Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Baba píše:
@MartinKa36
A uz si vymyslel ty rizikovy skupiny tetanu?
Vymyslel. Zemědělce.
To nakažený dítě je přece jasnej zemědělec.
Hele, takhle blbej snad nemůže být vůbec nikdo, ne?
To musí dělat schválně.
@Bart-olomej píše:
Ano, následuje další zastrašující nesouvisející příběh doplněný srovnáním s očkováním. Je to čím dál tím víc stejné.
Božínku, Bartoloměje chudáčka zase někdo straší… Ty se asi bojíš i jít v noci na WC a raději to pustíš do gatí.
Udělal jsi dobře, že jsi se zařadil do toho správného stáda, kdybys byl v opačném táboře a neustále poslouchal ty strašné zkazky, co všechno se může stát a určitě stane, když se nebude povinně očkovat, tak už by Tě dávno pepla Klepka! ![]()
@SAJ píše:
To nakažený dítě je přece jasnej zemědělec.
Malý zemědělec! Co je na tom divného? Bůhví, jaký dům to byl, možná stavěli na místě bývalého prasečáku v Letech!
![]()
Jak já bych proti tetanu ráda své dítě očkovala, jen nerozumím proč mám na výběr jen jednu variantu vakcíny (hexa) a proč musím očkovat již ve 2 měsících, to je to, o co jde odpůrcům jako jsem já. Prostě lobby jedné farmaceutické společnosti, a zlaťáčky pro náš stát (rozuměj zákonodárce) - né že ne, to přece nemůže nikdo popřít. Proč už se třeba nedováží šetrnější Pediacel??? Proč musim očkovat na žloutenku, kterou nemám ani já, natož aby jí měl dvouměsíční kojenec?
Těm kteří tady tak vehementně bojují za očkování, bych přála mluvit s matkou dítěte kterou nikdo neposlouchá a jejíž dítě následky (nepopíratelně po očkování) má. Zkuste jí to „vysvětlit“…Bohužel jednu takovou maminku znám
@jege píše:@SAJ píše:
To nakažený dítě je přece jasnej zemědělec.Malý zemědělec!
Co je na tom divného? Bůhví, jaký dům to byl, možná stavěli na místě bývalého prasečáku v Letech!![]()
To mělo být vtipné?
@Baba píše:
Ockovani nezpusobuje autismus. Fakt.
To dite skoncilo na Jipu kvuli blbosti matky. Fakt.
Ses uplne blbej a o medicine vis kulovy. Fakt.
Paní doktorko, blbej je tu nekdo jinej
, napsal jsem že očkování spusobuje poruchy autistického spektra ne autismus. Očkovací maniaci k tomu dodavají že nespusobuje autismus ale poruchy autistického spektra.
![]()
@SAJ píše:
Vymyslel. Zemědělce.To nakažený dítě je přece jasnej zemědělec.
Hele, takhle blbej snad nemůže být vůbec nikdo, ne?To musí dělat schválně.
to vis, ze muze a jeste je chudak frustrovanej. Vsichni jak jede po Babe, protoze je to doktorka. ![]()
@nototo píše:
Bohužel jednu takovou maminku znám
To nemůžeš, tady Ti rychle vysvětlí, že takové neexistují, a pokud i existují nějaké postižené děti, tak určitě ne od očkování! A vůbec, mela bys litovat toho chlapečka s tetanem, co je nás po nějakých desítkách, stovkách a tisících vymyšlených dětí postižených očkováním, které nikdo nezná a znát nechce, když tu máme jedno reálně nemocné dítě, které zná celé ČR a blízké i vzdálené okolí! ![]()
@MartinKa36 píše:
Paní doktorko, blbej je tu nekdo jinej, napsal jsem že očkování spusobuje poruchy autistického spektra ne autismus. Očkovací maniaci k tomu dodavají že nespusobuje autismus ale poruchy autistického spektra.
![]()
![]()
![]()
![]()
Ockovani nezpusobuje poruchy autistickeho spektra. Spokojenej?
@Josef44 píše:
No takže kromě té řeči je OK, máte zdravé dítě akorát dotáhnout tu logopedii. Kdo ví čím to je. Tvrdit že je to z očkování je dost odvážné, ale vyloučit se nedá nic. V každém případě srazit teplotu lze vždycky zábalem a nebo lépe ponořit dítě do vlažné vody - dříve se to ani jinak nedělalo a na rozdíl o léku toto funguje vždycky.
Na zábaly nemám zrovna dobré vzpomínky. Moje sestra na ZŠ dostala v létě dost vysoké horečky, jinak žádné příznaky. Doktor radil zábaly. Tak ji balili víc jak den a horečku měla pořád vyšší, tak radil častější zábaly. Přírodní ženy by horečku přes 40 jistě vítaly jako důkaz toho, jak tělu skvěle funguje imunita. Naštěstí to táta nevydržel psychicky, zavolal rychlou a byl to zánět mozkových blan z nějakého pneumokoka (ještě se proti němu neočkovalo). Sestra byla pár dní v bezvědomí, půl roku v nemocnici, dočasně jí strnula půlka těla, rozjel se jí atop. Rehabilitací to až asi za 3 roky srovnali, atop se taky postupně zklidnil ( rozjel se ale zas po porodu), teď má jen lehce " nešikovnější" levou ruku, ale nic výrazného. Takže po téhle zkušenosti já očkovala pneumokoky, když mají děti horečku nad 38,5, dám paralen, kdyby nezabral a teplota stoupala, vezu do nemocnice.
@jege píše:
Božínku, Bartoloměje chudáčka zase někdo straší… Ty se asi bojíš i jít v noci na WC a raději to pustíš do gatí.Udělal jsi dobře, že jsi se zařadil do toho správného stáda, kdybys byl v opačném táboře a neustále poslouchal ty strašné zkazky, co všechno se může stát a určitě stane, když se nebude povinně očkovat, tak už by Tě dávno pepla Klepka!
@jege píše:
Malý zemědělec! Co je na tom divného? Bůhví, jaký dům to byl, možná stavěli na místě bývalého prasečáku v Letech!![]()
@jege píše:
Ano, klidně, když nějaká nána nebo trouba se nemůže 5 minut zařadit z vedlejší na hlavní a potřebuje k tomu zastavit dopravu, tak ji prostě objedu a šoupnu se do první vhodní mezery mezi. Nedělá mi problém, pustit někoho z vedlejší, když Tím (moc) neomezím auta na hlavní, ale zase pomohu ulehčím autům na vedlejší. Ovšem ovci tupě jezdící podle pravidel to většinou nenapadne.Já jezdím podle zdravého rozumu, pravidla jsou pro mě jenom pomůcka. Když vidím hrající si děti v obytné zóně vedle silnice, tak nemám problém jet plížením vpřed s nohou připravenou na brzdě zrovna tak, jako nemám problém jet ve městě devadesátkou na čtyřproudové silnici uprostřed průmyslové zóny bez chodců.
Ručička na diskusním debilometru se právě urvala. Běž se léčit.
@Josef44 píše:
No v Německu sice povinné očkování není, ale když si nedáte dítě očkovat, pak Vám ho nevezmou do žádného kolektivního zařízení.
Tohle neni pravda, nebo alespon rozhodne ne v celem Nemecku. A stejne tak v jinych statech, uplne konkretni zkusenost mam i ze Svycarska.
@Baba píše:
To rekni rodicum toho ditete.
Smrt ditete se muze prihodit na obou stranach barikady. Takze rodic ma na vyber - nebudu ockovat, dite muze umrit, a budu ockovat, dite muze umrit. ![]()
@jege takže pevně doufám, že az ti nekdo rozbije hubu za takové chování na silnici, tak pochopíš, že " pravidla jsou jen pomůcka a dotyčný se řídí svým rozumem". O tom, co by se stalo, kdybychom vsichni brali pravidla na silnici jako pomůcku, raději nepřemýšlet. Kvůli takovým idiotum už jsme taky skákali i s autem do příkopu. Debi. l a má řidičák.
@MartinKa36 píše:
To je smutný jak zastánci očkování nedokážou vecně argumentovat,proboha když se očkování proti tetanu nebude povinné tak se nic nestane stejně tak jak se nic neděje v zemích jako je německo nebo dánsko kde se také povině neočkuje. Rizikové skupiny které s tetanem mohou v zemědělství přijít do styku se nechají naočkovat a zbylé připady (max 1 ročně) vyřeší vhodní medikace, stát ušetří milióny za zbytečné plošné očkování, ušetří na léčení následků očkování.
Když už zmiňuješ to Dánsko, četl jsi studii dr. Hviida? Já jo, trvala několik let, sledováno bylo víc jak 600 000 dětí a zjistilo se, že je výskyt autismu dokonce nepatrně vyšší u dětí neočkovaných.
Pořád píšeš, že když už někdo tetanus dostane, vyřeší to vhodná medikace - tetanus má 50% úmrtnost a nevím, jestli bys chtěl mít křeče tak velké, že ti můžou polámat kosti a pak se udusit v důsledku ochrnutí dýchacích svalů - nebo to někomu přál. I kdyby to byl jeden případ ročně.