Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@M_Vladim píše:
Jen připomenu, že rakovina není ani zdaleka jen jedna, takže najít nějaký univerzální recept asi možné nebude. Nicméně tohle je pole, kde udělala medicína obrovský pokrok.
A když jsme u očkování - jeden druh rakoviny je na ně citlivý - ano, tušíte správně, očkování proti HPV (tedy Human Papiloma Virus).
To máte naprostou pravdu. Proto je úplný nesmysl svádět rakovinu na očkování, že ano ![]()
@Michaela998 píše:
To máte naprostou pravdu. Proto je úplný nesmysl svádět rakovinu na očkování, že ano
@Michaela998 Tak třeba zrovna tohle mi nepřijde pro tělo jako ozdravný prostředek. V ČR je použití zakázáno v potravinách, prokázána toxicita, karcinogen 1. stupně.
https://cs.m.wikipedia.org/…/Formaldehyd
@MartinaIrena píše:
@Michaela998 Tak třeba zrovna tohle mi nepřijde pro tělo jako ozdravný prostředek. V ČR je použití zakázáno v potravinách, prokázána toxicita, karcinogen 1. stupně.
Já vím, co je formaldehyd
ale nevím, na co tím teď reagujete ![]()
@MartinaIrena píše:
Tak snad zalezi na davce. Otravit se muzes i vodou.
@Michaela998 píše:
Já vím, co je formaldehydale nevím, na co tím teď reagujete
Asi na to, ze se vyskytuje v přípustné množství v některých vakcinach(polio). A přitom vůbec netuší, že se s tím stává denne( různé krémy, přípravky ke sprchování atd.)
@stock píše:
Asi na to, ze se vyskytuje v přípustné množství v některých vakcinach(polio). A přitom vůbec netuší, že se s tím stává denne( různé krémy, přípravky ke sprchování atd.)
Já nejsem odborník na složení vakcín, vlastně na složení čehokoli, ale kdyby se někdo chtěl řídit tím, že nesmí nijak konzumovat karcinogeny, tak se ANI NENADECHNE a jak říká paní, i voda je toxická ve velkém množství (to jsou ale zase jiné důvody)… barvit si vlasy amoniakem asi taky není zdravé, ale děláme to všichni.
@Michaela998 píše:
Já nejsem odborník na složení vakcín, vlastně na složení čehokoli, ale kdyby se někdo chtěl řídit tím, že nesmí nijak konzumovat karcinogeny, tak se ANI NENADECHNE a jak říká paní, i voda je toxická ve velkém množství (to jsou ale zase jiné důvody)… barvit si vlasy amoniakem asi taky není zdravé, ale děláme to všichni.
Vím, (existují barvy na vlasy bez amoniaku
), jenže ten prispevek byl chabý pokus zdiskreditovat očkování. Tak jsem to pochopila já. Ale je mozny, že špatně.
Vzhledem k tomu, že člověk denne používá různé hygienicke potreby/výrobky, je míra formaldehydu ve vakcíně zanedbatelna.
Jedna pětina.
Hygienické výrobky v současné době neobsahují čistý formaldehyd. Místo toho existují nějaké jiné běžné konzervační látky, které uvolňují formaldehyd a způsobují tak alergickou reakci. - kolem 20 procent hygienických výrobků obsahuje konzervační látky uvolňující formaldehyd. Někdy mohou být při výrobě produktu zanechány stopy alergenních látek. - Pokud má člověk uz poškozenou pokožku, může reagovat již při nízkých hladinách formaldehydu. Například použité suroviny mohou obsahovat formaldehyd, to je dostačující pro citlivé pacienty reagovat.
Na rozdíl od vakcín, kde se množství přesně vycisluje.
@Baba píše:
Tak snad zalezi na davce. Otravit se muzes i vodou.
No tak s takovou demagogií nemá snad ani cenu diskutovat.
Když uvažujes takto, tak vypij dva litry vody a dva formaldehydu. A jsem zvědavá, po čem ti bude lépe.
@MartinaIrena píše:
No tak s takovou demagogií nemá snad ani cenu diskutovat.
Když uvažujes takto, tak vypij dva litry vody a dva formaldehydu. A jsem zvědavá, po čem ti bude lépe.
Ses hloupa, nevim, jak to napsat kulantneji.
Jed dela davka.
Demagogii pouzivas ty. nasla sem ti, co to je, at te usetrim priste trapasu pri pouziti termitu, kterym nerozumis.
Demagogie (z řeckého δημος, démos = „lid“ + αγωγος agógos = „vůdce“) je v moderní době působivé a klamné řečnické vystupování, využívané k získání vlivu, politické podpory a moci. Místo věcného zdůvodňování působí hlavně na předsudky a emoce posluchačů, k čemuž slouží polopravdy, překroucené argumenty, logické klamy, falešné sliby, vyvolávání strachu a podobně.
@Michaela998 Jinak pro upřesnění, nejsem odpůrcem očkování, ale reagovala jsem hlavně na to, jak jste s Vadimem psali, že je nesmysl svádět rakovinu na očkování. Podle mě ten formaldehyd k tomu přispívá, vzhledem k tomu, že je to prokázaný silný karcinogen 1. stupně.
@Baba Děkuji za přednášku. A teď tedy ještě otázka pro tebe: když se tedy můžeš otrávit i vodou, kolik znáš v ČR lidí, kteří se otrávili hygienicky kontrolovanou vodou z vodovodu? A kolika litry? Abych stihla varovat všechny své známé.
@MartinaIrena píše:
@Baba Děkuji za přednášku. A teď tedy ještě otázka pro tebe: když se tedy můžeš otrávit i vodou, kolik znáš v ČR lidí, kteří se otrávili hygienicky kontrolovanou vodou z vodovodu? A kolika litry? Abych stihla varovat všechny své známé.
Opravdu záleží na dávce. Některé látky jsou v malém množství neškodné, nebo dokonce prospěšné. Ve větším množství mohou vyvolat otravu nebo poškození organismu. Formaldehyd přijímáš denně vodou, dýcháním, v potravinách, kosmetických přípravcím… v mnohem větším množství, než jaké obsahuje očkování.
Stavět na tomto teorii o vzniku rakoviny je nesmysl. Dávku očkování proti tetanu dostaneš snad 6× za život.
@matkabagristy Netvrdím, že formaldehyd v očkovací vakcíne nutné hned způsobí rakovinu, ale pořád si myslím, že k ní může přispět. Zvlášť v kombinaci s tou úžasnou kosmetikou, jako je třeba Johnson&Johnson. Ten nám maminkam rvali jako vzorečky už v porodnici. Vyhodila jse. to, protože zcela evidentně způsobil segrinym dětem exem, kterýho se pak hrozně dlouho nemohly zbavit. Jinak k očkování, já jsem očkovala všechny děti podle očkovacího kalendáře, ale žádný věci navíc jsem dávat nechtěla. Protože je to prostě zátěž a oni mají silnou imunitu, takže třeba neštovice je naprosto nerozhodily. Stejně tak rotaviry, který lítaly xkrat kolem. U prevenaru měly moje první dvě děti tak brutální reakce, že Dr. Už ani dál očkovat nemohl.