Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
29.9.19 22:17

@jege
Jak vime, ze to Evulina pochopila spravne a vedome zkreslila?
Treba tim, ze sama napsala, jak to pochopila? 8o to chces na tutez otazku odpoved trikrat? I kdyz se ti odpoved nelibi, tak jina nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
29.9.19 22:23
@Lenka_Hal píše:
Kazdy muze napsat kravinu, staci se priznat…kdyz uz doslova napises „virus tetanu“, tak to nezakecavej.

Když napíšu původce tetanu nebo i přímo bakterie Clostridium tetani, mění to nějak smysl příspěvku? Když to není podstatné, tak si takové nepodstatné (čti nepodstatné s ohledem na smysl příspěvku) blbosti nehlídám! Stačí? :cert:

@mroe píše:
@jege
Jak to vim? Uz jsem to psala, Evulina sama to v diskusi priznala.

Evulína někde přiznala, že to pochopila správně, ale schválně lhala, aby to vypadalo lépe? Že z emailu pochopila, že to encefalopatie určitě být nemohla, ale přesto tvrdila, že to encefalopatie byla nebo mohla být? Můžeš to dohledat a citovat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
29.9.19 22:27
@Baba píše:
@jege
Treba tim, ze sama napsala, jak to pochopila? 8o to chces na tutez otazku odpoved trikrat? I kdyz se ti odpoved nelibi, tak jina nebude.

S ohledem na to, jak umíš vyjádření oponenta překroutit a prezentovat úplně opačně, jak bylo zamýšleno, což jsem zrovna pár stránek nazpátek předvedl, tak bych uvítal přesnou citaci… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.9.19 22:28
@jege píše:
Evulína někde přiznala, že to pochopila správně, ale schválně lhala, aby to vypadalo lépe? Že z emailu pochopila, že to encefalopatie určitě být nemohla, ale přesto tvrdila, že to encefalopatie byla nebo mohla být? Můžeš to dohledat a citovat? :think:

Uz je to davno citovany v neockodiskuzi. Znova to nehledam.

To fakt nemuzes napsat - sem se upsal, seknul, nedaval pozor? :roll: to ego :roll: Ses akorat trapnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.9.19 22:29
@jege píše:
S ohledem na to, jak umíš vyjádření oponenta překroutit a prezentovat úplně opačně, jak bylo zamýšleno, což jsem zrovna pár stránek nazpátek předvedl, tak bych uvítal přesnou citaci… ;)

Tys predvadis akorat svou ctenarskou negramotnost. Jinak nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
29.9.19 22:33
@jege píše:
Evulína někde přiznala, že to pochopila správně, ale schválně lhala, aby to vypadalo lépe? Že z emailu pochopila, že to encefalopatie určitě být nemohla, ale přesto tvrdila, že to encefalopatie byla nebo mohla být? Můžeš to dohledat a citovat? :think:

Nemuzu. Najdi si to sam, je to v diskusi, kterou tak rad navstevujes. A napsala to presne tak, jak jsem to napsala ja, ne jak to pises ty, abys to zvelicil.
Diskutovat s tebou je dneska opet velmi zabavny, jsi proste za vsech okolnosti trapnej. Ostatne jako vzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
29.9.19 22:41
@Baba píše:
To fakt nemuzes napsat - sem se upsal, seknul, nedaval pozor? :roll: to ego :roll:

To klidně můžu, ale v daném případě je to tak nedůležitý, že mi to ani nestojí za to. Kdybych tady někoho přesvědčoval, že ATB by stejně neměly smysl, jelikož na virus nezabírají a přitom by to byla baktérie, tak si nafackuji sám, ale daném případě je to jenom chytání za slovíčka, a na to se již nenachytám. :jazyk:

@mroe píše:
Diskutovat s tebou je dneska opet velmi zabavny, jsi proste za vsech okolnosti trapnej. Ostatne jako vzdy.

Fakt? Asi proto, že jsem začal razit Váš styl diskuze - zesměšňování, hledání chyb a nepřesností, chytání za slovíčka a pod. A nejednou jsem za všech okolností trapný. Proč asi?

Aspoň vidíte, jak se fanatické provax stoupenkyně jeví lidem, které na rozdíl od jejích slepé poslušnosti systému a papouškování cizích hesel a sloganů, dokáží myslet vlastním mozkem a dávat si věci do logických souvislostí! :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.9.19 22:43
@mroe píše:
Nemuzu. Najdi si to sam, je to v diskusi, kterou tak rad navstevujes. A napsala to presne tak, jak jsem to napsala ja, ne jak to pises ty, abys to zvelicil.
Diskutovat s tebou je dneska opet velmi zabavny, jsi proste za vsech okolnosti trapnej. Ostatne jako vzdy.

