Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@J_Doe Když se dítě naarodí stává se také živou bytostí se stejnými právy na život jako jiní lide. S tvou logikou by rodiče mohli beztrestně živé dítě zabít když si ho přeci oni udělali.
Myslím že na posledních několika výrocích je jasně vidět že zde je jakjákoliv logická diskuze nemožná a hlavně nesmyslná.
Dozvěděla jsem se že když jsem očkovaná mám větší šanci že na spalničky zemřu než například neočkovaný člověk nebo že rodiče si s dítětem můžou dělat co chtějí protože si ho zplodili a argumentem je možnost legálního potratu do 12. týdne.
@ludmilaadamkova píše:
Mě baví jak tady plaší že očkovaní může způsobit u některých dětí co mají například oslabenou imunitu nebo nějaký problém autismus či jiné věci ale co by u takových dětí vyvolaly přímo spalničky to se tu nezmíní. Tam už by šlo o život. A kdyby zde očkování nebylo spalničky by byly naprostoběžná nemoc jistě epidemie spalniček byly naprostým standartem právě před plošným očkováním. A že by se pak sem tam umíralo je jasný. Bylo by sice super že ten kdo by to dal by měl přirozenou imunitu ale to si myslím že by bylo naprosto jedno rodičům který by to jejich dítě to zrovna nedalo.
To si píšeš není založeno na známých vědeckých faktech, očkování proti spalničkám riziko vážných komplikaci zvyšuje protože se zvyžuje šanci že budou infikovaní kojenci a lidi nad 20let. Koukni se na poslední malou pandemiii v Itálii a bude to horší až se očkované ročníky dostanou do důchodového věku.
@MartinKa36 píše:
To si píšeš není založeno na známých vědeckých faktech, očkování proti spalničkám riziko vážných komplikaci zvyšuje protože se zvyžuje šanci že budou infikovaní kojenci a lidi nad 20let. Koukni se na poslední malou pandemiii v Itálii a bude to horší až se očkované ročníky dostanou do důchodového věku.
Takže kdyby se teď hned přestalo očkovat tak nehrozí riziko pandemie? A vše by bylo zalité sluncem a žádní nemocní by tu nebyli?
@ludmilaadamkova píše:
Mě baví jak tady plaší že očkovaní může způsobit u některých dětí co mají například oslabenou imunitu nebo nějaký problém autismus či jiné věci ale co by u takových dětí vyvolaly přímo spalničky to se tu nezmíní. Tam už by šlo o život. A kdyby zde očkování nebylo spalničky by byly naprostoběžná nemoc jistě epidemie spalniček byly naprostým standartem právě před plošným očkováním. A že by se pak sem tam umíralo je jasný. Bylo by sice super že ten kdo by to dal by měl přirozenou imunitu ale to si myslím že by bylo naprosto jedno rodičům který by to jejich dítě to zrovna nedalo.
Jenže to dítě onemocnět může a nemusí, u očkování ta šance není, jelikož jej musí absolvovat povinně. Zbytek je jenom spekulace, kdysi byla běžná nemoc i cholera, mor, sibiřský vřed a pod. „pochoutky“, které u nás prakticky vymizely i když se proti nim neočkuje.
@ludmilaadamkova píše:
@J_Doe
Dozvěděla jsem se že když jsem očkovaná mám větší šanci že na spalničky zemřu než například neočkovaný člověk nebo že rodiče si s dítětem můžou dělat co chtějí protože si ho zplodili a argumentem je možnost legálního potratu do 12. týdne.
Dítě zabít nemůžeš, ale prakticky si s ním můžeš dělat (skoro) co chceš a nikdo to nekontroluje. Ovšem u očkování najednou ztrácíš soudnost a schopnost vybírat pro dítě to nejlepší podle svého vědomí a svědomí a musí te zastoupit stát. Trochu divné, ne?
A s tou šanci je to asi pravda, třeba u černého kašle to přiznávají i oficiální místa, viz.:
https://www.irozhlas.cz/…09301930_cha
*Za nárůstem případů je podobně jako u spalniček vyvanutí imunity po očkování, ale taky to, že bakterie černého kašle se mění rychleji, než se daří vyvíjet nové vakcíny.
Jenže podle epidemioložky Kateřiny Fabiánové ze Státního zdravotního ústavu se sice zvýšila bezpečnost vakcíny, ale na úkor její účinnosti. Ta současná dokáže člověka před nákazou ochránit maximálně na 6 let.
„Nebuněčná vakcína chrání proti vlastnímu onemocnění, případně proti toxinu, ale nechrání proti nosičství, tudíž nezabrání tomu, že tomu dotyčnému jedinci se ta bakterie dostane na sliznice a je přenašečem. Proto dochází k výskytu onemocnění možná četnějšímu, než tomu bylo v minulosti,“ doplňuje předseda České vakcinologické společnosti Roman Prymula.
Účinnost současné vakcíny je ale nízká i proto, že se bakterie černého kašle neustále mění. „Vakcinálním tlakem v prostředí došlo ke změně tzv. divokých kmenů. Dochází k tomu, že ta divoká bakterie, co koluje, se liší od vakcinálních kmenů.
Černý kašel přitom vedle spalniček patří mezi onemocnění, která se snadno šíří. Třeba jediné nemocné dítě ve třídě nakazí až 90 % spolužáků. V současnosti se šíří hlavně mezi dospělými ve velkých městech. Přeočkovávat je plošně by ale podle Prymuly nemělo smysl.
„Stejně bychom vyřešili ten problém na čtyři až šest let a pak by ti lidé nebyli imunní. To znamená, že tady asi není smyslem ty lidi co čtyři roky přeočkovávat až do smrti. Vakcína není tak silná, aby zabránila šíření v populaci,“ dodává předseda České vakcinologické společnosti.*
@ludmilaadamkova píše:
Mas recht, navic se uz potvrdilo, ze kro komplikaci decka maji oslabenou imunitu nekolik let!!! Po nemoci. A epidemie co prolitly USA se tykali jen lidi neockovanych nebo nedokoncenym ocko, ne s vyvanulym ockovanim. Co vim, tak tam u vas je problem, ze ta nase generace nemela dost preockovani…ja ne, ja se uz nechala preockovat
a du zase spat, mame tu pul treti.
@jege to je teda zajímavé, že podle Prymuly je zbytečnost očkovat dospělé proti černému kašli, ale lobuje se silně za očkování proti chřipce ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Takže kdyby se teď hned přestalo očkovat tak nehrozí riziko pandemie? A vše by bylo zalité sluncem a žádní nemocní by tu nebyli?
spalničky byly ještě v generaci mých rodičů cca 60 let naprosto běžná dětská nemoc, kterou prodělaly téměř všechny děti a nikdo z nich nezná nikoho, který by po spalničkách měl nějaké problémy
@stinga píše:
@jege to je teda zajímavé, že podle Prymuly je zbytečnost očkovat dospělé proti černému kašli, ale lobuje se silně za očkování proti chřipce
To víš, kdo dá víc… ![]()
Ze zákona je také dané že ještě než se dítě narodí musí mít uvedé v těhotenské průkazce pediatra. Taky že hned po porodu musí na prohlídku a pak co týden pak co měsíc a pak se rozestup zvyšuje. Proč? Aby mohl pediatr zkouknout zda je vše s dítětem v pořádku. Rozhodněš není ze zákona dané jen očkování. Určitě si s dítetem nemůže dělat každý co chce. Ten pediatr tam je právě od toho aby hlídat zda je dítě celkově v pořádku. Pak je tu ODSPOD.. Jak dobře to v praxi funguje je jiná věc. Ale mechanismy a zákony tu jsou.
@ospalámyš píše:
mně je to jedno kdo mi lze na profil, ani se na něj nestíhám koukattaky občas omylem kliknu, halvěn na mobilu.Jo těch teorií proč je asi více. Akorát to doporučené očkování proti chřipce vypadá trochu jako vtip
Neí to tak dávno, co se odmítl nechat naočkovat hlavní hygienik, protože se očkování proti prasečí nebo ptačí chřipce (už si přesně nepamatuju) bál, to byla povedená taškařicetakže to je jen pro ty, co se nebojí
To bylo tohle..
Několik genů přispívá k narkolepsii způsobené Pandemrixem, Uppsala universita 1 únor, 2019 Článek z Uppsala universitetT Předmět: Zdraví a lékařství
Dědičné faktory mohou zvýšit riziko výskytu závažných neobvyklých vedlejších účinků. Jedním z vážných vedlejších účinků, které se studují, je narkolepsie. Nový výzkum ukazuje, že několik genů přispívá k riziku rozvoje narkolepsie po očkování vakcínou Pandemrix. Incidence narkolepsie se ve Švédsku po hromadném očkování vakcínou Pandemrix proti prasečí chřipce v letech 2009–2010 výrazně zvýšila. Narkolepsie je silně spojena s imunitními geny, jako je HLA (lidský leukocytový antigen), ale nejsou úplným vysvětlením, proč někteří lidé onemocní. - Zjistili jsme, že několik genů přispívá k riziku rozvoje narkolepsie po očkování vakcínou Pandemrix. Body v celém genomu byly porovnány mezi subjekty po vakcinaci a kontrolními subjekty s narkolepsií. Našli jsme jasnou souvislost mezi narkolepsií Pandemrix a variantami genu GDNF-AS1, říká Mia Wadelius, hlavní lékařka a profesorka na Uppsala University a jeden z autorů článku. Ztráta nervových buněk v mozku Gen GDNF-AS1 může regulovat expresi proteinu, který ovlivňuje schopnost nervových buněk přežít. Dříve bylo známo, že narkolepsie je způsobena ztrátou specifického typu mozkových neuronů. - Naše výsledky mohou zvýšit naše porozumění mechanismům, které jsou základem narkolepsie, a to jak v případě, že je způsobeno Pandemrixem, tak i v případě, že k němu dojde spontánně. Studie ukazuje hodnotu švédské národní sbírky DNA a lékařských údajů od pacientů se závažnými vedlejšími účinky. Již jsme prokázali, že existují několik dědičných rizikových faktorů pro několik závažných nežádoucích účinků a probíhá mnoho nových studií, říká Pär Hallberg, hlavní lékař a docent na Uppsale University a první autor článku.
Tady https://www.ebiomedicine.com/…e/S2352-3964(19)30048-9/fulltext
@MartinKa36 píše:
Myslíš třeba spalničky a jiné dětské nemoci? ty diky očkování šíří dospělá očkovaná populace která nemoc neprodělala naopak očkování zvýšílo riziko že budou nakažený kojenci a až očkování dětí vyvolá pandémii tak mortalita bude v očkované populaci vyšší než v neočkované…
Proroku, je mi srdečně jedno, kdo to šíří, je mi lito děti, ktere to chyti, protože nemohou byt ockovany. Dej bacha, aby jsi to nechytil Ty, skeptiku.
@ludmilaadamkova píše:
Zas na druhou stranu rodičům dětí postižených po očkování můžou být tvoje názory taky úplně jedno a taky jim může být někde takovéto „cobykdyby“. Nebo názory provax, jak je očkování prospěšné. Je, ale ne pro všechny.
Bohužel nikdo dopředu neví, jestli si zrovna on nevybere toho černého Petra, ať už při očkování nebo při neočkování.
@jege píše:
Očkování dětí vyvolá pandemii… mortalita bude v očkované populaci vyšší.
Jo a taky jsem viděl hranatou kouli.
![]()
Na to není co říct. To je troll jak prase. ![]()
@ludmilaadamkova píše:
@J_Doe Když se dítě naarodí stává se také živou bytostí se stejnými právy na život jako jiní lide. S tvou logikou by rodiče mohli beztrestně živé dítě zabít když si ho přeci oni udělali.Myslím že na posledních několika výrocích je jasně vidět že zde je jakjákoliv logická diskuze nemožná a hlavně nesmyslná.
No jo, mě nenapadlo, že když napíšu, že rodiče ohledně dítěte rozhodují ve všem, že tě hned napadne ho zabíjet.
Ale co z toho chceš vlastně logicky vyvodit? Naznačuješ, že když se mýlím v tomto, tak se teda mýlím ve všem? Takže rodiče nerozhodují v ničem? Nebo se shodneme na tom, že rodiče rozhodují v mnoha důležitých věcech? A pokud teda rozhodují v mnoha důležitých věcech, proč by zrovna v očkování neměli? Takové rozhodnutí, že dítě odvezu někam autem také může skončit smrtí… a tam o tom rozhodnout mohou?