Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80017
1.10.19 12:16

@jege koukám že tobě to povinné očkování zpusobilo nezvratné poškození mozku. Ale fakt že jo. A doufám pevně, že te nikdy nepotkáme v autě. Raději do příkopu než srážka z blb.cem Jestlipak jsi hlásil nový druh NU?
Ovšem vlastně se to shoduje s tvým postojem. Kašlu na zákony, a když to odskáče někdo, kdo je respektuje, tak je to jeho problém. Takové inteligentní jedince by měli zabíjet pro výstrahu. Skutečně umíš se chovat zodpovědně.

Příspěvek upraven 01.10.19 v 13:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56076
1.10.19 12:19
@robínek píše:
Gratuluju, včera jsi se stala zemědělcem!
spis Miss kanal:).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
1.10.19 12:30
@jkra píše:
Jen k te ohrozene skupine zemedelec. Pracuju v kanclu. Vcera mi na pozemku praskla trubka v kanalizacni jimce, strikalo to vsude, takze jsem byla ohozena splasky, do toho jsem to odcerpavala a udelala si 3 ranky sroubovakem pri manipulaci s cerpadlem, do toho mokra a nasakla hlina v okoli jimky.
No, jsem rada, ze jsem ockovana, ackoliv vlastne nejsem vubec ohrozena skupina.

Evidentně jsi nepochopila, že očkování není třeba a když už došlo k té vysoce nepravděpodobné možnosti, že se kdy dostaneš do kontaktu s holou zemí (když přece děláš v kanclu a narodila ses ve sterilním prostředí), tak Ti budou stačit léky. Protože na tetanus se stejně prakticky neumírá. A úplně v nejhorším případě bys byla ten jeden případ ročně. Co už no :mrgreen:

Čtu to tady už několikátý den a padám v úžasu, fakt!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
1.10.19 12:34
@M_Vladim píše:
Tak tedy znovu. Pokud jde o ten autismus.
Statistická analýza neprokázala korelaci mezi očkováním a autismem.
Pokud se taková korelace najde, je možné tvrdit, že to souvislost má, pokud ne, tak nemá. Opakované analýzy říkají, že se korelaci najít nepodařilo.
Autismus tedy způsobuje něco, co zkoumáno nebylo, tedy nikoliv očkování.
To, že z tohoto nevyplývá, co je příčinou autismu je logické, musela by se zkoumat právě ona poteciální příčina, pak by korelace vyšla s vysokou shodou.
Příroda kupodivu bazíruje na statistice a pravděpodobnosti, ač to někdy naše selská logika neříká.
Pokud tomuhle tedy nerozumíte, tak se nic neděje, nechte to prostě na lidech, co tomuhle rozumějí. :mavam:

A ty jsi kdo ty rozumbrado, doktor House a Prymula v jednom? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
1.10.19 12:41
@Z.jev píše:
Očkování dalšími vakcínami bylo ve studii zohledněno. Děti nebyly vybírány nijak, studie se dělala prakticky na všech dětech, které se v Dánsku narodily mezi lety 1999-2010.

A nevytahoval tady nahodou, ten stejnej, prave Dansko jakozto zemi, kde se tetanus prakticky nevyskytuje, protoze se tam NEOCKUJE? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35940
1.10.19 12:43
@Lenka_Hal píše:
https://annals.org/…cohort-study

A z čeho usuzuješ, že neočkované děti v dané studii nebyla očkována právě z důvodů nějaké kontraindikace.

Spekulace - předčasně narozené děti mají vyšší riziko autismu, tudíž jej nebudeme očkovat. Ovšem autismus spustí jiný podnět a hle, neočkované děti mají vyšší výskyt autismu! To ale nevypovídá nic o tom, jestli očkování může nebo nemůže spustit autismus. Kdybychom v dané studiu měli jenom děti neočkované z důvodů přesvědčení rodičů nebo dokonce náhodně vybrané děti, které bychom kvůli studii nenaočkovali, jelikož přesvědčení rodičů také může být reálný základ, pak by to bylo relevantní a neprůstřelné!

@Pudloslava píše:
A přesně proto by o očkování dětí neměli rozhodovat rodiče.

Právě proto by o tom měli rozhodovat rodiče! Když bude mít chlapeček s tetanem nějaké následky, „vyžerou“ si to rodiče, které to špatné rozhodnutí udělali, ovšem když bude mít následky po očkování, zase si to „vyžerou“ rodiče a ne stát a potažmo doktor, které je k tomu de facto donutili!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35940
1.10.19 12:52
@Pudloslava píše:
to je ale klasika s generálem po bitvě.
když jdeš očkovat, tak nevíš, jestli dítě tu virtuální dispozici má a v kolika % mu to očkování spustí. Jestli to % bude vyšší, než riziko onemocnění danou chorobou, kde si krom spuštění (třeba RS) můžeš připočítat další komplikace plynoucí z choroby samotné. V rozhodování jestli očkovat, nebo ne, ti tato úvaha nepomůže.

Jenže to stále bude Tvé rozhodnutí, za které poneseš následky a ne rozhodnutí, které za Tebe udělali jiní, kteří ty následky nenesou!

@Baba píše:
Ockovani autismus nezpusobuje, kdyby ses na hlavu stavel. Kdyz mam obrovsko skupinu ocko a neocko deti, a autismus je vyssi u tech neocko, tak vidis souvislost kde?

Třeba v tom, že daná studie nemusí být vůbec směrodatná, pokud nezohlednila důvod, proč se u neočko dětí neuskutečnilo očkování? Kdyby moje dítě s těžkým postižením a kontraindikací očkování mělo autismus a bylo zařazeno do dané studie, také by to vypovídalo o tom, že autismus je častější u neočkovaných dětí? Formálně ano, ale bylo by to relevantní? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35940
1.10.19 13:27
@Baba píše:
Takovej blabol se pochopit neda.

Tak u jednodušších lidí ani nepředpokládám, že by byly schopní takovou abstraktní a sofistikovanou úvahu pochopit! :mrgreen:

@jkra píše:
No, jsem rada, ze jsem ockovana, ackoliv vlastne nejsem vubec ohrozena skupina.

A kvůli tomu jsi musela být očkována hned pár měsíců po narození? Nepočkalo by to pár let? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
1.10.19 13:32
@Lenka_Hal píše:
A nevytahoval tady nahodou, ten stejnej, prave Dansko jakozto zemi, kde se tetanus prakticky nevyskytuje, protoze se tam NEOCKUJE? :mrgreen:

Jo, proto jsem taky tu studii zmínila v reakci na jeho příspěvek o Dánsku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35940
1.10.19 13:38
@inkakřivák píše:
@jege A doufám pevně, že te nikdy nepotkáme v autě.

To doufám taky, protože právě podobní jedinci jako Ty vyvolávají krizové situace a často jsou pravými viníky nehod, byť formálně nic neudělali. Ovšem když ženská 10 minut nemůže odbočit, protože má strach a kvůli jednoduchému manévru potřebuje zastavit dopravu, nebo jede 40 km/hod. v levém pruhu, protože má tak dobrý výhled a/nebo za 5 km bude odbočovat doleva a do zpětného zrcátka se samozřejmě nepodívá, tak není divu, že občas v někom bouchnou saze a zbytečně zariskuje. Já už zažil tolik krizovek, které se dali vyřešit „selským rozumem“, ovšem nejlepší řešení naprosto neodpovídalo pravidlům silničního provozu. Řešení zdravým rozumem bylo bez následků, dle pravidel by skončilo havárii. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80017
1.10.19 13:44

Takže podle tvé logiky nejlepším řešením bude postřílet antivax. Jenom prudí, brzdí ostatní a domluva žádná. Použijeme selský rozum a pobijeme je. Pravda není to ani demokratické, ani v souladu se zákonem, ale podle selského rozumu to vyřeší problémy s neočkujícími. Chápu to správně? Mimochodem já neřídím vůbec, manžel běžně najezdí těch 30 tisíc ročně a za těch 40 let nezpůsobil ani tukes. Tolik k užívání selského rozumu tam, kde platí nějak zákony. I když s nimi nebudu souhlasit, tak mám smůlu. Mimochodem fandíš fotbalu? Pak doufám, že tě pobuřuje, když se píská třeba faul. Vždyt ten trotl se mu jen motal pod nohama a bránil mu v tahu na bránu. Pravidla jsou přece pro blbé. Takže příště se zamysli, než začneš vykládat podobné nesmysly. A hlavně - sypej nahlásit ten NÚ - pobití mozkových buněk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
1.10.19 14:28

Neni tam povinné očkování, ale to neznamená že obe skupiny obsahují srovnatelné vzorky populace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
1.10.19 14:34
@MartinKa36 píše:
Neni tam povinné očkování, ale to neznamená že obe skupiny obsahují srovnatelné vzorky populace.

Znovu opakuji, očkování jinými vakcínami bylo zohledněno (stejně jako jiné možné rizikové faktory) a děti nikdo nevybíral, protože tam byly zahrnuty všechny. Jaký vzorek populace by byl vhodnější, než všichni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36882
1.10.19 15:59
@ospalámyš píše:
A ty jsi kdo ty rozumbrado, doktor House a Prymula v jednom? :mavam:

Tak aspoň rozumím matematice, když mi někdo něco takového říká. :P
Spi dál myško. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36882
1.10.19 16:08

Demokracie není anarchie.
Na něčem jsme se demokraticky dohodli, tak je třeba to respektovat. Například na tom, že se budeme jako celek, bránit kolektivní imunitou. :pankac: :pankac: :pankac:
Nebo můžete zvolit svojí stranu, aby se parlamentní demokracií pokusila pravidla změnit. :jazyk:
Já pro ni ale hlasovat nebudu, protože to zavání sabotovánim naší společnosti. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek