Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jege píše:
Ale on to přece popsal přesně tak, jak to chápu já!
Zase špatně. On to totiž ten slavný imunolog popsal PODLE TEBE! Všichni odborníci čtou weby tohoto typu, dělají si výpisky z toho, co krizový manažeři z jiných oborů radí, a pak to prostě přepíšou za použití hojných cizích termitů, aby to vypadalo jako jejich práce. ![]()
@Lenka_Hal píše:
Jojo, pak to cely omele, uplne blbe, a mysli si jak mu to jde. To by jeden zaplakal.
Fajn, tak mi tedy napiš, co se stane, pokud se TIG a vakcína aplikují současně do stejného místa!
PS: Vidím, že na Tebe musím pomalu a polopatě, jelikož složité abstraktní úvahy moc nechápeš…
@robínek píše:
Nebyla bych tak klidná, pořád nevíme, co prodává. Bojim bojim
To kdybys věděla, tak Tě omejou a byla by tu diskuze na dalších 100 stránek! ![]()
@robínek píše:
Zase špatně. On to totiž ten slavný imunolog popsal PODLE TEBE!
Baba Ti už nestačí? Už chceš pochlebovat i mně? ![]()
@jege píše:
Baba Ti už nestačí? Už chceš pochlebovat i mně?
To ne, TOBĚ bych doma musela postavit pomník v nadživotní velikosti a na to máme příliš nízko stropy ![]()
@jege
Abys to pochopil, musel bys o imunitním systému a jeho fungování vědět aspoň něco. Ty víš kulový, proto si to zjednodušuješ, a ještě seš na svoje ujeté dedukce hrdý. ![]()
@robínek píše:
Nebyla bych tak klidná, pořád nevíme, co prodává. Bojim bojim
Elektroniku.
To je pro mě dobrý, do Datartu a Euronics nechodím.
@jege píše:
Fajn, tak mi tedy napiš, co se stane, pokud se TIG a vakcína aplikují současně do stejného místa!PS: Vidím, že na Tebe musím pomalu a polopatě, jelikož složité abstraktní úvahy moc nechápeš…
Ja od zacatku tvrdim (uz pred vysvetlenim odbornika), ze se to picha na jina mista a zaroven a kombinace techto dvou veci dava nejlepsi vysledky (dale potvrzeno odbornikem). Vic k tomu neni co dodat. Chytri chapou, Jege si klidne muze mlit dal svou o tom, ze to bude lepsi jinak, ne nebude…
Co ze to vlastne prodavas?? ![]()
@Baba píše:
Elektroniku.
To je pro mě dobrý, do Datartu a Euronics nechodím.
Tak to jo…
Stejně je zajímavé, že osoba, která „jako jediná pochopila princip léčení tetanu i jeho teoreticky slabá místa“ vesele zaměňuje viry za bakterie, a když napsala (v jiné diskui) toto:
„současné podání imunoglobulinu a vakcíny snižuje výsledný efekt a vhodnější by bylo očkování provést až po vyléčení akutního tetanu“
tak tím myslela toto (co pak ten imunolog sprostě opsal)
„Se současným podáním vakciny a hyperimunního séra není problém, protože se aplikují intramuskulárně a nesmí se aplikovat do stejného místa. Látky se uvolňují postupně a dendritické buňky, zodpovědné za to, aby se cizí antigen (vakcína) dostal do lymfatické uzliny k Tfh lymfocytům, pracují docela rychle. Takže v době, kdy by se do toho místa aplikace vakcíny dostala blokující protilátka, tak už se ve spádové uzlině startuje imunitní odpověď. “
Asi navrhnu doma zvýšení stropů, protože tohle by už za pomník stálo ![]()
@robínek píše:
Stejně je zajímavé, že osoba, která „jako jediná pochopila princip léčení tetanu i jeho teoreticky slabá místa“ vesele zaměňuje viry za bakterie, a když napsala (v jiné diskui) toto:„současné podání imunoglobulinu a vakcíny snižuje výsledný efekt a vhodnější by bylo očkování provést až po vyléčení akutního tetanu“
tak tím myslela toto (co pak ten imunolog sprostě opsal)
„Se současným podáním vakciny a hyperimunního séra není problém, protože se aplikují intramuskulárně a nesmí se aplikovat do stejného místa. Látky se uvolňují postupně a dendritické buňky, zodpovědné za to, aby se cizí antigen (vakcína) dostal do lymfatické uzliny k Tfh lymfocytům, pracují docela rychle. Takže v době, kdy by se do toho místa aplikace vakcíny dostala blokující protilátka, tak už se ve spádové uzlině startuje imunitní odpověď. “
Asi navrhnu doma zvýšení stropů, protože tohle by už za pomník stálo
Tos spatne pochopila prece..
@Lenka_Hal píše:
Tos spatne pochopila prece..
Pod Moskvou se vystřídaly směny…
![]()
@M_Vladim píše:
Pod Moskvou se vystřídaly směny…![]()
![]()
Jo! Inspiroval jsi mě k tomu, jak by ten pomník mohl vypadat…nějaké fotky se ještě zachovaly… ![]()
@Baba píše:
@jege
Abys to pochopil, musel bys o imunitním systému a jeho fungování vědět aspoň něco. Ty víš kulový, proto si to zjednodušuješ, a ještě seš na svoje ujeté dedukce hrdý.
Za to Ty umíš každého jenom zprudit a urazit, ovšem normálního vysvětlení se člověk od Tebe nedočká. Opravdu si začínám myslet, že k medicíně máš tak daleko jako já, max. děláš někde sestřičku, popřípadě vrátnou v nemocnici. ![]()
@Lenka_Hal píše:
Ja od zacatku tvrdim (uz pred vysvetlenim odbornika), ze se to picha na jina mista a zaroven a kombinace techto dvou veci dava nejlepsi vysledky (dale potvrzeno odbornikem). Vic k tomu neni co dodat. Chytri chapou, Jege si klidne muze mlit dal svou o tom, ze to bude lepsi jinak, ne nebude…
Kde to proboha tvrdíš? Nějak jsem to nezaregistroval, že bys psala o tom, že se to aplikuje na různá místa a příčinu, proč tomu tak je?
Rovněž tvrzení, že to dává nejlepší výsledky vs. tvrzení, že s tím není žádný problém není jedno a to samé, a neznamená to, že neexistuje lepší varianta. Lze to třeba chápat i tak, že je to rychlejší, jednodušší a případné snížení účinnosti není tak markantní, že by bylo nutné měnit stávající postup.
@M_Vladim píše:
Pod Moskvou se vystřídaly směny…![]()
![]()
Tak chytrej a neví, že Agentura pro výzkum internetu sídlí v Petrohradu: https://cs.wikipedia.org/…tura_pro_výzkum_internetu ? ![]()
Příspěvek upraven 06.10.19 v 13:41
@robínek píše:
Jo! Inspiroval jsi mě k tomu, jak by ten pomník mohl vypadat…nějaké fotky se ještě zachovaly…
Něco takového by to být nemohlo? Nemusela bys ani bourat strop.