Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ludmilaadamkova píše:
Ze zákona je také dané že ještě než se dítě narodí musí mít uvedé v těhotenské průkazce pediatra. Taky že hned po porodu musí na prohlídku a pak co týden pak co měsíc a pak se rozestup zvyšuje. Proč? Aby mohl pediatr zkouknout zda je vše s dítětem v pořádku. Rozhodněš není ze zákona dané jen očkování. Určitě si s dítetem nemůže dělat každý co chce. Ten pediatr tam je právě od toho aby hlídat zda je dítě celkově v pořádku. Pak je tu ODSPOD.. Jak dobře to v praxi funguje je jiná věc. Ale mechanismy a zákony tu jsou.
K tomuto prosím citaci zákona.
@J_Doe píše:
No jo, mě nenapadlo, že když napíšu, že rodiče ohledně dítěte rozhodují ve všem, že tě hned napadne ho zabíjet.Ale co z toho chceš vlastně logicky vyvodit? Naznačuješ, že když se mýlím v tomto, tak se teda mýlím ve všem? Takže rodiče nerozhodují v ničem? Nebo se shodneme na tom, že rodiče rozhodují v mnoha důležitých věcech? A pokud teda rozhodují v mnoha důležitých věcech, proč by zrovna v očkování neměli? Takové rozhodnutí, že dítě odvezu někam autem také může skončit smrtí… a tam o tom rozhodnout mohou?
Budou rozhodovat o lecbe na JIPu?
@Baba píše:
Budou rozhodovat o lecbe na JIPu?
Já opravdu nevím, jestli budou… A jýestli mohou podepsat revers, to nevím, mohou?
Jak stav, kdy je dítě přímo ohrožené na životě souvisí s povinným očkováním?
@J_Doe píše:
Já opravdu nevím, jestli budou… A jýestli mohou podepsat revers, to nevím, mohou?Jak stav, kdy je dítě přímo ohrožené na životě souvisí s povinným očkováním?
Pokud je dítě ohrožené na životě, nebo lékař má podezření, že by stav mohl zhoršit, ohrozit ho na životě, tak jeho rozhodnutí je před rozhodnutím matky. Tzn, když matka přiveze dítě s tetanem a chce ho na reverz domu, tak lékař má právo říct ne a jeho rozhodnutí je víc, než volba matky. Takto je to i právně ošetřeno.
@M_Vladim píše:
Jo a taky jsem viděl hranatou kouli.![]()
Na to není co říct. To je troll jak prase.
Už zůstává jenom zjistit, kdo vlastně je ten troll, když tak šikovně kombinuješ citace… ![]()
@stock píše:
Proroku, je mi srdečně jedno, kdo to šíří, je mi lito děti, ktere to chyti, protože nemohou byt ockovany. Dej bacha, aby jsi to nechytil Ty, skeptiku.
Jak jedno? Vždyť jedním z hlavních důvodů, proč se vynucuje očkování povinně, je údajné šíření daných nemocí neočkovanými dětmi. Pokud tomu tak není, a o ono tomu tak není, jak to přiznává i Prymula, tak proč neočkované děti nesmí do školek a škol v přírodě? Že by sprostá msta, že se někdo opovážil neposlechnout systém? ![]()
@Tejule píše:
Pokud je dítě ohrožené na životě, nebo lékař má podezření, že by stav mohl zhoršit, ohrozit ho na životě, tak jeho rozhodnutí je před rozhodnutím matky. Tzn, když matka přiveze dítě s tetanem a chce ho na reverz domu, tak lékař má právo říct ne a jeho rozhodnutí je víc, než volba matky. Takto je to i právně ošetřeno.
To sice může, ale dobře ví, že v případě nějaké stížnosti a následného prošetřování by musel svůj postup náležitě zdůvodnit a pokud by k takovému postupu nebyl pádný důvod, tak by měl z toho problémy. Většinou si to každý rozmyslí a vyžádá si od rodiče/čů informovaný souhlas.
@jege píše:
Jak jedno? Vždyť jedním z hlavních důvodů, proč se vynucuje očkování povinně, je údajné šíření daných nemocí neočkovanými dětmi. Pokud tomu tak není, a o ono tomu tak není, jak to přiznává i Prymula, tak proč neočkované děti nesmí do školek a škol v přírodě? Že by sprostá msta, že se někdo opovážil neposlechnout systém?
Proočkovači jsou mimo, nejsem ani tak moc proti očkování ale nezdá se mi ten rozsah v jakém jsou děti očkované a veškeré dlvody pro očkvání které tu čtu jsou založené s prominutím na lži, kdy jsou zveličována rizika proti kterým očkování chrání a ignorována rizika s očkováním spojená. třeba HPV = je jako hrát ruskou ruletu ve 12 aby se trošku snížilo riziko rakoviny ve 40 které se dá díky dobré prevenci předejít. Očkování proti chřipce = sníží riziko že ji chytnu z 1% na 0.5%… a zvýší riziko jiných respiračních nemocí… Černej kašel - není nad celoživotní imunitu ale očkování hnízda není tak špatnej nápad Spalničky - v duchodu si to určitě pořádně vyžerem. TBC - Tohle očkování stát vynechal jen prože že díky komplikacím musel odkládat ostatní vakcíny. Jinak by to do dětí píchal riziko neriziko..
@jege píše:
To sice může, ale dobře ví, že v případě nějaké stížnosti a následného prošetřování by musel svůj postup náležitě zdůvodnit a pokud by k takovému postupu nebyl pádný důvod, tak by měl z toho problémy. Většinou si to každý rozmyslí a vyžádá si od rodiče/čů informovaný souhlas.
kolik deti si do domaciho osetrovani pustil?
Co znamena vyzadat si informovany souhlas v teto situaci? ![]()
@jege píše:
Jak jedno? Vždyť jedním z hlavních důvodů, proč se vynucuje očkování povinně, je údajné šíření daných nemocí neočkovanými dětmi. Pokud tomu tak není, a o ono tomu tak není, jak to přiznává i Prymula, tak proč neočkované děti nesmí do školek a škol v přírodě? Že by sprostá msta, že se někdo opovážil neposlechnout systém?
Srdečne! Kdo co šíří nemají lidi napsaný na čele a proto se jim dítě, kterému nebylo doporučeno očkování, nemůže zdaleka vyhnout. A znovu, věřím, že pokud dítě přinese radne ověřeno lékařem, že očkováno byt nemůže, tak do školy v přírodě/skolky jet muze. A jenom doufat, že tam nebude nějakej nakazenej neockovac, který mu nemoc nadělí.
Ze by sprostá msta, že se někdo opovážil neposlechnout systém? Tentokrát vsak na tom, z důvodu kontraindikace, neockovanym dítěti.
@stock píše:
Srdečne! Kdo co šíří nemají lidi napsaný na čele a proto se jim dítě, kterému nebylo doporučeno očkování, nemůže zdaleka vyhnout. A znovu, věřím, že pokud dítě přinese radne ověřeno lékařem, že očkováno byt nemůže, tak do školy v přírodě/skolky jet muze. A jenom doufat, že tam nebude nějakej nakazenej neockovac, který mu nemoc nadělí.
Ze by sprostá msta, že se někdo opovážil neposlechnout systém? Tentokrát vsak na tom, z důvodu kontraindikace, neockovanym dítěti.
ale ten neočkovač je s ním přeci celý zbytek školního roku ve třídě, stejně tak jako nepřeočkované učitelky, kuchařky, uklízečky.
@lucenka píše:
ale ten neočkovač je s ním přeci celý zbytek školního roku ve třídě, stejně tak jako nepřeočkované učitelky, kuchařky, uklízečky.
@lucenka píše:
No, o to je to horší. Lidi a rodice děti by neměli kašlat na očkování z důvodu, že je to povinný. Netvrdím, že je to příjemný, když mi někdo jiny/stát nařídí, že musím. Ale tvrdím, že očkování je „dobrej vynalez“.
Takže mne to nikdo nařizovat nemusi ![]()
@stock píše:
No, o to je to horší. Lidi a rodice děti by neměli kašlat na očkování z důvodu, že je to povinný. Netvrdím, že je to příjemný, když mi někdo jiny/stát nařídí, že musím. Ale tvrdím, že očkování je „dobrej vynalez“.Takže mne to nikdo nařizovat nemusi
jenže očkování v dospělosti již povinné není (naštěstí). Takže je naprosto běžné, že se děti setkávají s lidmi, kteří již dávno nemají žádné protilátky. Navíc jsou společně ve třídě, jen ty neočkované pak nemohou jet na školu v přírodě.
@lucenka píše:
No tak nějak. Cca přes polovinu ( možná víc) nakažených spalnickama byli při těch posledních epidemiích kdysi očkovaní dospělí.
Tak mě udivuje ta mantra provax, jak nemoce šíří děti neočkovačů a hlavně těch strašných biomatek ![]()
Vliv na to má více faktorů což si bude muset Prymula a spol přiznat.