Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.11.19 07:36

@jege
Neočkujte si dítě. Vaše věc. Jen tím snižujete účinnost proočkovanosti, ohrožujete společnost a je možné, že díky tomu, že se onemocnění rozvine dostane možnost agens, které jej způsobilo, znovu zmutovat třeba v agresivnější kmen. Nicméně ano, vaše věc, až jednou nedej bože pojedete na ARO koukat na své dítě v teatnických křečích (když jsme u tetanu, upřímně doufám, že se to nikdy nestane) a s vidinou trvalého poškození zdraví dítěte, to vám už tak hej nebude. Ale ano, aspoň nebude autista, trvalé poškození mozku kvůlu nedostatku kyslíku je ale o dost horší scénář. Chytit tetanus v dnešní době není nějak obtížné, stačí, když se dítě škrábne a prohrábne hlínu. Clostridium tetani je bakterie přirozeně se vyskytující v zažívacím traktu koní a její spory jsou odolné vůči vnějšímu prostředí, v půdě přežívají několik let. Přeberte si to, jak chcete :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24685
10.11.19 08:52

@Michaela998 doufám, že máš silný nervy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26563
10.11.19 10:33
@stock píše:
@Michaela998 doufám, že máš silný nervy :lol:

Presne nad tim tady ted dumam… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36861
10.11.19 14:00

Tak jsem se celkem nedávno dozvěděl, že infekce spalničkami snižuje celkovou imunitní odpověď organizmu. To, mimo jiné, způsobuje i snížení účinnosti, tedy konkretně délky ochrany, po spalničkovém onemocnění a to i u ostatních očkování.
:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24685
10.11.19 14:04
@M_Vladim píše:
Tak jsem se celkem nedávno dozvěděl, že infekce spalničkami snižuje celkovou imunitní odpověď organizmu. To, mimo jiné, způsobuje i snížení účinnosti, tedy konkretně délky ochrany, po spalničkovém onemocnění a to i u ostatních očkování. :?

Já to tu už psala, nikdo nereagoval, asi nikdo neveri, nebo to nejde okecat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
10.11.19 14:21
@M_Vladim píše:
Tak jsem se celkem nedávno dozvěděl, že infekce spalničkami snižuje celkovou imunitní odpověď organizmu. To, mimo jiné, způsobuje i snížení účinnosti, tedy konkretně délky ochrany, po spalničkovém onemocnění a to i u ostatních očkování. :?

Jj, logicky, spalničky vylikvidují B-lymfocyty, s nimi i imunitu naučenou očkováním.

Vždyť stačí i ta paseka, kterou s imunitou způsobí blbé plané neštovice. Vyzkoušeno na vlastních dětech. Pár let zpátky jsem učila kluka, který prodělal příušnice a jiného, který chytl černý kašel. Oba pak byli na hromadě víc jak rok, vlitl na ně každý bacil z okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35913
10.11.19 15:26
@stock píše:
@jege To já ale vím, ovšem mantra proočkovanosti se o něčem takovém nezmiňuje a naopak se tím vždy zaklíná povinnost očkování.
Doufám, že dosahnes mókšy, co Tve mantry se týče.

Kdy už se konečně naučíš citovat? Kdo se má v tom vyznat, co je ještě příspěvek, na který reaguješ a co už vlastní reakce? Já to sice poznám, ale ne každý je tak inteligentní jako já! :think:

@M_Vladim píše:
Tehdy nikoho nenapadlo to zkoumat. Ale i přes vážné problémy zachránilo DTT miliony životů a - možná ku podivu přítomných - se v odůvodněných případech i s vědomím, jak může škodit, stále používá. 8) ;)

Takže budeme stále opakovat stejnou chybu? Hřálo by Vás na duši, že to DDT zachránilo miliony životu, kdyby současně poškodilo Vaše vlastní dítě a jeho aplikací na dítě byste měl povinně nařízenou?

@Michaela998 píše:
@jege
Prosím vás, mám k dispozici grafy, které jasně prokazují, že očkování snížilo výskyt takových onemocnění, jako tetanus. Můžete i nějak vysvětlit, proč je to blbost? Asi máte za sebou léta praxe v imunologii a mikrobiologii, že přesně znáte mechanismus dlouhodobé imunity a můžete mi proto vysvětlit, jak přesně klesají titry protilátek. Děkuji.

A co mají podobné grafy společného s teoretickou možností budoucích smrtelných nemocí typu Alzheimera, Parkinsona, rakoviny, demence a pod.? A tvrzení ohledně „vyvanutí“ imunity v dospělém věku není můj výmysl, ale veřejné vyjádření oficiálních „kapacit“ v oboru typu Prymula a spol.! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36861
10.11.19 16:17
@stock píše:
Já to tu už psala, nikdo nereagoval, asi nikdo neveri, nebo to nejde okecat :mrgreen:

Pardóón. :kytka: :kytka: :kytka:
Tady v seriozním časopise se zdrojem.:
 https://www.newsweek.com/…ists-1468436

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36861
10.11.19 16:19
@jege píše:
Takže budeme stále opakovat stejnou chybu? Hřálo by Vás na duši, že to DDT zachránilo miliony životu, kdyby současně poškodilo Vaše vlastní dítě a jeho aplikací na dítě byste měl povinně nařízenou?

Jenže ono to tak není. :roll:
Neútočte na rodiče neustálým citovým vydíráním. :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24685
10.11.19 16:48

@jege Kdy už se konečně naučíš citovat? Kdo se má v tom vyznat, co je ještě příspěvek, na který reaguješ a co už vlastní reakce? Já to sice poznám, ale ne každý je tak inteligentní jako já! :think:

Neboj, Tvoje příspěvky jsou nezamenitelny, ale inteligence s nima nic společného :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.19 18:30

@jege
Teoretickou možností Parkinsona a Alzheimera. Reálnou možností smrtelné infekce. Jo a pokud znáte přesný mechanismus vzniku Alzheimera a Parkinsona, poprosím vás, napište mi do zpráv, moc ráda se to naučím. S tímto ti totiž lámou hlavu i ty „kapacity“. Jinak s tím, že očkování se oslabuje souhlasím, ale stárne v podstatě celá imunita, s tím asi nic neuděláme. Ale asi se shodneme, že kdy umřete v 80 na nějakou banální infekci a nebo v 10 na tetanus, je docela rozdíl. TEORETICKY. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25080
10.11.19 18:38

@SAJ No, ona stačí blbá viróza nebo střevní chřipka nebo prostě jakékoliv onemocnění. Imunitu nemoci prostě neposiluji. A mě ji bohužel neposílila ani tetanovka. Mám podezření, že mi tu poslední píchli živou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
10.11.19 19:03
@MartinaIrena píše:
@SAJ No, ona stačí blbá viróza nebo střevní chřipka nebo prostě jakékoliv onemocnění. Imunitu nemoci prostě neposiluji. A mě ji bohužel neposílila ani tetanovka. Mám podezření, že mi tu poslední píchli živou…
Živou tetanovku?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25080
10.11.19 19:09
@SAJ píše: Živou tetanovku?

Ano, bohužel v každé výrobě máš určité procento zmetků. Měla jsem fakt hrozný stavy po té vakcinaci. A navíc to byla pourazova prevence, která se bývala dala řešit pomocí imunoglobulinů, ale to by se muselo chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
10.11.19 20:30
@MartinaIrena píše:
Ano, bohužel v každé výrobě máš určité procento zmetků. Měla jsem fakt hrozný stavy po té vakcinaci. A navíc to byla pourazova prevence, která se bývala dala řešit pomocí imunoglobulinů, ale to by se muselo chtít.

Nenapadlo tě, že mnohem pravděpodobnější příčinou té extrémní reakce je právě nákaza tetanem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek