Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@MartinaIrena píše:
@Michaela998 Jinak pro upřesnění, nejsem odpůrcem očkování, ale reagovala jsem hlavně na to, jak jste s Vadimem psali, že je nesmysl svádět rakovinu na očkování. Podle mě ten formaldehyd k tomu přispívá, vzhledem k tomu, že je to prokázaný silný karcinogen 1. stupně.
Na to nemám ani co říct, snad jen, že karcinogen to být může, ale rakovinu překvapivě nezpůsobují jen karcinogeny. Jestli se chcete bavit o rakovině, nemám problém, myslím, že v rámci možností se v tomto tématu docela orientuju ![]()
@matkabagristy píše:
Ty už jsi naložený formaldehydem, takže jsi vystavený jako exponát někde na veterině
Někdo kdysi tvrdil, že třeba mor se taky vytratil i bez očkování, že je to díky lepší hygieně. V Pekingu byly zjištěny dva případy plicniho moru.
@Baba píše:
Pri predstave, ze by o nem meli rozhodovat exoti jako ty, je mi mdlo.
Ockovani funguje uz sakra dlouho.
Raději ať o tom rozhodují takoví fanatici jako Ty? Ne, děkuji, rozhoduj si o sobě, a neosobuj si rozhodovat za ostatní!
Sakra dlouho je kolik? Hromadně cca 50 let? Za jak dlouho se podobný masivní zásah projeví v dlouhodobých změnách organismu? DDT bylo taky nejdříve přijímáno jako spása lidstva!
@Michaela998 píše:
@jege
Systemový lupus je taky „něco s imunitou“ a očkování s tím nemá nic společného.
Všechno, co má „něco s imunitou“ může mít spojitost s očkováním, jenom ta spojitost dosud nemusí být známa.
@Michaela998 píše:
Jsem si myslela, že v Rusku mají speciální metody, ale typovala jsem, že o dost brutálnější, než u nás![]()
Naopak, když si to člověk zaplatí, tak má tu nejlepší péči a nemusí to být ani žádné šílené peníze. Třeba krev dávám zásadně z prstu a stačí to na většinu vyšetření, dokonce i na ty, kde ostatní laboratoře potřebují ze žíly! ![]()
@Michaela998 píše:
Proto je úplný nesmysl svádět rakovinu na očkování, že ano
A pročpak je to nesmysl? Můžeš to 100% prokázat, že očkování nezvyšuje pravděpodobnost rakoviny? ![]()
@M_Vladim píše:![]()
![]()
U DDT si to také lidé dlouhou dobu mysleli…
.
@Baba píše:
Ses hloupa, nevim, jak to napsat kulantneji.
Umíš i něco jiného, než každého, kdo s Tebou nesouhlasí nazvat hlupákem? Pro hlupáka každý hloupý! ![]()
@Baba píše:
Kolik lidi se otravilo formaldehydem z vakciny?
Jed dela davka, nechapu, co je na tom k nepochopeni. Formaldehydu kolem nas a v nas je, ze resit zrovna obsah ve vakcine je mimo.
A kolik dětí se otrávilo cigaretovým dýmem od dospělých? A přece by se v přítomnosti dětí nemělo kouřit, existují různá omezení a zákazy, a to jím to ani nikdo nepíchá do těla.
@Baba píše:
Sem to mela prvni docist
Celkově bys to měla nejdříve číst a pak reagovat, nebo ještě lépe nereagovat! ![]()
@jege píše:
Raději ať o tom rozhodují takoví fanatici jako Ty? Ne, děkuji, rozhoduj si o sobě, a neosobuj si rozhodovat za ostatní!Sakra dlouho je kolik? Hromadně cca 50 let? Za jak dlouho se podobný masivní zásah projeví v dlouhodobých změnách organismu? DDT bylo taky nejdříve přijímáno jako spása lidstva!
Proti pravým neštovicím se začalo očkovat již před 200 lety, proti vzteklině před 150 lety. Realizace plánu na vymýcení pravých neštovic začala před padesáti lety, za vymýcené byly pravé neštovice prohlášeny před čtyřiceti lety. To jen k tomu citovanému.
Ano, rakovina ma velkou spoustu příčin. Mimo jiné i dýchání, pití, sex, jídlo, chození na slunko, žití v určité nadmořské výšce, prodělané choroby, práce, používané čistící prostředky, oblíbené koření…
Pochopitelně mezi to může patřit i očkování - nicméně současné výzkumy neprokázaly žádnou vyšší příčinnost.
Rakoviny přibývá, pochopitelně. Díky lepší zdravotní péči (včetně očkování) se jí prostě lidé snáz dožijí.
Mimochodem, někde jsem nedávno četla závěry výzkumu, že než všechny hypotetické hrozby, škodí mnohem vic jejich odstranění a život v naprosto sterilním prostředí…
Ale Jege to ví beztak
lip, co?
@SAJ píše:
Proti pravým neštovicím se začalo očkovat již před 200 lety, proti vzteklině před 150 lety. Realizace plánu na vymýcení pravých neštovic začala před padesáti lety, za vymýcené byly pravé neštovice prohlášeny před čtyřiceti lety. To jen k tomu citovanému.
Takže kolik let se hromadně očkuje? 50? A kolik jsem psal já? ![]()
@SAJ píše:
Pochopitelně mezi to může patřit i očkování - nicméně současné výzkumy neprokázaly žádnou vyšší příčinnost.
Tudíž nelze tvrdit, že očkování na rakovinu 100% nemá žádný vliv? A co říkám já? ![]()
@jege píše:
Tudíž nelze tvrdit, že očkování na rakovinu 100% nemá žádný vliv? A co říkám já?
Nedá se ani tvrdit, ze dýchání nema vliv. Doporučuji nedýchat.
@jege ani Tvoje zbožný přání ockovani= možná rakovina nezastaví vývoj vakcína/očkování=možné vyléčení rakoviny
Vzorek buněk a injekční stříkačka - v budoucnu to mohl být snadný způsob léčby všech typů rakoviny. Americká biotechnologická společnost Moderna právě dostala test na očkování proti rakovině u lidí. Pokud slibná vakcína s choulostivým názvem mRNA-4157 zvladne pokusy na lidech, můžeme se těšit na vyléčení všech rakovin během pěti až deseti let. Vzorky buněk odhalují rakovinu, vakcína je tzv. „Terapeutická vakcína“, což znamená, že bez léčby nepracuje preventivně. Tímto způsobem se tato vakcína liší například od vakcíny proti HPV, která je profylaktická - tedy prevence. Nová vakcína je přizpůsobena rakovině každého jednotlivce. Lékař odebere buněčný vzorek nádorových nádorů a je geneticky analyzován. Na základě analýzy vědci identifikují specifický typ mutace v nádoru - tzv. Neoepitopy.
Tělo zabíjí rakovinné buňky.
Mutace je kódována do řetězce RNA, který je injikován do těla pacienta. RNA doručuje kódované informace do imunitního systému těla, který získá nástroj, pomocí kterého dokáže detekovat a zabít rakovinné buňky. Tato metoda umožňuje vybavit imunitní systém těla zbraní k útoku na všechny formy rakovinných buněk - a tak léčit všechny formy rakoviny.
Bezpečnost především.
V první řadě testy na lidech zdůrazní, zda má vakcína nějaké vedlejší účinky a jak velké dávky zvládneme. Dalším krokem bude testování vakcíny u lidí s rakovinou.
Uvedomila jsem si, že Ty nerozumíš me češtině, tak tady länk:
@jege píše:
Takže kolik let se hromadně očkuje? 50? A kolik jsem psal já?
50? Jen stručný přehled očkování:
18. století – Variolace, očkování proti neštovicím oslabeným patogenem (Montagu).
1798 – Očkování proti neštovicím příbuzným virem s podstatně méně závažným průběhem infekce (Jenner).
1885 – Očkování proti vzteklině oslabeným kmenem.
1896 – Očkování proti břišnímu tyfu usmrceným původcem.
1896 – Očkování proti choleře usmrceným původcem.
1897 – Očkování proti moru usmrceným původcem.
1923 – Očkování proti záškrtu, očkování toxoidem.
1926 – Očkování proti černému kašli (pertusi) usmrceným původcem.
1926 – Očkování proti tetanu, očkování toxoidem.
1927 – Očkování proti tuberkulóze oslabeným kmenem (Calmettův Guérinův bacil, BCG).
1935 – Očkování proti žluté zimnici oslabeným kmenem.
1936 – Očkování proti chřipce usmrceným původcem.
1938 – Očkování proti skvrnitému tyfu usmrceným původcem.
1955 – Očkování proti dětské obrně usmrceným organismem.
1963 – Očkování proti dětské obrně oslabeným kmenem (perorální vakcína).
1963 – Očkování proti spalničkám oslabeným kmenem.
1967 – Očkování proti příušnicím oslabeným kmenem.
1969 – Očkování proti zarděnkám oslabeným kmenem.
1970 – Očkování proti proteinům produkovaným při anthraxu.
1974 – Očkování proti meningokokovi povrchovými polysacharidy.
1977 – Očkování proti pneumokokovi povrchovými polysacharidy.
1989 – Očkování proti hepatitidě B rekombinantním povrchovým antigenem.
@SAJ
Zbytecny. Neco tak blbyho(jege) se hned tak nevidi.
Schvalne jestli vi, jak dlouho se pouzivaji leky a postupy, ktere mu zachranily dite ![]()
A kolik z nich je rizikovejsi nez nejake ockovani.
@SAJ píše:
50? Jen stručný přehled očkování:18. století – Variolace, očkování proti neštovicím oslabeným patogenem (Montagu).
1798 – Očkování proti neštovicím příbuzným virem s podstatně méně závažným průběhem infekce (Jenner).
1885 – Očkování proti vzteklině oslabeným kmenem.
1896 – Očkování proti břišnímu tyfu usmrceným původcem.
1896 – Očkování proti choleře usmrceným původcem.
1897 – Očkování proti moru usmrceným původcem.
1923 – Očkování proti záškrtu, očkování toxoidem.
1926 – Očkování proti černému kašli (pertusi) usmrceným původcem.
1926 – Očkování proti tetanu, očkování toxoidem.
1927 – Očkování proti tuberkulóze oslabeným kmenem (Calmettův Guérinův bacil, BCG).
1935 – Očkování proti žluté zimnici oslabeným kmenem.
1936 – Očkování proti chřipce usmrceným původcem.
1938 – Očkování proti skvrnitému tyfu usmrceným původcem.
1955 – Očkování proti dětské obrně usmrceným organismem.
1963 – Očkování proti dětské obrně oslabeným kmenem (perorální vakcína).
1963 – Očkování proti spalničkám oslabeným kmenem.
1967 – Očkování proti příušnicím oslabeným kmenem.
1969 – Očkování proti zarděnkám oslabeným kmenem.
1970 – Očkování proti proteinům produkovaným při anthraxu.
1974 – Očkování proti meningokokovi povrchovými polysacharidy.
1977 – Očkování proti pneumokokovi povrchovými polysacharidy.
1989 – Očkování proti hepatitidě B rekombinantním povrchovým antigenem.
To je hromadné očkování, které dostává většina populace? Tak to mě ošidili o mor, choleru, vzteklinu a i většinu dalších očkování! ![]()
@Baba píše:
@SAJ
Zbytecny. Neco tak blbyho(jege) se hned tak nevidi.
Pro blbého každý blbý aneb Baba jiné „argumenty“ než nadávky nezná! ![]()
@jege píše:
Pro blbého každý blbý aneb Baba jiné „argumenty“ než nadávky nezná!
Kdyz nekdo neni schopen pochopit ani definici DMO, posupy pri tetanu, pochopi studii naprosto obracene, plete si bakterii s virem… tak je to tezky. Az nemozny.