Jege tam v té době zrovna řádil, tak to nebude problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.9.19 22:45
@jege píše:
Fakt? Asi proto, že jsem začal razit Váš styl diskuze - zesměšňování, hledání chyb a nepřesností, chytání za slovíčka a pod. A nejednou jsem za všech okolností trapný. Proč asi?Aspoň vidíte, jak se fanatické provax stoupenkyně jeví lidem, které na rozdíl od jejích slepé poslušnosti systému a papouškování cizích hesel a sloganů, dokáží myslet vlastním mozkem a dávat si věci do logických souvislostí! :jazyk: :mrgreen:

Jo, prostě seš trapnej. :think:
Ovce seš ty, stejně jako ta trhlá matka, co si skoro zabila dítě. Hledala rady na alternatvním webu (který je tak svobodný, že si lidi nesmí psát soukromé zprávy :mrgreen: ), kde byly moudra typu vytírat nos počůraným uchošťourem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.9.19 22:46
@Baba píše:
Tys predvadis akorat svou ctenarskou negramotnost. Jinak nic moc.

No kdyby jen čtenářskou :lol: A nechte ho, Evulina psala o e-mailu, ovšem nevíme, co jí doktor napsal (asi vyryl tajným písmem) do emailu, o kterém pořád píše jege. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
29.9.19 23:16
@Baba píše:
Jo, prostě seš trapnej. :think:

Asi jako Ty? :mrgreen:

Tak to mě těší, to je účel! :mrgreen: :jazyk:

@robínek píše:
A nechte ho, Evulina psala o e-mailu, ovšem nevíme, co jí doktor napsal (asi vyryl tajným písmem) do emailu, o kterém pořád píše jege. :think:

Božinku, robínek má problém s emailem…

Poradím, snaž se pochopit i kontext a nebudeš muset onanovat nad každým vynechaným spojovníkem. A ještě lépe uděláš, pokud nebudeš používat podobně znějící slova s různým významem, ale použiješ alternativní název, třeba smalt!

PS: Když Tě někdo poprosí, že mu máš napsat na @email.cz, tak taky ryješ zprávu do smaltu? 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.9.19 23:44

@jege
Já nemám problém ani s e-mailem, ani s emailem. Pokud je účelem tvého působení zde trapnost, tak gratuluju, jde to den ode dne lépe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
30.9.19 00:33
@robínek píše:
@jege
Já nemám problém ani s e-mailem, ani s emailem.

A myslíš tím email jako e-mail nebo email jako smalt? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
30.9.19 00:48

Dovolim si schrnout fakta - ve vyspelých zemích kde není očkování proti tetanu je v současné době minimum případů.

1. Jiný životní styl snížil riziko infekce, + rizikové skupiny jako jsou zemedělci se chrání vakcínou @Baba prosím už se neptej kdo je riziková skupina… Vypadá to hloupě…
  2. Umrtnost na tetanus je mizivá.
  3. Vzhledem k učinnosti vakciny a počtu neočkovaných je v ČR minimálně 10pct populace bez protilátek, a přitom tu je počet pripadů zanedbatelný,
  4. lze předpokládat že v zemích kde je toto očkování dobrovolné jsou naočkovány především rizikové skupiny, u nich má očkování určite význam.

Spalničky:
Umrtnost na spalničky (a na ostatní nemoci ) klesala už před zavedením očkování a není možné dokázat, že vakcinace snížila mortalitu.
Vakciace snížila počet nemocných spalničkami ale pouze dočasně, dlouhodobě vakcinace zvyšuje riziko pandemie kdy jsou nakažené deti které nedostanou protilátky z materskéh mléka matek vystaveni riziku infekce a je velmi pravděpodobné že při nasledující pandemii spůsobené očkováním bude počet mrtvých dětí vyšší než kolik by jich zemřelo bez očkování… z dětské nemoci se stala nemoc očkovaných dospelých bez imunity. Jako případ lze použít itálii kdy při poslední epidemii došlo k nakažení lidi v kategorii 20+, a dětí do jednoho roku které nebylo možné očkovat, je jen otazka času než se lidi kterí byli očkovaní dostanou do duchodového věku a nastane katastrofa. To je asi nejvetší rozdíl mezi tetanem a spalničkama u tetanu nehrozí díký očkování vznik pandemie u spalniček ano…

PS prosím neuvádějte tu statistiky o mortalitě humanoidů které se týkají podvyživených dětí z štího světa které žijí v nevyhovujicích podmínkách… tím nikoho nepřesvědčíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.9.19 01:25
@Lenka_Hal píše:
Je uz leta pres 90%. Mala ockovanost je u nekterych africkych statu a tam je ten vyskyt tetanu casty. Presny cisla nevim.

Nemůžeš srovnávat ale Evropu a Afriku. Jestli sis toho ještě náhodou nevšimla, tak v Africe máš naprosto mizerné zdravotnictví, hygienu. Takže je naprosto logické, že tam bude vyšší úmrtnost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek