Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35917
9.10.19 22:56
@stock píše:
Podívej, tohle, co tady zkousis na mne zkusit já na mého otce, tak se na mě klidně podivá a řekne :Nekecej!
Jak probíhá současné podání?
Za jak dlouho „pozere“/vyleci immunglobulin rozjetý tetanus( bakterie)?
Za jak dlouho začne fungovat samotná vakcina?
Kde tvrdím, že immunglobulin neni, nebo je lék?

My fakt mluvíme na různých jazycích! Tvé otázky mají různé odpovědi podle toho, jak se na to díváš.

Současné podání? Časové nebo do stejného místa? Nebo jedno i druhé? Já to beru, že se současné podané látky okamžitě nebo za malou chvíli potkají a smísí a začnou nějak na sebe reagovat - negativně, neutrálně, pozitivně (synergicky). Pravdu říci, ani mě nenapadlo, že by negativní působení šlo tak lehce obejít aplikací do různých částí těla, dokud to sem necitovala Lenka_Hal (její předchozí příspěvek na dané téma v jiném vlákně jsem přehlédl).

Nevím, za jak dlouho vyléčí TIG rozjetý tetanus a kdy začne působit vakcína, ale pro mě je zřejmé, že vakcína iniciuje produkci TIG, který následně léči, takže není důvod, proč by samotný TIG nemohl vyléčit tetanus i bez vakcíny. Rovněž tak, teoreticky TIG může zničit vakcínu dříve, než k dané iniciaci dojde nebo vakcína znehodnotí TIG navázáním na sebe, záleží na tom, v jakém jsou vzájemném poměru.

Kde tvrdíš, že imunoglobulin není, nebo je lék? Podle mě tady, kde píšeš o očkování imunoglobulinem:

@stock píše:
Ta blbost s tím očkováním immunglobulinu je taky Tvůj nápad. Raději očkovat jenom to, než vakcínu. Mohlo by to pacientovi, při rozjetém tetanu, přece ublížit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
9.10.19 23:05
@Baba píše:
Ne, jege. Kdybys umel cist, tak to pochopis. Predstav si, ze sem tak pitoma, ze spoleham na doporuceni odbornych spolecnosti. Kdybys mel o medicine aspon minimalni povedomi, tak je ti jasny, ze jeden clovek nemuze obsahnout uplne vsechno. Nebudu zkoumat u vsech leku jak a proc na neco prisli. To bych nepredepsala ani paralen. Medicina je dneska dost specializovana, dobre se vyznam v pomerne uzkem oboru, a nestydim se za to, ani se nestydim to priznat.

Tak proč potom prudíš a vůbec něco píšeš v případě, že se někdo ptá na něco, co neznáš, nechceš to znát a odmítáš o tom i spekulovat?

Alifie se ptala, proč se současně aplikuje lék i provokátor, když z laického hlediska je zřejmé, že provokátor jenom zhorší již tak dost špatný stávající stav nebo minimálně sníží účinnost léku.

Buďto znám odpověď a odpovím, nebo si zaspekulují, proč by tomu tak mohlo být nebo proč by to být nemělo, ale pokud neznám odpověď a spekulovat odmítám, tak nechápu smysl přispívání do diskuze. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24685
10.10.19 07:59
@jege píše:

Ty tomu říkáš mluvit rozdílnými jazyky, já tomu říkám zádrhel v Tvem chápání. Nicméně, ve vedlejší diskuzi jsem se dočetla, že ten klouček nakažený tetanem už komunikuje, sedí a baští. A to i přes dojemnou péči své matky a Tebou doporučenou léčbu. Myslím, že dík patří především lékařům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36861
11.10.19 15:09

Hmm. 81… dobrá zahrabávka!
Jak antivax vznikal:
https://www.tribune.cz/…reni-nepravd :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
11.10.19 15:42
@jege píše:

podívej, ve vakcíně je toxinu malé množství, v dávce hyperimunního séra je protilátek mnohořádove více než molekul toxinu v dávce vakcíny. nemusíš mít obavu, že by vakcína zničila protilátky, nebo že by vakcína nemocného nějak poškodila. vakcína stačí právě tak na to, aby odstartovala imunitní pochod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
12.10.19 14:22
@stock píše:
Ty tomu říkáš mluvit rozdílnými jazyky, já tomu říkám zádrhel v Tvem chápání. Nicméně, ve vedlejší diskuzi jsem se dočetla, že ten klouček nakažený tetanem už komunikuje, sedí a baští. A to i přes dojemnou péči své matky a Tebou doporučenou léčbu. Myslím, že dík patří především lékařům.
Ale zádrhel ve svém chápaní vůbec nepřipouštíš, co? A přitom jsem již hodně krát zaregistroval, že reaguješ na něco úplně jiného, než ostatní diskutující. Třeba i tady jsi psala něco, co jsem nikdy a nikde netvrdil:
@stock píše:
Především to má hodně společného s Tvým tvrzením, že bodnutí na dvě ruzna místa =vakcíny se spolu „perou“ :mrgreen: :mrgreen:
@M_Vladim píše:
Jak antivax vznikal:
https://www.tribune.cz/…reni-nepravd :mavam:

To si říkám už dávno, že chudáka Wakefielda „odstřelili“ jenom proto, že se opovážil zpochybnit očkování! Stačilo vyslovit své pochyby a doporučit celou věc dále zkoumat, a už byl „persona non grata“ a podvodník mezinárodního formátu!

@Pudloslava Ale jo, pokud se to pořádně nastuduje a vysvětlí, tak je to logické a snadno pochopitelné, ale jelikož na Emiminu to nikdo z přítomných doktorů pořádně neumí a laici spekulují jenom s náhodnými daty a logikou, tak je tu z toho diskuze na X desítek stránek plná rýpání, urážek a zesměšňování.

Se současnými svými poznatky bych dokázal alifie na její dotaz relevantně odpovědět na pár řádcích tak, že by to nevyvolalo žádnou další diskuzi.

Laicky řečeno, TIG se aplikuje k ráně, aby co nejdříve neutralizoval tetanový toxin, vakcína se aplikuje jinam tak, aby co nejdříve vyvolala imunitní odpověď a vlastní produkci TIG, k čemž přispívá vyšší rychlost jejího působení a když se nakonec potkají, tak výsledek jejích vzájemného působení již není důležitý, jelikož svou práci již udělaly. :cert:

Ovšem Baba a spol. se něco takového nezmůžou, ony dokáží jenom popichovat a urážet. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24685
12.10.19 15:22
@jege píše:
To si říkám už dávno, že chudáka Wakefielda „odstřelili“ jenom proto, že se opovážil zpochybnit očkování! Stačilo vyslovit své pochyby a doporučit celou věc dále zkoumat, a už byl „persona non grata“ a podvodník mezinárodního formátu!

@Pudloslava se to pořádně nastuduje a vysvětlí, tak je to logické a snadno pochopitelné, ale jelikož na Emiminu to nikdo z přítomných doktorů pořádně neumí a laici spekulují jenom s náhodnými daty a logikou, tak je tu z toho diskuze na X desítek stránek plná rýpání, urážek a zesměšňování.

Se současnými svými poznatky bych dokázal alifie na její dotaz relevantně odpovědět na pár řádcích tak, že by to nevyvolalo žádnou další diskuzi.

Laicky řečeno, TIG se aplikuje k ráně, aby co nejdříve neutralizoval tetanový toxin, vakcína se aplikuje jinam tak, aby co nejdříve vyvolala imunitní odpověď a vlastní produkci TIG, k čemž přispívá vyšší rychlost jejího působení a když se nakonec potkají, tak výsledek jejích vzájemného působení již není důležitý, jelikož svou práci již udělaly. :cert:

Ovšem Baba a spol. se něco takového nezmůžou, ony dokáží jenom popichovat a urážet. :jazyk:
@jege píše:

@Pudloslava Ale jo, pokud se to pořádně nastuduje a vysvětlí, tak je to logické a snadno pochopitelné, ale jelikož na Emiminu to nikdo z přítomných doktorů pořádně neumí a laici spekulují jenom s náhodnými daty a logikou, tak je tu z toho diskuze na X desítek stránek plná rýpání, urážek a zesměšňování.

Ovšem Baba a spol. se něco takového nezmůžou, ony dokáží jenom popichovat a urážet. :jazyk:

Tak proč potom prudíš a vůbec něco píšeš v případě, že se někdo ptá na něco, co neznáš, nechceš to znát a odmítáš o tom i spekulovat?

Alifie se ptala, proč se současně aplikuje lék i provokátor, když z laického hlediska je zřejmé, že provokátor jenom zhorší již tak dost špatný stávající stav nebo minimálně sníží účinnost léku.

Buďto znám odpověď a odpovím, nebo si zaspekulují, proč by tomu tak mohlo být nebo proč by to být nemělo, ale pokud neznám odpověď a spekulovat odmítám, tak nechápu smysl přispívání do diskuze. :think:

Tak ja ti tak nějak ani nevim :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
12.10.19 15:32
@stock píše:
Tak ja ti tak nějak ani nevim :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:

Já nevím, co Ty nevíš, ale troufnu si to tipnout - citovat? ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
12.10.19 20:02
@jege píše:
Já nevím, co Ty nevíš, ale troufnu si to tipnout - citovat? ;) :mrgreen:

S každým dalším příspěvkem se sám shodíš zase o něco víc než předchozím. Ty bláho, nevěřila bych, jak názorně se dá předvést „Mluviti stříbro, mlčeti zlato“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
12.10.19 20:10
@SAJ píše:
S každým dalším příspěvkem se sám shodíš zase o něco víc než předchozím. Ty bláho, nevěřila bych, jak názorně se dá předvést „Mluviti stříbro, mlčeti zlato“…

Nejhorší je užvaněnej chlap- ješita - plácal. Totál antisexy. A je v celku jedno, o čem mele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
12.10.19 20:17
@robínek píše:
Nejhorší je užvaněnej chlap- ješita - plácal. Totál antisexy. A je v celku jedno, o čem mele.

Jo, přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
12.10.19 20:53

@SAJ @robínek Máte dojem, že Vás snad balím? To bych to vyhrál! :jazyk:

Edit: Jedna škaredá, druhá protivná a ta třetí taky učitelka! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
12.10.19 21:04
@jege píše:
@SAJ @robínek Máte dojem, že Vás snad balím? To bych to vyhrál! :jazyk:Edit: Jedna škaredá, druhá protivná a ta třetí taky učitelka! :mrgreen:
:roll: Trapas. :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
12.10.19 21:09
@SAJ píše: :roll: Trapas. :roll:

Máš dojem, že na Emiminu musíš hodnotit jako ve škole? Bude i vysvědčení? :zed:

Jeden učitelskej:
V hodině matematiky dává paní učitelka v Klausové škole třídě k vyřešení následující příklad: „Na telegrafním drátě sedí 3 ptáci. Střelec sestřelí jednoho z nich. Kolik jich tam zbude?“ Pepíček se přihlásí a odpoví: „Žádný.“ Učitelka milosrdně položí otázku znovu, ukazuje pří tom názorně tři prsty a říká -„Na drátě jsou 3 ptáci. Střelec sestřelí jednoho z nich,“ jeden prst skloní a pokračuje „kolik jich tedy zbývá? Pepíček na to se vší rozhodností: "Žádný!“ „Jak jsi, prosím tě, došel k takové odpovědi?“ ptá se učitelka. „To je jednoduché, paní učitelko, když střelec sestřelí jednoho ptáčka, zbylé dva vyplaší.“ Učitelka se usměje a říká: „No není to matematicky správně, ale líbí se mi způsob tvého uvažování!“ Pepíček: „Hmm, nechte mě tedy také položit jednu otázku. Sedí 3 ženy v parku a každá jí nanuka. Jedna ho ukusuje, druhá olizuje a třetí saje. Která je vdaná?“ Učitelka zčervená rozpaky a vytáčí se z odpovědi, ale Pepíček nelítostně trvá na svém: „No tak, jedna kouše, druhá líže, třetí saje. Která z nich je vdaná?“ „Tak dobře“ zašeptá učitelka, „ta co saje?“ „Ne“ odpoví Pepíček „Je to ta, co má prstýnek, ale líbí se mi způsob Vašeho uvažování!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
14.10.19 11:28

Když se tu pořád zminuje ten pán který tvrdil že očkování způsobuje autismus. Tak on ale nebyl proti očkování, ale proti očkování stávající vakcinou a navrhoval vlastní vakcínu místo toho. Prostě mu šlo o vlastní byznys.

https://www.idnes.cz/…716_veda_pka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek