Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jege píše:
Ty jdeš několik let studovat všechno, o čem diskutuješ na laických fórech? Co tak specializovaného ze svého oboru nám tu píše třeba taková Baba, aby to bylo fundované a jednoduše pochopitelné současně? Kromě urážek, posmívání a pár latinských názvu nemoci nic.To klidně zvládnu taky i bez VŠ. LenkoHalin imunolog to vysvětlil na pár řádcích, Baba to nezvládla ani na pár desítkách stránek nebo jsem to aspoň nezaregistroval, ale třeba jsem to jenom nezaregistroval.
nepochopil, tak nic ![]()
@Keyllah píše:
nepochopil, tak nic
Tak piš pochopitelněji…
Zajímavé, že čím větší kapacita, tím jednodušeji a jednoznačněji píše…
@jege
2.10. ta druha diskuze, ktere jsi se aktivne zucastnil. „Tetanus immune globulin is a treatment that contains high levels of tetanus antibodies. An immune globulin works much faster than a vaccine, but does not last as long. Because of the potentially life-threatening nature of tetanus, doctors will give you a tetanus immune globulin shot such as HyperTET S/D and a vaccine to make sure you get the comprehensive care you need.“
Nejsem imunolog, ale podle poznamek vsude pritomnych, ze se to ma pichnout jinam nez globulin a ze ten globulin idealne lokalne (k te rane, pokud je znamo, kde je), soudim, ze neco se sice treba i navaze, timto postupem se ale to minimalizuje, a hlavne celkove veci to neuskodi, naopak, imunitni system se zaktivuje, na to staci opravdu malo toxoidu, a je potreba ho zaktivovat co nejdriv.
V souvislosti s timto si rikam, jak dlouho ty bacousi v te rane prezivaji??
Vi, ze to neni uplne stejne, co rikal imunolog
, ale rada bych pripomnela, ze jsme na toto tema skutecne argumentovaly.
@Lenka_Hal píše:
Vi, ze to neni uplne stejne, co rikal imunolog, ale rada bych pripomnela, ze jsme na toto tema skutecne argumentovaly.
Njn, fakt je to tam, ale za 1. jsem to nějak přehlédl - asi se mi nechtělo překládat angličtinu a že je tam i CZ popis jsem si nevšiml, jelikož to nebylo nijak odděleno, a za 2. je to trochu zmateně napsáno a tudíž bych to možná ani nepochopil, že se to týká daného konfliktu protilátka vs. vakcína, jelikož se tam přímo nepíše, že je to kvůli tomu, aby se obě látky nepotkaly (možná je to zřejmé z předchozích příspěvku) a že vakcína mezitím stihne vyvolat imunitní reakci.
Ovšem takhle, když se to postne pod sebou, je to logické.
Do daného vlákna již moc nechodím, v inkriminovaném období mě tam zaujal jenom očkovací maniak Josef44 a článek v irozhlasu.
Edit: Kdyby za každým normálním příspěvkem nebylo 5 dalších o ničem, jenom aby se zdejší provax Tabákí realizovaly, tak by to možná nezapadlo: https://www.emimino.cz/…kovani/8900/ … ![]()
@Lenka_Hal píše:
@jege
2.10. ta druha diskuze, ktere jsi se aktivne zucastnil. „Tetanus immune globulin is a treatment that contains high levels of tetanus antibodies. An immune globulin works much faster than a vaccine, but does not last as long. Because of the potentially life-threatening nature of tetanus, doctors will give you a tetanus immune globulin shot such as HyperTET S/D and a vaccine to make sure you get the comprehensive care you need.“
Nejsem imunolog, ale podle poznamek vsude pritomnych, ze se to ma pichnout jinam nez globulin a ze ten globulin idealne lokalne (k te rane, pokud je znamo, kde je), soudim, ze neco se sice treba i navaze, timto postupem se ale to minimalizuje, a hlavne celkove veci to neuskodi, naopak, imunitni system se zaktivuje, na to staci opravdu malo toxoidu, a je potreba ho zaktivovat co nejdriv.
V souvislosti s timto si rikam, jak dlouho ty bacousi v te rane prezivaji??Vi, ze to neni uplne stejne, co rikal imunolog, ale rada bych pripomnela, ze jsme na toto tema skutecne argumentovaly.
Jege, tohle Ti nic neříká??
![]()
Nicméně jeho odpověď je velelogicka.. pac ten immunglobulin chrání max 4 týdny a ta bakterie preziva v těle dele. Proto ta vakcína. Takže, než se ozve odborník s odpovědí, budu věřit vnouceti. ![]()
2.10. ta druha diskuze, ktere jsi se aktivne zucastnil. *„Tetanus immune globulin is a treatment that contains high levels of tetanus antibodies. An immune globulin works much faster than a vaccine, but does not last as long. Because of the potentially life-threatening nature of tetanus, doctors will give you a tetanus immune globulin shot such as HyperTET S/D and a vaccine to make sure you get the comprehensive care you need.“
Imunoglobulin proti tetanu je léčba, která obsahuje vysoké hladiny protilátek proti tetanu. Imunitní globulin funguje mnohem rychleji než vakcína, ale netrvá tak dlouho. **Vzhledem k potenciálně život ohrožující povaze tetanu vám lékaři podají injekci globulinového imunoglobulinu, jako je HyperTET S / D, a vakcínu, aby vám zajistili komplexní péči, kterou potřebujete. **“
A kdyby Ti nebyla sdělení cena toho immunglobulinu, tak se tím dneska neohanis, ale ockujes to ostošest, protoze jak jsi někde hlásil, je to lepší než vakcína.
@stock píše:
A kdyby Ti nebyla sdělení cena toho immunglobulinu, tak se tím dneska neohanis, ale ockujes to ostošest, protoze jak jsi někde hlásil, je to lepší než vakcína.
Ne, neříká, jelikož jsem tady řešil tetanus a tam bylo toho tolik a hlavně OT o ničem, že mi to uniklo.
A větu v citaci nechápu, kdybych nevěděl cenu TIG, tak očkuji ostošest? Proč? nepleteš si TIG a vakcínu? Vakcína je upravený bacil nebo jeho produkt, IG je protilátka.
@jege píše:
Ne, neříká, jelikož jsem tady řešil tetanus a tam bylo toho tolik a hlavně OT o ničem, že mi to uniklo.A větu v citaci nechápu, kdybych nevěděl cenu TIG, tak očkuji ostošest? Proč? nepleteš si TIG a vakcínu? Vakcína je upravený bacil nebo jeho produkt, IG je protilátka.
A tam jsi taky, a stejně scestne, řešil tetanus.
A protože máš (záměrně) krátkou paměť, tak
Ti ještě můžu okopirovat Tvoji odpověď na tvrzení mého vnoucete. Ale raději trénuj paměť a najdi si to sám. Ta blbost s tím očkováním immunglobulinu je taky Tvůj nápad. Raději očkovat jenom to, než vakcínu. Mohlo by to pacientovi, při rozjetém tetanu, přece ublížit.
Takze ne, nepletu. Připomínás mi obchodníka s deštěm
![]()
A jege, já jsem moc velká holka na to, abych s Tebou hrala Tvé infantilní hrátky
![]()
@jege píše:
Ne, neříká, jelikož jsem tady řešil tetanus a tam bylo toho tolik a hlavně OT o ničem, že mi to uniklo.A větu v citaci nechápu, kdybych nevěděl cenu TIG, tak očkuji ostošest? Proč? nepleteš si TIG a vakcínu? Vakcína je upravený bacil nebo jeho produkt, IG je protilátka.
Ti ještě můžu okopirovat Tvoji odpověď na tvrzení mého vnoucete. Ale raději trénuj paměť a najdi si to sám. Ta blbost s tím očkováním immunglobulinu je taky Tvůj nápad. Raději očkovat to, než vakcínu. Mohlo by to pacientovi, při rozjetém tetanu, přece ublížit.
Takze ne, nepletu. Připomínás mi obchodníka s deštěm
![]()
A jege, já jsem moc velká holka na to, abych s Tebou hrala Tvé infantilní hrátky
@jege a už úplně naposledy!!!
Tidigare ovaccinerade patienter:
En kombination ges av: 1 ml (250 enheter) humant immunglobulin mot stelkramp (Tetagam®) i. m. i
ena armen 1 ml Vaccin mot tetanus® (SSI) i. m. Det är viktigt att immunglobulin och
vaccin ges i olika kroppsdelar. Patienten ska även vaccineras mot difteri. Man ger då Vaccin mot difteri® 0,5
ml i. m. Hänvisa till aktuell vårdcentral eller infektionsmottagningen
A přelož si to jak chceš. Ono je stejně zbytečný Ti něco vysvětlovat a dokazovat.
@stock píše:
Ti ještě můžu okopirovat Tvoji odpověď na tvrzení mého vnoucete. Ale raději trénuj paměť a najdi si to sám. Ta blbost s tím očkováním immunglobulinu je taky Tvůj nápad. Raději očkovat jenom to, než vakcínu. Mohlo by to pacientovi, při rozjetém tetanu, přece ublížit.
Takze ne, nepletu. Připomínás mi obchodníka s deštěm![]()
![]()
![]()
A jege, já jsem moc velká holka na to, abych s Tebou hrala Tvé infantilní hrátky![]()
Proč mám pořad dojem, že si někdy pleteš pojmy a pak píšeš příspěvky na základě takového omylu? ![]()
Ig se neočkuje, Ig je protilátka-lék. Očkuje se vakcínou. Příspěvek vnoučka byl nepodstatný, jelikož řešil situaci po 4 týdnech a jádro problému bylo ve vzájemné konkurenci Ig a vakcíny při současném podání. Myšleno hned při a krátce po aplikaci, ne za 4 týdny nebo později.
A také nevysvětloval, proč se za 4 týdny nemůže případně podat další dávka Ig a až pak očkovat, což ale dosud nikdo pořádně nevysvětlil a lze se proto jenom domýšlet (cena Ig, jednoduchost a budoucí „trvanlivost“ vlastního Ig a pod.).
@Baba píše:
@jege
Slyšels někdy pasicní a aktivní imunizace?
Mění jiný název smysl příspěvku?
Kdybych napsal, že Ig pasívně imunizuje, a ne léči, změnilo by něco? A opravdu nestačí aktivně imunizovat až po překonání nemoci?
Dokážeš napsat i něco podstatného k tématu nebo jenom prudit?
@jege píše:
Ty jdeš několik let studovat všechno, o čem diskutuješ na laických fórech? Co tak specializovaného ze svého oboru nám tu píše třeba taková Baba, aby to bylo fundované a jednoduše pochopitelné současně? Kromě urážek, posmívání a pár latinských názvu nemoci nic.To klidně zvládnu taky i bez VŠ. LenkoHalin imunolog to vysvětlil na pár řádcích, Baba to nezvládla ani na pár desítkách stránek nebo jsem to aspoň nezaregistroval, ale třeba jsem to jenom nezaregistroval.
Baba už ti asi 4 x psala, že google univerzitu neuznává.
Píšu o tom, čemu rozumím. Třeba že očování nevyvolává DMO ![]()
@jege píše:
Proč mám pořad dojem, že si někdy pleteš pojmy a pak píšeš příspěvky na základě takového omylu?![]()
Ig se neočkuje, Ig je protilátka-lék. Očkuje se vakcínou. Příspěvek vnoučka byl nepodstatný, jelikož řešil situaci po 4 týdnech a jádro problému bylo ve vzájemné konkurenci Ig a vakcíny při současném podání. Myšleno hned při a krátce po aplikaci, ne za 4 týdny nebo později.
A také nevysvětloval, proč se za 4 týdny nemůže případně podat další dávka Ig a až pak očkovat, což ale dosud nikdo pořádně nevysvětlil a lze se proto jenom domýšlet (cena Ig, jednoduchost a budoucí „trvanlivost“ vlastního Ig a pod.).
Podívej, tohle, co tady zkousis na mne zkusit já na mého otce, tak se na mě klidně podivá a řekne :Nekecej!
Jak probíhá současné podání?
Za jak dlouho „pozere“/vyleci immunglobulin rozjetý tetanus( bakterie)?
Za jak dlouho začne fungovat samotná vakcina?
Kde tvrdím, že immunglobulin neni, nebo je lék?
@Baba píše:
Baba už ti asi 4 x psala, že google univerzitu neuznává.
Píšu o tom, čemu rozumím. Třeba že očování nevyvolává DMO
Takže Google univerzitu neuznáváš, spekulovat o tom co nevíš nechceš, a o tetanu toho zjevně moc nevíš, jinak bys to již dávno rozsekla, ale přesto tady máš X desítek příspěvků na X desítkách stránek? A prakticky všechno jenom popichování, posmívání a urážení? Není to už na diagnózu? Sice o tom nic nevím a nechci ani spekulovat, ale prudit musím, i kdyby na chleba nebylo? ![]()
@jege píše:
Takže Google univerzitu neuznáváš, spekulovat o tom co nevíš nechceš, a o tetanu toho zjevně moc nevíš, jinak bys to již dávno rozsekla, ale přesto tady máš X desítek příspěvků na X desítkách stránek? A prakticky všechno jenom popichování, posmívání a urážení? Není to už na diagnózu? Sice o tom nic nevím a nechci ani spekulovat, ale prudit musím, i kdyby na chleba nebylo?
Ne, jege. Kdybys umel cist, tak to pochopis. Predstav si, ze sem tak pitoma, ze spoleham na doporuceni odbornych spolecnosti. Kdybys mel o medicine aspon minimalni povedomi, tak je ti jasny, ze jeden clovek nemuze obsahnout uplne vsechno. Nebudu zkoumat u vsech leku jak a proc na neco prisli. To bych nepredepsala ani paralen. Medicina je dneska dost specializovana, dobre se vyznam v pomerne uzkem oboru, a nestydim se za to, ani se nestydim to priznat.