Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35927
6.10.19 22:15

@robínek Ne, nemáš to dobře, přečti si odpověď pro stock a (snad) pochopíš. A také trochu rozlišuj teoretickou úvahu a praktické provedení. To, co se zdá problémem v teoretické rovině, nemusí být problémem v praxi a naopak.

Daný problém je tomu názorným příkladem. Z logiky věcí a v podstatě i z vyjádření imunologa vyplývá, že teoreticky si TIG a vakcína konkurují, jinak by se nemusely aplikovat na různá místa. Prakticky se to řeší právě tou aplikaci na různá místa a využije se ještě různá rychlost působení, takže ve výsledku může být vliv takové konkurence zanedbatelný, to ale neznamená, že neexistuje a že původní teoretická úvaha byla chybná.

V dalším sledu pak vakcína podpoří TIG a pokud je prvotní konkurentnost svedená k minimu, je vhodné aplikovat TIG i vakcínu současně. Ovšem mohlo by to být i přesně opačně, což my tady bez přesných údajů nemůžeme vědět, ale prvotní otázka byla naprosto správná a logická.

Kdyby nám to baba namísto nadávání a urážení normálně vysvětlila, tak by se daná otázka zodpověděla hned a nevzniklo by tady X desítek stran polemik. To by ovšem něco takového musela nejdříve sama vědět! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
6.10.19 22:22

@jege
Už sem psala, že na google univerzitu si nehraju. Mohla bych ze sebe pak snadno udělat stejného blbečka jako seš ty.
Píšu o tom co znám nebo čemu sem schopna porozumět. A taky u čeho sem schopna rozeznat relevantní zdroje. Že čtu Kosmonautix ze mě nedělá astronoma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
6.10.19 22:23
@jege píše:
@robínek Ne, nemáš to dobře, přečti si odpověď pro stock a (snad) pochopíš. A také trochu rozlišuj teoretickou úvahu a praktické provedení. To, co se zdá problémem v teoretické rovině, nemusí být problémem v praxi a naopak.

Daný problém je tomu názorným příkladem. Z logiky věcí a v podstatě i z vyjádření imunologa vyplývá, že teoreticky si TIG a vakcína konkurují, jinak by se nemusely aplikovat na různá místa. Prakticky se to řeší právě tou aplikaci na různá místa a využije se ještě různá rychlost působení, takže ve výsledku může být vliv takové konkurence zanedbatelný, to ale neznamená, že neexistuje a že původní teoretická úvaha byla chybná.

V dalším sledu pak vakcína podpoří TIG a pokud je prvotní konkurentnost svedená k minimu, je vhodné aplikovat TIG i vakcínu současně. Ovšem mohlo by to být i přesně opačně, což my tady bez přesných údajů nemůžeme vědět, ale prvotní otázka byla naprosto správná a logická.

Kdyby nám to baba namísto nadávání a urážení normálně vysvětlila, tak by se daná otázka zodpověděla hned a nevzniklo by tady X desítek stran polemik. To by ovšem něco takového musela nejdříve sama vědět! :mrgreen:

Ne, nerozumět. :oops: Jegeovština být tvrdý oříšek. Za všechno může Baba, to bude v první a asi i poslední lekci jegeovštiny, dál už se radši pouštět nebudu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
6.10.19 22:24
@Baba píše:
@jege
Už sem psala, že na google univerzitu si nehraju. Mohla bych ze sebe pak snadno udělat stejného blbečka jako seš ty.
Píšu o tom co znám nebo čemu sem schopna porozumět. A taky u čeho sem schopna rozeznat relevantní zdroje. Že čtu Kosmonautix ze mě nedělá astronoma

No, ale google dela z jegeho odbornika na vsechno. Ale naprosto na vsechno. Delas chybu. Mohla bys byt tak DOBRA jako on. Misto leceni bys mohla prodavat, financne by sis urcite pomohla. Nechces to jeste zvazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
6.10.19 22:29
@mroe píše:
No, ale google dela z jegeho odbornika na vsechno. Ale naprosto na vsechno. Delas chybu. Mohla bys byt tak DOBRA jako on. Misto leceni bys mohla prodavat, financne by sis urcite pomohla. Nechces to jeste zvazit?

Jen jestli na to ale ma dostatek titulů z té správné školy v té správné zemi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
6.10.19 22:36
@MP Krista píše:
Jen jestli na to ale ma dostatek titulů z té správné školy v té správné zemi!
:mrgreen: Mám z plávání, za hru v triu, orchestru, nějaká recitační soutěž… i pár z VŠ by se našlo. Země Morava, Slezko i Čechy. Stačí? :think:
@mroe píše:

A musám se naučit jegeovštinu? To nezvládnu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
6.10.19 23:02
@Baba píše:
A musám se naučit jegeovštinu? To nezvládnu :? [/. A foto diplomu je kde? A ten podivný internetový ptydepe jazyk by mi taky chyběl!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
6.10.19 23:33
@MP Krista píše:
@Baba píše:
A musám se naučit jegeovštinu? To nezvládnu :? [/. A foto diplomu je kde? A ten podivný internetový ptydepe jazyk by mi taky chyběl!

Nemam nic u sebe. tohle by nestacilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
6.10.19 23:51
@Baba píše:
Nemam nic u sebe. tohle by nestacilo?

No, diplom z kolchozu v pripjatské gubernii by byl přesvědčivější, ale koneckonců farmář nebo doktor, virus nebo bakterie, prodavač nebo RSDr, vždyť jsme tady všichni odboráři, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
7.10.19 00:10
@MP Krista píše:
No, diplom z kolchozu v pripjatské gubernii by byl přesvědčivější, ale koneckonců farmář nebo doktor, virus nebo bakterie, prodavač nebo RSDr, vždyť jsme tady všichni odboráři, ne?
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
7.10.19 08:14

Došly argumenty, začaly posměšky? Na nic lepšího se nezmůžete? Asi jsem vás přecenil… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
7.10.19 08:32
@jege píše:
Došly argumenty, začaly posměšky? Na nic lepšího se nezmůžete? Asi jsem vás přecenil… :mrgreen:

Rozhodne. Chybi nam tech pet diplomu, to se proste neda nic delat.
Akorat nevim, jak nalozis s faktem, ze by ses s nejakou chorobou mohl dostat k takovemu pitomci, co ma jen jeden a nebudes mit zrovna pristup ke google. Tak snad aby ses zacal bat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24695
7.10.19 09:01
@jege píše:
Bože, tady to je jak u blbejch, každá si příspěvky vyložíte podle svého a pak mě tu obviňujete ze všeho možného! Nikdy a nikde jsem nepsal, že 2 různá místa = vakcíny se spolu „perou“. :zed: :zed: :zed:

Psal jsem, že podle principu svého působení se tetanový imunoglobulín a vakcína s tetanovým toxoidem při současné aplikaci musí spolu „prát“ a tudíž se tím logicky musí snižovat jejích účinnost, takže by bylo vhodné je aplikovat s nějakým časovým rozdílem.
Vlastně úplně na počátku něco takového psala alifie a já jsem to podrobněji vysvětlil a rozvinul.

LenkoHalin imunolog napsal, že nemusí, jelikož se aplikují na různá místa, takže se hned tak „nepotkají“ a když se nakonec potkají, tak vakcína již stihla „nastartovat“ imunitní odpověď organizmu, takže po čase injekční TIG nahradí vlastní výroba. Kapišto? :cert:

Nabyvam dojmu, že nerozumíš sám sobe, bohužel. Já jsem Ti chtěla jenom pomoci pochopit, proč se to bodne na dvě ruzna mista. Opakovane Ti to sem dávat nebudu, vanitas vanitatum omnia vanitas. :lol: :mrgreen: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
7.10.19 09:06
@mroe píše:
Akorat nevim, jak nalozis s faktem, ze by ses s nejakou chorobou mohl dostat k takovemu pitomci, co ma jen jeden a nebudes mit zrovna pristup ke google. Tak snad aby ses zacal bat.

To máš pravdu, ještě mi na zjevnou angínu předepíše Omeprazol a následně i celé rodině včetně děti, kteří se nakazili ode mě! :mrgreen:

Zlatý Google, ještě že jej máme a pacienti si mohou své zkušenosti sdělovat, např.: https://www.znamylekar.cz/…iatr/ostrava?… …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
7.10.19 09:12
@stock píše:
Nabyvam dojmu, že nerozumíš sám sobe, bohužel. Já jsem Ti chtěla jenom pomoci pochopit, proč se to bodne na dvě ruzna mista.

A já zase nabývám dojmu, žes neporozuměla, o čem tady byl spor. Vůbec se to netýkalo bodání na „různá místa“, aplikace TIG a vakcíny na různá místa bylo naopak řešení sporu jestli se při současném podání obou daných snižuje jejích okamžitá účinnost nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek