Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@SAJ píše:
Znovu se ptám. Proč se tedy žádné z těch 65000 dětí tetanem nenakazilo? A proč se místo toho nakazilo dobře živené neočkované dítě?
náhoda. riziko infekce tetanem je dnes tak malé že se nikdo z nich nenakazil… když nebude plošně očkovat tak se počet případu zvedne u dětí z nula nula nic desetkrát
) a pokud dostanou správnou léčbu tak se bůdou léčit ambulantně.
Takze bezna ockovaci diskuze. Clovek se sem vrati po 30 strankach a zjisti, ze o nic neprichazi, jako u telenovel ![]()
Odpurci ockovani jsou fanatici, demagogove a meli by je zavrit… hmm… a co vy, zaryti propagatori ockovani? Vy jste snad umirneny proud? Jako v kazde obdobne diskuzi, vidim i tady utoky a urazky akorat tak z vasi strany. Nevim, proc me to tak toci ![]()
Nekde jsem tu zachytila prispevek, kdy @Baba psala neco ve smyslu tak ockovani ma nezadouci ucinky, no a co.
Mila pani babo, no a co reknete maminkam, jejichz trimesicni dite do par hodin po prvni hexe ochrnulo na polovinu tela. Ze jste takove nezadouci ucinky nevidela ani o nich neslysela, neznamena, ze neexistuji a rozhodne na to nelze rici no a co, to je naprosto priserna, nejvetsi mira arogance a svedci tak akorat o tom, ze prispevky vase a vam podobnych nema smysl brat vubec v uvahu.
@vokishka píše:
Proč tam pořád někdo dává dvě S? Je to porucha autistického spektra.
Co třeba hlavně upozornit toho, na koho jsem v tom příspěvku reagovala
moje dítě poruchu autistického spektra nemá, tak ani nepotřebuju znát přesnou zkratku.
@MartinKa36 píše:
náhoda. riziko infekce tetanem je dnes tak malé že se nikdo z nich nenakazil… když nebude plošně očkovat tak se počet případu zvedne u dětí z nula nula nic desetkrát) a pokud dostanou správnou léčbu tak se bůdou léčit ambulantně.
To není pravda, blábolíš nesmysly.
Co to nemocné dítě? Nějak ti nezapadá do tvojí teorie.
Co jsou rizikové skupiny?
@Elessa píše:![]()
Takze bezna ockovaci diskuze. Clovek se sem vrati po 30 strankach a zjisti, ze o nic neprichazi, jako u telenovel
![]()
Odpurci ockovani jsou fanatici, demagogove a meli by je zavrit… hmm… a co vy, zaryti propagatori ockovani? Vy jste snad umirneny proud? Jako v kazde obdobne diskuzi, vidim i tady utoky a urazky akorat tak z vasi strany. Nevim, proc me to tak toci
Nekde jsem tu zachytila prispevek, kdy @Baba psala neco ve smyslu tak ockovani ma nezadouci ucinky, no a co.Mila pani babo, no a co reknete maminkam, jejichz trimesicni dite do par hodin po prvni hexe ochrnulo na polovinu tela. Ze jste takove nezadouci ucinky nevidela ani o nich neslysela, neznamena, ze neexistuji a rozhodne na to nelze rici no a co, to je naprosto priserna, nejvetsi mira arogance a svedci tak akorat o tom, ze prispevky vase a vam podobnych nema smysl brat vubec v uvahu.
Tak čti pořádně a nepřekrucuj. ![]()
A nechybí nezbytná historka, jak něčí dítě ochrnulo po očku.
A máš smůlu, nejsem zarytý propagátor očkování, ale zaryty odpůrce šíření nesmyslů a lží.
@SAJ píše:
A jsi si opravdu jistý, ze se neptal? Rodiče mohli neočkování zapřít. Koneckonců u antivax docela frčí falešná lékařská potvrzení, že?
Prý to přiznal/a sám/a doktor/ka, že jej/jí to nenapadlo.
A divíš se, když se pak systém neočkujícím mstí a bezdůvodně je postihuje?
@inkakřivák píše:
@jege myslím, že nikde není uzákoněno, že se ptát musí. No a tihle se přece zeptali.
Uzákoněno asi ne, ale v nějaké interní vyhlášce, schváleném postupu nebo aspoň doporučení to určitě bude, minimálně u senioru jsem to našel:
Na stav očkování a postoj k němu by se měl ošetřující lékař pacientů pravidelně ptát již při prvním kontaktu… Při nejistém či neúplném očkování musí být po pádech s otevřeným poraněním provedena simultánní (pasivní plus aktivní) vakcinace proti tetanu.
A ne, nezeptali, sami to přiznali! ![]()
@jege píše:
Uzákoněno asi ne, ale v nějaké interní vyhlášce, schváleném postupu nebo aspoň doporučení to určitě bude, minimálně u senioru jsem to našel:Na stav očkování a postoj k němu by se měl ošetřující lékař pacientů pravidelně ptát již při prvním kontaktu… Při nejistém či neúplném očkování musí být po pádech s otevřeným poraněním provedena simultánní (pasivní plus aktivní) vakcinace proti tetanu.
A ne, nezeptali, sami to přiznali!
To nic nemění na tom, že za poškození syna může matka
@Bart-olomej píše:
a jsi si fakt jistá, že to tak opravdu je? Novináři vytáhnou všechno, položí i vlády. Moc se mi nechce věřit, že by tu byla nějaká klika, co by to dokázala takovou dobu zametat pod koberec. Prostě mi to přijde… ehm nepravděpodobné.
Ano jistý, mám s tím osobní zkušenost. A ohledně kliky nebuď naivní, ohledně prodeje drog v turistickém centru Prahy se taky ví už roky, existují i desítky dokazujících videí a stejně s tím policie nemůže/nechce/nedokáže nic udělat. A to je jenom klika na úrovni lokálního gangu. Farmaceutické firmy disponují miliardovými rozpočty a koupit nebo zastrašit novináře nebo i politika je v takovém případě hračka.
@Baba píše:
Evulína lhala, ty lžeš, k pidulce a poškození dítěte očkováním se nevyjadřuju. Ano, očkování má možné nežádoucí účinky.A?
Samozřejmě, schválně si u protivníka najdeš nějakou formální nepřesnost a nazveš jej lhářem. Pokud se Ti to nepovede, tak se o tom raději nevyjadřuješ. Sama nelžeš, jenom jsi něco nevěděla nebo se nepřesně vyjádřila. Postižené děti po očkování jsou A?, ovšem 1 kluk na JIPce po nákaze tetanem je konec světa.
Fakt takový přístup nepřijde nikomu divný? ![]()
@Elessa píše:
Mila pani babo, no a co reknete maminkam, jejichz trimesicni dite do par hodin po prvni hexe ochrnulo na polovinu tela. Ze jste takove nezadouci ucinky nevidela ani o nich neslysela, neznamena, ze neexistuji a rozhodne na to nelze rici no a co, to je naprosto priserna, nejvetsi mira arogance a svedci tak akorat o tom, ze prispevky vase a vam podobnych nema smysl brat vubec v uvahu.
Přesně tak! Nikdo nepopírá, že očkování má velké benefity, ale také dost velká rizika a proto by mělo být rozhodnutí o očkování dobrovolné a celkem na odpovědnosti rodiče, jako i zbytek výchovy (nemyslím tím samozřejmě různé excesy typu týrání a zneužívání dětí a pod.). ![]()
@jege píše:
Samozřejmě, schválně si u protivníka najdeš nějakou formální nepřesnost a nazveš jej lhářem. Pokud se Ti to nepovede, tak se o tom raději nevyjadřuješ. Sama nelžeš, jenom jsi něco nevěděla nebo se nepřesně vyjádřila. Postižené děti po očkování jsou A?, ovšem 1 kluk na JIPce po nákaze tetanem je konec světa.Fakt takový přístup nepřijde nikomu divný?
Aha. Takže lživá věta: moje dítě má očko reakci potvrzenou lékařem očkocentra, je formální nepřesnost, jo?
Ne, postižené děti nejsou A
O nežádoucích účinkcích očkování se ví, nevěděla sem, proč píšeš něco o nechápavosti.
A ne, s následky postižení po očkování do styku fakt běžně nepřicházím, ony jsou extrémně vzácné. Zato lidí mrtvých po TBC, meningiitdě, hluchých po pneumok. otitidě, ochrnutých po klíšťovce nebo po obrně - té infekční samo, sem už viděla dost.
@jege
A ano, i jeden tříleťák na jipce je tragédie, protože tam vůbec být neměl. Jednoduchým a bezpečným opatřením.
@Baba píše:
Aha. Takže lživá věta: moje dítě má očko reakci potvrzenou lékařem očkocentra, je formální nepřesnost, jo?
Teď zase lžeš Ty, a to dokonce podle svých vlastních slov:
@Baba píše:
@Evulina
Lzi dal. Tohle asi psal nejaky hacker co se naboural do tveho profilu
Citace:
Možná encefalopatie potrvzena tehdy dr. z očkovacího centra
Tohle lze klidně brát ve smyslu „Možnost encefalopatie potrvzena tehdy dr. z očkovacího centra“, což je fakt, který Evulína prokázala, takže lhaním bych to rozhodně nenazval.
To napsat, že doktorka napíše, že ví zatím jenom o jednom vyléčení vztekliny na světě, je mnohem větší casus, který bylo možné nazvat lhaním! ![]()
@Baba píše:
Tak čti pořádně a nepřekrucuj.
A nechybí nezbytná historka, jak něčí dítě ochrnulo po očku.A máš smůlu, nejsem zarytý propagátor očkování, ale zaryty odpůrce šíření nesmyslů a lží.
Nevim, v cem spociva ma smula ![]()
Jsme evidentne odpurcem toho stejneho. Akorat ja nemam potrebu ostatnimi opovrhovat a byt arogantni. Zkuste mi, prosim, vykat, nepamatuji se, ze bychom si potykaly ![]()
@Baba píše:
@jege
A ano, i jeden tříleťák na jipce je tragédie, protože tam vůbec být neměl. Jednoduchým a bezpečným opatřením.
Správně! Místo něho tam raději mělo být pár dětí s komplikacemi po očkování!
![]()
@jege píše:
Tohle lze klidně brát ve smyslu „Možnost encefalopatie potrvzena tehdy dr. z očkovacího centra“, což je fakt, který Evulína prokázala, takže lhaním bych to rozhodně nenazval.To napsat, že doktorka napíše, že ví zatím jenom o jednom vyléčení vztekliny na světě, je mnohem větší casus, který bylo možné nazvat lhaním!
To teda naprosto nejde. Evulina to psala opakovaně a vědomě lživě. Ne, že to špatně pochopila.
No a co má být? Tak vím o jednom vyléčení vztekliny. Jak z tohohle chceš dělat lež teda nevím ![]()
Aneb - vím o jednom vyléčení vztekliny.
Reakce: to lžeš, víš, že jich bylo víc ![]()