Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Yorkmut píše:
Kapacku od tech zlych doktoru?
nejdřív to ale proberou na internetu, zjistí si rizika takového postupu a zda je to ten nejlepší postup. Musí existovat něco jiného, co se obejde bez vpravování chemie do jejich dítěte. Oni to musí vědět, je to jejich dítě, oni své dítě znají nejlépe.
@Baba píše:
Rizeni auta ty
Tak se mu nesměj, má toho moc. Teď ještě to publikování… ![]()
@jege píše:
Mimochodem, několikrát v životě jsem boural a vždy jsem přitom dodržoval předpisy. Bohužel jsem nějak zapomněl na protistranu a lidský faktor. Nyní si předpisy přizpůsobuji dle aktuální situace, ale počítám s lidskou chybou a hle… již nebourám.Není důležité jet padesát na padesátce, ale jet bezpečně, což jednou může být třicítka, a jindy sedmdesátka! Rovněž tak si někdy vynutím přednost i na vedlejší, a jindy pustím z vedlejší i na hlavní.
To je odsud. Zmíněno bez souvislosti hned za Stalinem a Hitlerem. A ta zlá Baba to. četla, aby tě znemožnila.@jege
@matkabagristy píše:
nejdřív to ale proberou na internetu, zjistí si rizika takového postupu a zda je to ten nejlepší postup. Musí existovat něco jiného, co se obejde bez vpravování chemie do jejich dítěte. Oni to musí vědět, je to jejich dítě, oni své dítě znají nejlépe.
To si mysleli rodiče i tady. Kluk nebyl očkovaný, boural na kole, poranil se.na čele, rodiče odmítli tetanovku i. při ošetření v nemocnici a tetanus dostal. Zranění na čele po pádu z kola mi nepřijde jako ekvivalent válečného zranění nebo vidlí v zadku.
https://www.google.com/…30-years/amp
@My Melody píše:
Cetla jsem v jine dizkuzi, jak jsi se vytahoval, ze nedorzujes pravidla cestni premavky.
Tak to jsi četla asi o někom jiném, nebo jsi to blbě pochopila, jako většina tady, protože já jsem psal, že zdravý rozum je víc, než slepé dodržování pravidel a zákonů, které nemusí fungovat vždy a všude.
Ještě jednou a polopatě pro Tebe i ostatní, co neumějí číst - když dodržuji pravidla a počítám s tím, že je dodržují i ostatní, tak havárie jsou nevyhnutelné, jelikož člověk je tvor omylný a dříve nebo později tu chybu udělá. Když je ale beru jenom jako pomůcku a řídím se aktuální situaci a zdravým rozumem + počítám s chybou ostatních, tak ve většině případů dokáži takovou chybu eliminovat nebo jiný eliminuje mojí chybu. Pravděpodobnost, že chybu udělají obě strany, je řádově menší, než že ji udělá jenom jedna strana a druhá ji neeliminuje, protože přece jede podle pravidel a automaticky počítá s tím, že tak jezdí všichni. ![]()
@jege píše:
Tak to jsi četla asi o někom jiném, nebo jsi to blbě pochopila, jako většina tady, protože já jsem psal, že zdravý rozum je víc, než slepé dodržování pravidel a zákonů, které nemusí fungovat vždy a všude.Ještě jednou a polopatě pro Tebe i ostatní, co neumějí číst - když dodržuji pravidla a počítám s tím, že je dodržují i ostatní, tak havárie jsou nevyhnutelné, jelikož člověk je tvor omylný a dříve nebo později tu chybu udělá. Když je ale beru jenom jako pomůcku a řídím se aktuální situaci a zdravým rozumem + počítám s chybou ostatních, tak ve většině případů dokáži takovou chybu eliminovat nebo jiný eliminuje mojí chybu. Pravděpodobnost, že chybu udělají obě strany, je řádově menší, než že ji udělá jenom jedna strana a druhá ji neeliminuje, protože přece jede podle pravidel a automaticky počítá s tím, že tak jezdí všichni.
No, jako vzdy u tebe, praxe se nejak miji s teorii. Tolik bouracek, jsi proste extrem. Takove mnoztsvi vylucuje nahodu, to ze jsi mel proste smulu.
Mozna to cele zacina a konci u toho predpokladu zdraveho rozumu
![]()
@Baba píše:
Rizeni auta ty
Určitě? Nechceš si to raději dohledat? Kdo tu první začal o pravidlech silničního provozu? Aby ses náhodou nepřetrhla, tak Ti napovím, že je to na stránce 50 a já jsem to nebyl. Ovšem když chceme někoho znevěrohodnit a shodit, je každá metoda dobrá, byť by to bylo lhaní, že?
![]()
@My Melody píše:
Dulezite je, aby se clovek vzdy snazil jit predepsanou rychlosti, aby to nebylo vedome nedodrzovani pravidel. Ujit to samozrejme muze kazdemu.Příspěvek upraven 05.10.19 v 02:21
Ne, to opravdu není důležité a potvrdí Ti to každý rozumný expert v silniční dopravě. Důležité je jet bezpečnou rychlostí a ta vůbec nemusí být shodná s předepsanou, respektive max. povolenou rychlostí. Právě kvůli podobně striktnímu chápání pravidel se tolik bourá…
Příklad:
Kdysi dávno jsem jel o víkendu po poloprázdné Jižní spojce v krásný sluneční den a většina vozidel jela 80 km/hod., a to i v levém pruhu, byť se tam klidně dalo jet 90-100 km/hod. bez ohrožení bezpečnosti. Příští den jsem tam jel znovu, všední den, hromada auta a slejvák, že jsem měl strach z aquaplaningu a jel jsem sotva 60-70 km v pravém pruhu, ale stejný typ řidičů jel svých 80 km/hod. v levém pruhu, protože pravidla tam „předepisují“ 80 km/hod.! ![]()
@jege píše:
Určitě? Nechceš si to raději dohledat? Kdo tu první začal o pravidlech silničního provozu? Aby ses náhodou nepřetrhla, tak Ti napovím, že je to na stránce 50 a já jsem to nebyl. Ovšem když chceme někoho znevěrohodnit a shodit, je každá metoda dobrá, byť by to bylo lhaní, že?![]()
Ba s.50 jsi o tom začal sám. Ty jsi Baba?
@robínek píše:
Tak se mu nesměj, má toho moc. Teď ještě to publikování…
@robínek píše:
To je odsud. Zmíněno bez souvislosti hned za Stalinem a Hitlerem. A ta zlá Baba to. četla, aby tě znemožnila.@jege
Hele Tabákí, a na co jsem tam reagoval? Nebo to není důležité, hlavní je honem podpořit Šerchána?
@Lenka_Hal píše:
Tolik bouracek, jsi proste extrem. Takove mnoztsvi vylucuje nahodu, to ze jsi mel proste smulu.
Takže mohu i za to, když bourá někdo jiný a já jsem tam jenom jako pasažér? Nebo mohu za to, že i když jedu striktně dle pravidel a projíždím křižovatku na zelenou, a to dokonce uprostřed několika vozidel, takže ne příliš brzo ani ne příliš pozdě, tak do mě vletí náklaďák, který před křižovatkou dostal smyk na náledí?
Zkusíš mi to nějak logicky vysvětlit? Třeba vysílám nějaké magnetické biopole, které takové situace přitahuje? ![]()
@robínek píše:
Ba s.50 jsi o tom začal sám. Ty jsi Baba?
Opravdu, Tabákí?
Ať to tedy posoudí ostatní:
@Bart-olomej píše:
Třeba mě omezuje dopravní značení, omezení rychlosti, netolerance alkoholu. Chtěl bych, aby bylo na mém rozhodnutí, zda budu pravidla respektovat nebo ne. Přece jsem odpovědný jedinec, tak proč bych se měl řídit pravidly, která jsou z mého pohledu příliš striktní.Ale asi chápeme, že to má vliv na ostatní a tak si prostě nemůžu dělat co chci. Proto musí společnost určité věci nařízené. Třeba očkování, školní docházka i ty pravidla silničního provozu, atp.
@jege píše:
Mimochodem, několikrát v životě jsem boural a vždy jsem přitom dodržoval předpisy. Bohužel jsem nějak zapomněl na protistranu a lidský faktor. Nyní si předpisy přizpůsobuji dle aktuální situace, ale počítám s lidskou chybou a hle… již nebourám.Není důležité jet padesát na padesátce, ale jet bezpečně, což jednou může být třicítka, a jindy sedmdesátka! Rovněž tak si někdy vynutím přednost i na vedlejší, a jindy pustím z vedlejší i na hlavní.
Takže kdo to do diskuze o tetanu dotáhl jako první? A kdo pak následně tady vytáhl moje řidičské zkušenosti z jiných diskuzí? Chce číst trochu pečlivěji a nespokojit se hned s prvním nalezeným příspěvkem, který se mi ale tak dobře hodí do krámu! ![]()
@jege
No tys do obecneho prikkadu zacal tahat svoji ridicskou neschopnost. A kecy o zesmesnovani si nech od cesty, viz tvuj smalt ![]()
Tebe potkat na ceste musi byt radost. Ridim hodne a nebourala sem ani jednou. Ale na ceste se nechovam jako arogantni deb.il ![]()
@jege píše:
Takže kdo to do diskuze o tetanu dotáhl jako první? A kdo pak následně tady vytáhl moje řidičské zkušenosti z jiných diskuzí? Chce číst trochu pečlivěji a nespokojit se hned s prvním nalezeným příspěvkem, který se mi ale tak dobře hodí do krámu!
Jenže Bartolomej psal o pravidlech silničního provozu OBECNĚ jako o příkladu, kdy je důležité dodržovat nějaká pravidla. Taky psal o školní docházce. Rozhodně tím necílil konkrétně na tebe, aby tě „jako oponenta zesměšnil“. O svém řidičském umění jsi pak začal sám. A stinga se neptala na to, proč se v diskusi o tetanu píše o dopravních předpisech, ale na to, proč všude musíš psát o tom, jak řídíš
Ale je to marný. Prostě jako vžy, taková klasika diskuse s jegem - ztráta času. ![]()
Příspěvek upraven 05.10.19 v 13:34
@jege píše:
Takže mohu i za to, když bourá někdo jiný a já jsem tam jenom jako pasažér? Nebo mohu za to, že i když jedu striktně dle pravidel a projíždím křižovatku na zelenou, a to dokonce uprostřed několika vozidel, takže ne příliš brzo ani ne příliš pozdě, tak do mě vletí náklaďák, který před křižovatkou dostal smyk na náledí?Zkusíš mi to nějak logicky vysvětlit? Třeba vysílám nějaké magnetické biopole, které takové situace přitahuje?
Kolikrat jsi boural, kdyz jsi ridil?
Kapacku od tech zlych doktoru?