Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43031
2.10.19 13:34
@jege píše:
Třeba v tom, že daná studie nemusí být vůbec směrodatná, pokud nezohlednila důvod, proč se u neočko dětí neuskutečnilo očkování? Kdyby moje dítě s těžkým postižením a kontraindikací očkování mělo autismus a bylo zařazeno do dané studie, také by to vypovídalo o tom, že autismus je častější u neočkovaných dětí? Formálně ano, ale bylo by to relevantní? :nevim:

kdybys delala biomedicinskou statistiku, vedela bys, ze na takove veci se peclive hledi. Napriklad se probandi paruji - na jednoho ockovaneho petileteho jinak zdraveho chlapecka predcasne narozeneho se vybira neockovany petilety predcasne narozeny chlapecek.
Samozrejme zalezi, kdo tu studii delala jak poradne - docela dobre se to posoudit podle toho, v jak prestiznim casopise to dokaze publikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
2.10.19 13:35
@ospalámyš píše:
A tohle přesně mi na tom celém vadí. Agitatori provax i antivax jsou v tomhle podobní a nesympaticke jsou mi ty tendence u obou skupin.

Předpokládáš že když nesouhlasím se vším co provax tvrdí a mám pochybnosti, tak věřím šarlatánůn a jako závěr jakýsi výkřik o rozhodovani rodičů…

Je to nedůvěryhodné. Až budou lékaři znát příčinu autismu tak prosím, ale do té doby pro aroganci není důvod. :nevim:

ne, jenom demonstrujes neporozumeni zasadam vedecke prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24695
2.10.19 14:09

@ospalamys, třeba tohle zvyšuje risk autismu u ditete

Svår infektion under graviditeten ökar risken för att barnet blir autistiskt. Risken är fortfarande liten, men värd att ta på allvar.

• Det är bra att undvika infektioner, till exempel genom vaccinering mot influensa, säger professor Bo Jacobsson.

Tezka infekce v těhotenství zvyšuje riziko autismu u dítěte. Riziko je to male, ale stoji za to, brát to vážně.

Je dobře vyhýbat se infekcím, např. očkováním proti chřipce, říká profesor Bo Jacobsson

Vím, vypadá to jako reklama/nuceni do ockovani, tak uplne si to asi nevymyslel.
Jinak jsem Ti omylem tukla na profil. Zvedava nejsem, pokud ano, tak se zeptám, ale tenhle „nový kabatek“ mimina mě mejli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
2.10.19 14:25
@stock píše:
@jege 3,Třeba, že riziko vážných komplikací a následků po očkování je pro dotyčného/dotyčnou vyšší než součin pravděpodobnosti onemocnění a vážných komplikací a následků u dané nemoce? ;)

2,Dobře, a jak to zjistí?

4,A tohle má @mota má být odpověď na moji otázku? Pokud ano, pak opet záměrně nechápete, protože nemate žádný podklad pro Vaše scestna tvrzeni.

1,**A chápu, pokud někdo neockuje z přesvědčení, že je to větší riziko jak chytit nemoc, proti které se ockuje".
5,Ty cifry jsou tam kvůli pořádku.
Nechci, aby zase někdo „omylem“ odpovídal na něco, na co se neptam a neodpovídal na to, na co se ptám!!!

Hele, mám kolem sebe holky, co děti neockuji, protože jsou přesvědčené, že jim vakcínou ublíží víc, než když je nebudou očkovat. Ne, čísla určitě neřeší. Jo a nejsou to sociální případy, PhDr., Mgr… Jo, studovali si po netu. Ale jedna má pediatru, která neřeší neockovani, protože prý za svůj život viděla různé „abnormality“ a tak je chápe. Jo a Eleková to není. Já děti naočkované mám. Ale ne podle kalendáře, ale podle toho, jak prospívali, nebyli nemocné a normálně očko posunuté. Ale pokud se někdo rozhodne neockovat, tak si nebudu hrát na nejvíc nejchytřejší a odsuzovat. Jejich starost, jejich problém. A snižovat se k nadávkám k někomu koho ani neznám. Tak to nemám za potřebí. Ale chápu, spousta NElesan a NEbiomatek se strašně nudí a asi se potřebují na někom vybít… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24695
2.10.19 15:04
@mota píše:
Hele, mám kolem sebe holky, co děti neockuji, protože jsou přesvědčené, že jim vakcínou ublíží víc, než když je nebudou očkovat. Ne, čísla určitě neřeší. Jo a nejsou to sociální případy, PhDr., Mgr… Jo, studovali si po netu. Ale jedna má pediatru, která neřeší neockovani, protože prý za svůj život viděla různé „abnormality“ a tak je chápe. Jo a Eleková to není. Já děti naočkované mám. Ale ne podle kalendáře, ale podle toho, jak prospívali, nebyli nemocné a normálně očko posunuté. Ale pokud se někdo rozhodne neockovat, tak si nebudu hrát na nejvíc nejchytřejší a odsuzovat. Jejich starost, jejich problém. A snižovat se k nadávkám k někomu koho ani neznám. Tak to nemám za potřebí. Ale chápu, spousta NElesan a NEbiomatek se strašně nudí a asi se potřebují na někom vybít… :think:

Neodsuzuji, podivuji se.
Fajn, ať Ti to vydrží.
Jinak ver, ze neci neočkovaní jde mimo mne. Moje několikrát dospělé děti jsou očkované a má vnoucata taky. Takže je mi jenom lito děti, ktere nemohou byt očkovaný, ale chyti nějakou nakažlivé chorobu od děti, jejíchž matky neockovaly, studovaly si na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
2.10.19 17:10
@Pudloslava píše:
ne, jenom demonstrujes neporozumeni zasadam vedecke prace.

já nic nedemostruju, ani jsem se k t tomu tvému odstavci extra nevyjádřila, to ty si vytváříš nějaké mylné spekulace a domněnky z pár vět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
2.10.19 17:19
@stock píše: @ospalamys, třeba tohle zvyšuje risk autismu u ditete

Svår infektion under graviditeten ökar risken för att barnet blir autistiskt. Risken är fortfarande liten, men värd att ta på allvar.

• Det är bra att undvika infektioner, till exempel genom vaccinering mot influensa, säger professor Bo Jacobsson.

Tezka infekce v těhotenství zvyšuje riziko autismu u dítěte. Riziko je to male, ale stoji za to, brát to vážně.

Je dobře vyhýbat se infekcím, např. očkováním proti chřipce, říká profesor Bo Jacobsson

Vím, vypadá to jako reklama/nuceni do ockovani, tak uplne si to asi nevymyslel.
Jinak jsem Ti omylem tukla na profil. Zvedava nejsem, pokud ano, tak se zeptám, ale tenhle „nový kabatek“ mimina mě mejli :lol:

mně je to jedno kdo mi lze na profil, ani se na něj nestíhám koukat :) taky občas omylem kliknu, halvěn na mobilu.

Jo těch teorií proč je asi více. Akorát to doporučené očkování proti chřipce vypadá trochu jako vtip :)
Neí to tak dávno, co se odmítl nechat naočkovat hlavní hygienik, protože se očkování proti prasečí nebo ptačí chřipce (už si přesně nepamatuju) bál, to byla povedená taškařice :) takže to je jen pro ty, co se nebojí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
2.10.19 18:53
@ospalámyš píše:
Neí to tak dávno, co se odmítl nechat naočkovat hlavní hygienik, protože se očkování proti prasečí nebo ptačí chřipce (už si přesně nepamatuju) bál, to byla povedená taškařice :) takže to je jen pro ty, co se nebojí ;)

Njn, ale on si mohl vybrat! Dítě si vybrat nemůže vůbec, jelikož ještě z toho nemá rozum a jeho rodiče jenom omezeně, protože je straší pokutou a sankcemi, nemluvě o demagogické osvětě! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
2.10.19 19:00
@jege píše:
Njn, ale on si mohl vybrat! Dítě si vybrat nemůže vůbec, jelikož ještě z toho nemá rozum a jeho rodiče jenom omezeně, protože je straší pokutou a sankcemi, nemluvě o demagogické osvětě! :zed:

To mluvíš o tom dítětis tetanem. Ono si nevybralo, jeho rodiče (nebo spíš matka) si to vybrali díky strašení a demagogii antivax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
2.10.19 19:58
@stock píše:
Neodsuzuji, podivuji se.
Fajn, ať Ti to vydrží.
Jinak ver, ze neci neočkovaní jde mimo mne. Moje několikrát dospělé děti jsou očkované a má vnoucata taky. Takže je mi jenom lito děti, ktere nemohou byt očkovaný, ale chyti nějakou nakažlivé chorobu od děti, jejíchž matky neockovaly, studovaly si na netu.

Myslíš třeba spalničky a jiné dětské nemoci? ty diky očkování šíří dospělá očkovaná populace která nemoc neprodělala naopak očkování zvýšílo riziko že budou nakažený kojenci a až očkování dětí vyvolá pandémii tak mortalita bude v očkované populaci vyšší než v neočkované…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
2.10.19 20:04

@Baba Dětí s trvalýmy následky po MMR si taky nevybraly, matka dítěte s tetanem si vybrala menší zlo a pak nenasadila ATB.

PS Už víš jaké jsou rizikové skupiny kterým hrozí tetanus, kolik lidí by ročně zemřelo kdyby se v ČR na tetanus neočkovalo a kolik dětí zemře nebo má závažné zdravotní následky po podání vakcíny MMR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
2.10.19 20:48
@MartinKa36 píše:
Myslíš třeba spalničky a jiné dětské nemoci? ty diky očkování šíří dospělá očkovaná populace která nemoc neprodělala naopak očkování zvýšílo riziko že budou nakažený kojenci a až očkování dětí vyvolá pandémii tak mortalita bude v očkované populaci vyšší než v neočkované…

Vetsi nesmysl jsem opravdu dlouho necetla.

• Citovat
  • Upravit
36879
2.10.19 21:18
@MartinKa36 píše:

Je todleto vůbec možný? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
2.10.19 23:03
@Baba píše:
To mluvíš o tom dítětis tetanem. Ono si nevybralo, jeho rodiče (nebo spíš matka) si to vybrali díky strašení a demagogii antivax.

Jenže ono si nevybralo ani rodiče, které za něj řeší všechno ostatní a stát jím do toho nekecá. A podle mých dosavadních zkušeností straší různými polopravdami a nepravdami spíše oficiální i neoficiální proočkovací jedinci a skupiny.

@ludmilaadamkova píše:
Vetsi nesmysl jsem opravdu dlouho necetla.
@M_Vladim píše:
Je todleto vůbec možný? :zed:

A co je na to nesmyslného a proč by to mělo být nemožné? Zkus si zjistit, kdo zapříčil epidemie spalniček v poslední době! Napovím, děti to nebyly.

A co si myslíš, co se stane, až se spalničky rozšíří a potkají se generacemi lidí, kteří již nemají přirozenou doživotní imunitu, ale „vyvanulou“ imunitu po očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
3.10.19 06:03
@jege píše:
Njn, ale on si mohl vybrat! Dítě si vybrat nemůže vůbec, jelikož ještě z toho nemá rozum a jeho rodiče jenom omezeně, protože je straší pokutou a sankcemi, nemluvě o demagogické osvětě! :zed:

Ditetem bych se neohanela, dite si nemuze vybrat ani to, jestli se narodi. :nevim:
O vsem rozhoduji rodice, od toho jsou dle zakona pravni zastupci. Takze nechapu, proc nemohou svobodne rozhodovat o tom, jestli to dite naockuji, kdyz uz mohou rozhodovat o tom, jestli ho potrati… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek