Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Baba píše:
kolik deti si do domaciho osetrovani pustil?
Co znamena vyzadat si informovany souhlas v teto situaci?
Proc by je mel propoustet @jege?
Podepisuji u vas rodice informovany souhlas? Mimo jipku predpokladam, ze ano. Jak je to na jipce?
A co ma povinne plosne ockovani spolecne se zivot ohrozujicim stavem?
@J_Doe píše:
Proc by je mel propoustet @jege?Podepisuji u vas rodice informovany souhlas? Mimo jipku predpokladam, ze ano. Jak je to na jipce?
A co ma povinne plosne ockovani spolecne se zivot ohrozujicim stavem?
Kdyz to jege tak dobre vi ![]()
Co ma ockovani spolecneho s jizdou autem?
Nechapu jaky informovany souhlas. Podepisuje se souhlas shospitalizaci, souhlas s vysetrenimi. Myslis negativni revers?
@Baba píše:
Kdyz to jege tak dobre vi![]()
Co ma ockovani spolecneho s jizdou autem?
Nechapu jaky informovany souhlas. Podepisuje se souhlas shospitalizaci, souhlas s vysetrenimi. Myslis negativni revers?
Myslela jsem souhlas s vysetrenim. Dekuji. Jak je to s reversem? Kdy jej za dite nemohu podepsat? Na jipce?
Ja se ptala prvni na souvislost s ockovanim. ![]()
@jege píše:
To sice může, ale dobře ví, že v případě nějaké stížnosti a následného prošetřování by musel svůj postup náležitě zdůvodnit a pokud by k takovému postupu nebyl pádný důvod, tak by měl z toho problémy. Většinou si to každý rozmyslí a vyžádá si od rodiče/čů informovaný souhlas.
Přečti si to ještě jednou, bavíme se o ohrožení života, je to výjimečná situace. Zažila jsem to za 15 let jedenkrát a to bylo u novorozence, který byl spsvy, neměl dobrý KO, ale CRP nízké, jako správný a zkušený v medicíně víš co to může znamenat, rodiče chtěli reverz, lékař odmítl, volali i policii, ta dala vetu lekari, zůstali v nemocnici, během pár hodin se rozvinula sepse. Takže nikdo do soudního sporu nešel. Ale ano když se lékař už takto rozhodne, většinou už není jiná cesta, dá se říct v 99,9% případů toto normální a vigilni rodič neudělá. K tomuto rozhodnutí se přistupuje opravdu v minimu případů. Jen jsem odpovídala na dotaz, když je dítě ohroženo na životě, rodiče jsou tupci a chtějí ho domu, slovo lékaře je víc, než rodičů i za cenu popř soudního sporu.
@Baba píše:
kolik deti si do domaciho osetrovani pustil?
Co znamena vyzadat si informovany souhlas v teto situaci?
3,84! Že by? ![]()
@stock píše:
Srdečne! Kdo co šíří nemají lidi napsaný na čele a proto se jim dítě, kterému nebylo doporučeno očkování, nemůže zdaleka vyhnout. A znovu, věřím, že pokud dítě přinese radne ověřeno lékařem, že očkováno byt nemůže, tak do školy v přírodě/skolky jet muze. A jenom doufat, že tam nebude nějakej nakazenej neockovac, který mu nemoc nadělí.
Zajímavé, takže pokud má kontraindikaci, tak do školky nebo školy v přírodě jet může a nehrozí, že nakazí sebe podobné děti?! A co uděláme s očkovanými přenášeči nákazy, o kterých mluví Prymula? A s neočkovanými povinnými předškoláky? Pořád Ti to dává smysl?
@stock píše:
Lidi a rodice děti by neměli kašlat na očkování z důvodu, že je to povinný. Ale tvrdím, že očkování je „dobrej vynalez“.
O tom tady ale nikdo nezpochybňuje, zpochybňujeme povinnost očkovat pod hrozbou sankcí ze strany státu!
@lucenka píše:
jenže očkování v dospělosti již povinné není (naštěstí). Takže je naprosto běžné, že se děti setkávají s lidmi, kteří již dávno nemají žádné protilátky. Navíc jsou společně ve třídě, jen ty neočkované pak nemohou jet na školu v přírodě.
Ne, v dospělosti už není. A myslim, ze se předpokládá, že dospělí mají natolik rozum, aby nechali očkovat sve děti a přeočkovat, podle potřeby, sami sebe. Ze strany neočkujících je taková spousta námitek, že vakcína „nefunguje vecne“. Takže všichni o tom vedi a mají moznost se, podle potřeby, nechat přeočkovat. Ovšem kdo to udělá, je jiná otázka. Protoze potom by nebylo možný si stěžovat na dospelaky, že roznášejí nakažlivé nemoci. Ale ono je jednodušší si stěžovat na všechno možný na netu, než to řešit.
@Baba píše:
Ty toho nechápeš hodně, což Ti ale nebrání tady nebrání vystupovat stylem všudebyl a všechnozná: https://www.wikiskripta.eu/w/Informovaný_souhlas_(medicínské_právo)
http://www.fnmotol.cz/…lasy-obecne/
@Tejule píše:
Přečti si to ještě jednou, bavíme se o ohrožení života, je to výjimečná situace. Zažila jsem to za 15 let jedenkrát a to bylo u novorozence …K tomuto rozhodnutí se přistupuje opravdu v minimu případů.
Nic jiného jsem nenapsal. Tvůj původní příspěvek vyzněl trochu ve smyslu, že si to rozhoduje doktor jak se mu zlíbí, takže jsem měl potřebu to trochu upřesnit.
@stock píše:
@lucenkaNe, v dospělosti už není. A myslim, ze se předpokládá, že dospělí mají natolik rozum, aby nechali očkovat sve děti a přeočkovat, podle potřeby, sami sebe. Ze strany neočkujících je taková spousta námitek, že vakcína „nefunguje vecne“. Takže všichni o tom vedi a mají moznost se, podle potřeby, nechat přeočkovat. Ovšem kdo to udělá, je jiná otázka. Protoze potom by nebylo možný si stěžovat na dospelaky, že roznášejí nakažlivé nemoci. Ale ono je jednodušší si stěžovat na všechno možný na netu, než to řešit.
a proč bych měla řešit, jak se kdo nechává očkovat? Jsem zastáncem dobrovolného očkování a to i u dětí.
@stock píše:
@lucenkaNe, v dospělosti už není. A myslim, ze se předpokládá, že dospělí mají natolik rozum, aby nechali očkovat sve děti a přeočkovat, podle potřeby, sami sebe.
Zase nelogičnost - předpokládá se, že mají natolik rozum, ale u dětí se jím to přesto nařídí befelem a pod hrozbou nesmyslných sankcí, které nikoho nechrání a slouží jenom jako trest?
Takže děti se očkovat musí, dospělí již nemusí, neočkované děti do školky nesmí, předškoláci a dospělí již mohou i bez očkování, výchova a zajištění dětí se moc nezkoumá, kromě zvlášť vybočujících případů, a rodiče si mohou s dětmi dělat prakticky, co chtějí, třeba je brát na horolezecké výstupy, ale očkování se musí hlídat a narušeni trestat státem…
![]()
@jege
Tvuj pristup. Najit si to umim taky, ale ja na google univerzite nestuduju ![]()
@jege píše:
O tom tady ale nikdo nezpochybňuje, zpochybňujeme povinnost očkovat pod hrozbou sankcí ze strany státu!
Vždyť se postav na zadní, neočkuj, narvi si do nosu rezavou baterii a v případě tetanu se pokus to léčit „homeopaticky“. A nezapomeň potom hulakat na netu, jak to, že nejsem ockovanej proti tetanu. Jinak o tom pocitu, mít státem narizenou povinnost, jsem se zmiňovala 156 x. Naposledy před pár minutami.
Vím, že očkování dospělých není povinne ![]()
@Baba píše:
@jege
Tvuj pristup. Najit si to umim taky, ale ja na google univerzite nestuduju
Můj přístup k 3,84 a k že by? Chápe to někdo?
![]()
@stock píše:
Vždyť se postav na zadní…
Jinak o tom pocitu, mít státem narizenou povinnost, jsem se zmiňovala 156 x. Naposledy před pár minutami.
Vím, že očkování dospělých není povinne
Já jsem na zadních trvale. Ty ne? Ty chodíš většinou po 4? ![]()
Jinak se bavíme stylem jeden o voze, druhý o koze. Já tvrdím, že povinné očkování dětí je hloupost bez zdůvodnitelného hlediska, Ty píšeš, že očkování je dobrá věc a měli bychom se očkovat i když to není povinné. Kde vidíš rozpor? ![]()
@lucenka píše:
a proč bych měla řešit, jak se kdo nechává očkovat? Jsem zastáncem dobrovolného očkování a to i u dětí.
On Tě někdo nutí? Nech se dobrovolne naočkovat, kloucka taky, a nemusíš vůbec nic řešit
![]()
@stock píše:
On Tě někdo nutí? Nech se dobrovolne naočkovat, kloucka taky, a nemusíš vůbec nic řešit![]()
tak v ČR je povinné očkování dětí
A sebe očkuju podle svého uvážení, naštěstí mě v dospělosti nikdo k očkování nenutí.