Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@MartinKa36 píše:
zemnedelci a není to batole které jezdí v kočárku a pije materské mlékonebo kancelářská krysa.
Ja si myslim, ze se mylis… ![]()
@Bart-olomej píše:
ano, ale od té doby jsme se snad už posunuli. Nebo za vaše názory chcete upátit? A většinu pokroku a na tom si dovolím trvat, udělala věda. Že jim lidi často nevěřili bývalo běžné. Myslel jsem, že jsme se posunuli…ale ne, je to furt stejné.![]()
Jinak já o tom také přemýšlím, jen asi jinou logikou. Když mi někdo tvrdí, že tetanus není a nebo pokud je, ohrožuje jen zemědělce, tak tomu můžu i věřit. Až do chvíle, kdy se nakazí batole z Brna z knoflíkové baterie. Pak už věřit prostě nemůžu, sorry.
A nelíbí se mi ani škatulkování na většinou společnost a „vás“. Nemám rád spolky nejchytřejších.
A ještě k tomu farmaceutickém lobby. Nehájím je, ale nejspíš se moc neliší od jiných odvětví. Napadlo tě (vás) někdy, že jsou to firmy jako každý jiný, co zaměstnávají lidi, odvádí daně? Když je zničíme u nás, tak nám to dodají Číňani…a to bude teprve kvalitka
Příspěvek upraven 29.09.19 v 09:18
Ja taky doufam, ze jsme se od te doby posunuli!
Zaroven si ale netroufam predikovat, ze se zadnych medicinskych ani politickych omylu jiz nedopustime…
@MartinKa36 píše:
zemnedelci a není to batole které jezdí v kočárku a pije materské mlékonebo kancelářská krysa.
@robínek píše:Moje batolata pila MM až do 3,5 let. Jakmile začala lézt, cca od 6 měsíců, neustále někde něco sbírala a snažila si to někam. narvat. Jak souví kojení s tetanem?
Netuším. Asi ty kancelářské krysy, co nikdy s tetanem teda nepříjdou do styku, předávají nějak kvantově fyzikálně vytvořené protilátky proti tetanu kojením dítěti.
@Baba píše:
Netuším. Asi ty kancelářské krysy, co nikdy s tetanem teda nepříjdou do styku, předávají nějak kvantově fyzikálně vytvořené protilátky proti tetanu kojením dítěti.
Tak já třeba tetanus neměla, protilátky můžu mít jen z očkováni a na ty se nevěří, tak netuším, kde by se v mém MM ty protilátky proti tetanu vzaly. Jestli je to myšleno tak, že MM zázračně ochrání před jakoukoli infekcí, tak fakt ne. Ověřeno.
@Baba píše:
Umřel.
Noční můra každého rodiče. Tohle by se nemělo dít.
@inkakřivák píše:
Vidíš. A ještě tomu jdou lidi naproti.
Já vím, naše společnost odvykla dětské smrti. A přitom to je sotva sto let od dob, kdy se dospělosti dožívala jen polovina dětí… A to i z bohatých rodin… Jsme rozmazlení.
@Baba píše:
Když už nemáš argumenty tak aspoň nelži, nic takového jsem nepsal, proti tetanu nevzniká po infekci imunita. A mortalita na tetanus a spalničky byla v době zahájení očkovaní zhruba stejná a nadále klesala u obou diagnóz takže není možné určit jaký vliv má na snížení mortality očkování, a jaký změna životního stilu. Ochrana mateřským mlékem funguje proti dětským nemocem jako jsou spalničky ale pouze pokud matky nemoc prodelali očkování naopak připravilo kojence o protilátky po zavedení očkovaní to bylo super mimina mněli protilátky od matek pak dostali očkování, duchodci mneli celoživtní imunitu ale dnes očkované matky protilátky nemají a konejci přišli o ochranu a do 20 let tu bude pandemie mezi duchodci, a kojenci. toto riziko u tetanu nehrozí. Imunologie je docela komplikovaná věc, nemůžeš se na vakciny koukat jen jako absolutní dobro nebo zlo, třeba u tetanu neexistuje riziko že vakcinace spusobí pandemii jako u spalniček, pak tu máš ruzné riziko umrtí a važných následků pro různé nemoci a proti tomu musís postavit rizika spojené s očkovaním a posoudit zda je potřeba očkovat celou popilaci nebo jen část. Existují ruzné technologie výrobi vakcín u některých už došlo k přenosu zvířecích viru na očkované pacienty přesto že to není možné… ![]()
@robínek píše:Životní styl, kojenci žijou v terilním rostředí kde je riziko infekce tetanem minimánní.. Ale pokud máš zahradu po které je necháš balotil tak ro riziko je větší, ale i tak v případě že chýtí tetanus riziko umrtí zanedbatelné.Moje batolata pila MM až do 3,5 let. Jakmile začala lézt, cca od 6 měsíců, neustále někde něco sbírala a snažila si to někam. narvat. Jak souví kojení s tetanem?
@MartinKa36 píše:
Když už nemáš argumenty tak aspoň nelži, nic takového jsem nepsal, proti tetanu nevzniká po infekci imunita. A mortalita na tetanus a spalničky byla v době zahájení očkovaní zhruba stejná a nadále klesala u obou diagnóz takže není možné určit jaký vliv má na snížení mortality očkování, a jaký změna životního stilu. Ochrana mateřským mlékem funguje proti dětským nemocem jako jsou spalničky ale pouze pokud matky nemoc prodelali očkování naopak připravilo kojence o protilátky po zavedení očkovaní to bylo super mimina mněli protilátky od matek pak dostali očkování, duchodci mneli celoživtní imunitu ale dnes očkované matky protilátky nemají a konejci přišli o ochranu a do 20 let tu bude pandemie mezi duchodci, a kojenci. toto riziko u tetanu nehrozí. Imunologie je docela komplikovaná věc, nemůžeš se na vakciny koukat jen jako absolutní dobro nebo zlo, třeba u tetanu neexistuje riziko že vakcinace spusobí pandemii jako u spalniček, pak tu máš ruzné riziko umrtí a važných následků pro různé nemoci a proti tomu musís postavit rizika spojené s očkovaním a posoudit zda je potřeba očkovat celou popilaci nebo jen část. Existují ruzné technologie výrobi vakcín u některých už došlo k přenosu zvířecích viru na očkované pacienty přesto že to není možné…
Tys psal o materskem mleku v souvislosti s tetanem. ![]()
Tak jake jsou ty rizikove skupiny?
@MartinKa36 píše: Životní styl, kojenci žijou v terilním rostředí kde je riziko infekce tetanem minimánní.. Ale pokud máš zahradu po které je necháš balotil tak ro riziko je větší, ale i tak v případě že chýtí tetanus riziko umrtí zanedbatelné.
To rekni tem rodicum, co jim dite skoro umrelo. Hlavne otci. Nejlepe osobne a doporucuju vzit si helmu a chranice
@SAJ přesně tak. Jsme generace, která žije v přepychu, a ani si to neuvědomuje. Natož aby si toho vážila. Viz boj proti očkování, boj za domácí porody - pritom to není zase tak dávno, kdy ženy z vyšší sociální vrstvy dělaly před porodem závěť. Ono stačí jeom číst - doporučuji Lenertovou. To jsou panečku údaje.
@MartinKa36 píše: Životní styl, kojenci žijou v terilním rostředí kde je riziko infekce tetanem minimánní.. Ale pokud máš zahradu po které je necháš balotil tak ro riziko je větší, ale i tak v případě že chýtí tetanus riziko umrtí zanedbatelné.
Tak kojenci, nebo batolata? Minule jsi psal, že batolata. Proč kojení chrání před tetanem? Proč je riziko nákazy na zahradě minimální?
Ty jsi fakt blázen. Riziko úmrtí zanedbatelné - oni vás v Bohnicích pouštějí takhle na síť?