a jak chápe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.19 15:18
@jege píše:
Ano jistý, mám s tím osobní zkušenost. A ohledně kliky nebuď naivní, ohledně prodeje drog v turistickém centru Prahy se taky ví už roky, existují i desítky dokazujících videí a stejně s tím policie nemůže/nechce/nedokáže nic udělat. A to je jenom klika na úrovni lokálního gangu. Farmaceutické firmy disponují miliardovými rozpočty a koupit nebo zastrašit novináře nebo i politika je v takovém případě hračka.

Aha a co se stalo, smazali tvůj příspěvěk? :mrgreen: A tebe už zastrašovali a snažili se tě koupit :D Šup sem s tím, kdo za tím stojí, jak je to organizované. Neboj se ro rozkrýt, všichni na to čkeáme :) Budeš slavnej. Nebo se bojíš, že tě sejmou?

Ale ne, vážně. Já jsem pořád ještě racionálně uvažující člověk, který prostě nevěří každý kravině z netu. A když mi tu někdo píše na foru e-mimino, že má osobní zkušenost s tím, jak farmaceutický firmy uplácí a zastrašují novináře celého světa a že se jim to daří, tak mě to fakt nepřesvědčí.

Naopak se velice omlouvám všem doktorům a vědcům, pokud jsem kdy vůbec jen na vteřinu zapochyboval o neškodnosti očkování. Už se to nestane, slibuju. Jsem dostatečně poučen :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.9.19 15:26
@jege píše:
Ano, doktor přece ví vždy nejlépe, co pacient potřebuje a dokonce i co a jak chápe!

No víš, ona to napsala sama :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80011
29.9.19 15:32
@jege píše:
Přesně tak! Nikdo nepopírá, že očkování má velké benefity, ale také dost velká rizika a proto by mělo být rozhodnutí o očkování dobrovolné a celkem na odpovědnosti rodiče, jako i zbytek výchovy (nemyslím tím samozřejmě různé excesy typu týrání a zneužívání dětí a pod.). :cert:

Celkem na odpovědnosti rodiče
Dobře, jak daleko ta odpovědnost má sahat? Pouze na očkovat chci/nechci? Anebo i na léčbu chci ( zaplatím ji) / nechci (dítě zemře a mne zavřou)? Tady chce každý jen to první, rozhodovat. Zodpovědnost už ne. Ta se hází na doktory ( jakože se nezeptal na očkování lotr jeden)! Mluvím pouze o komplikacích způsobených neockovanim, ne třeba o zlomené ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80011
29.9.19 15:38
@Elessa píše:
Nevim, v cem spociva ma smula :)Jsme evidentne odpurcem toho stejneho. Akorat ja nemam potrebu ostatnimi opovrhovat a byt arogantni. Zkuste mi, prosim, vykat, nepamatuji se, ze bychom si potykaly :)

Na toto fóru je pravidlem tykání. Takže se s tím budeš muset smířit. Anebo požádat adminy aby tě vyhlásili vyjmutou z tohoto pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.9.19 15:44
@Baba píše:
To teda naprosto nejde. Evulina to psala opakovaně a vědomě lživě. Ne, že to špatně pochopila.No a co má být? Tak vím o jednom vyléčení vztekliny. Jak z tohohle chceš dělat lež teda nevím :mrgreen:
Aneb - vím o jednom vyléčení vztekliny.
Reakce: to lžeš, víš, že jich bylo víc :mrgreen:

Víc vylečených ze vztekliny? Vím pouze o té jedné holčině z Milwaukee, stejná terapie podle všeho nebyla zatím jinde úspěšná. Pokud jsou další přeživší, prosím o odlaz, ať si aktualizuji výuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
29.9.19 15:48

@SAJ https://cs.wikipedia.org/wiki/Vzteklina

Z metod této podpůrné léčby se zatím jeví nejslibnější tzv. Milwaucký protokol,[4] původně se jednalo o experimentální léčbu tehdy patnáctileté Jeanny Giesové: dívka přežila, přestože nebyla očkovaná. Od té doby se podařilo zachránit několik dalších lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.9.19 15:50
@jege píše:
Tak třeba já to chápu tak, že lékař z očkocentra ji potvrdil, že to mohla být encefalopatie a asi stejně to pochopila i ona. Že jsi to Ty pochopila jinak, ještě není Evulína lhářka. A to nerozebírám, čí chápání bylo logičtější a správnější!Já také pochopil, že v diskuzi tvrdíš, že existuje jenom jeden případ vyléčení vztekliny na světě, pokud ovšem neexistuje nějaký případ, o kterém nevíš, třeba proto, že se nikde o tom nepíše.

O dalším přeživším po vzteklině by se psalo všude, minimálně všude v odborném tisku. A nic. :nevim: Věř mi, našla bych yo, v hledání informací jsem dobrá. A poslední pruzkum jsem dělala zrovna nedávno. Milwaucký protokol zkoušeli několikrát, neúspěšně. Ta holčina měla obrovskou kliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.9.19 15:52
@jege píše:
@SAJ https://cs.wikipedia.org/wiki/VzteklinaZ metod této podpůrné léčby se zatím jeví nejslibnější tzv. Milwaucký protokol,[4] původně se jednalo o experimentální léčbu tehdy patnáctileté Jeanny Giesové: dívka přežila, přestože nebyla očkovaná. Od té doby se podařilo zachránit několik dalších lidí.

Jenže v zahraničních zdrojích další přeživší nejsou. Nebo pokud jsou, prosim o zdroj. Česká wiki je plná chyb, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
29.9.19 16:01
@lucenka píše:
už jsem to tu psala. Na první dávku měl zvýšenou teplotu, na další dávku vyšší teplotu. Ale doktorka to neřešila. A když to nebylo očkováním, tak čím? Navíc mi to pak řeklo víc doktorů, že mají v péči děti se stejným problémem a ve stejném období po očkování.

S touto informací pak je možné dohledat šarži a zkontrolovat všechny děti očkované stejnou šarží. Pak by šlo nějak závazně vyhodnotit, jestli nebyla ta vakcína něčím kontaminovaná, například, mě tak napadá.
Ale - jak ti Baba píše - mrtvičku můžou mít i děti a nemusí být snížená žádná hybnost těla. Můj otec mrtvici prodělal a chodil s ní do práce. Dozvěděli jsme se to až několik týdnů později, když měl vyšetření kvůli operaci srdce.
A ve škole na základce jsme měli na druhém stupni kluka, co mrtvici prodělal a zůstal po ní zpomalený.
Navíc - nežiješ náhodou v zahraničí? Nepíšeš jinde, co všechno s tím svým poškozeným dítětem podnikáš? Nějak mi to celé nesedí dohromady a navíc vím, že existuje něco, čemu se říká „zmatení jazyků“, když se malé dítě přesune do jiné země nebo se změní jazyk v jeho blízkém okolí. Čili, pokud tvé dítě opravdu přestalo mluvit, měla jsi podstoupit kolečko vyšetření už v těch 2 letech a měnit doktora, byla bys méně rohatá. Tvojí doktorce je úplně jedno, že ti po telefonu něco řekla. Ona už stejně neví, že ti něco řekla. A ty nemáš v ruce záznam, že jsi něco řešila. Dítě jsi nikam nedovezla, ani na pohotovost, tak máš výsledek. Ten výsledek jsou domněnky.
Můžeš mít postižené dítě, klidně mohlo prodělat cokoliv jiného, klidně nějaký druh obrny. Známý prodělal obrnu ušního nervu a na jedno ucho je hluchý. Totálně bez příznaků, ještě jako asi 6-ti leté dítě. Dějou se různé věci, které mají následky. A není vždy viník nějaká vakcína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek