Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35917
9.10.19 10:52
@Pudloslava píše:
a co bys dal první? Logicky vakcínu, než budou protilátky kolovat v obehu, jenže ten nakaženej potřebuje dřív to sérum.

Dal bych nejdříve protilátku - sérum a až po vyléčení vakcínu.

Spor byl o tom, jestli se současným podáním séra a vakcíny nesnižuje jejích účinnost a jestli je současné podání séra a vakcíny, které je doporučeno spíše pro humanitární krize a válečné konflikty, tím nejlepším způsobem léčení i u ojedinělých případů typu chlapečka z Brna.

Přes hromadu urážek, posměchu a s pomoci imunologa - známého Lenky-Hal jsme došli k závěru, že když se to aplikuje do různých míst, tak to tolik nevadí, jelikož se protilátka a vakcína hned tak nepotkají a když se nakonec potkají, tak vakcína již vyprovokuje produkci vlastní protilátky, takže později dokonce podpoří injekčně podanou protilátku.

8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
9.10.19 10:54
@mroe píše:
A ty bys to sam s detmi zvladl? Mozna by pomohlo, kdyby odjela na pulrocni dovolenou, sama.

Nezvládl, ale to ona asi taky ne, minimálně ne dlouhodobě. Dítě má 150 cm a 40 kg, je úplně nemobilní a sprchuje se každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
9.10.19 11:00
@jege píše:
Dal bych nejdříve protilátku - sérum a až po vyléčení vakcínu.

Spor byl o tom, jestli se současným podáním séra a vakcíny nesnižuje jejích účinnost a jestli je současné podání séra a vakcíny, které je doporučeno spíše pro humanitární krize a válečné konflikty, tím nejlepším způsobem léčení i u ojedinělých případů typu chlapečka z Brna.

Přes hromadu urážek, posměchu a s pomoci imunologa - známého Lenky-Hal jsme došli k závěru, že když se to aplikuje do různých míst, tak to tolik nevadí, jelikož se protilátka a vakcína hned tak nepotkají a když se nakonec potkají, tak vakcína již vyprovokuje produkci vlastní protilátky, takže později dokonce podpoří injekčně podanou protilátku.

8)

Ne, nedosli jsme k zaveru. Tys skoro,,uznaĺ” ze ses seknul :roll: ale trvalo to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
9.10.19 11:12
@Baba píše:
Ne, nedosli jsme k zaveru. Tys skoro,,uznaĺ” ze ses seknul :roll: ale trvalo to

Jo, zapomněl jsem dodat, že Baba sice ničím faktickým nepřispěla, ale vždy byla v striktní opozici, takže protilátka a vakcína se vzájemné neeliminuji, jiný způsob podání protilátky a vakcíny nepřichází do úvahy, my s alifie jsme blbci a pravdu má vždy jenom ona!

• jsem špatný řidič, protože jsem se účastnil příliš mnoho havárií, byť ve většině jenom jako pasažér
  • navíc to tahám do všech diskuzí
  • mám desítky diplomů a stovky titulů z Google univerzit, kterým se všude chlubím! :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
9.10.19 11:14

@jege nechceš si doplnit to medicínské vzdělání? nemyslím to nijak zle, ale dost možná by ti to pomohlo a pochopil by jsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
9.10.19 11:17
@Keyllah píše:
@jege nechceš si doplnit to medicínské vzdělání? nemyslím to nijak zle, ale dost možná by ti to pomohlo a pochopil by jsi ;)

Uz ma diplomu dost. A na medine by dostal jen jeden za 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26566
9.10.19 11:29

Me udivuje jak to musi porad okecavat. Cely spor byl od zacatku o tom, ze on s alifii tvrdili, ze doktori klukovi uskodili, protoze s vakcinou meli pockat. Jasne a nekolikrat receno to stejne. A po jasnem vysvetleni imunologa to postupne pretaci do „ze to teda tolik nevadi“…a tvari se, ze to vlastne celou dobu rikal. Imunolog po me otazce, zda nebylo lepsi pockat, odpovedel co odpovedel (neptala jsem se na humanitarni krizi). At si to tu Jege zpochybnuje dal jak chce, kaslu na to, ztrapnuje se sam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
9.10.19 11:34
@Keyllah píše:
@jege nechceš si doplnit to medicínské vzdělání? nemyslím to nijak zle, ale dost možná by ti to pomohlo a pochopil by jsi ;)

A na co? Kvůli spekulování na Emiminu? To mi za to nestojí, vystačím si s logikou, která jak se ukazuje, není tak daleko od pravdy. Pokud by i doktoři na Emiminu dokázali diskutovat, a ne jenom urážet oponenty, tak by to mohlo být i celkem zajímavé, takhle jsou to jenom spekulace vs. urážky a zesměšňování. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
9.10.19 11:48
@Lenka_Hal píše:
Me udivuje jak to musi porad okecavat. …
A po jasnem vysvetleni imunologa to postupne pretaci do „ze to teda tolik nevadi“…a tvari se, ze to vlastne celou dobu rikal. Imunolog po me otazce, zda nebylo lepsi pockat, odpovedel co odpovedel (neptala jsem se na humanitarni krizi).

Tak asi každý jinak chápeme jeho odpověď:

Se současným podáním vakciny a hyperimunního séra není problém, protože se aplikují intramuskulárně a nesmí se aplikovat do stejného místa. Látky se uvolňují postupně a dendritické buňky, zodpovědné za to, aby se cizí antigen (vakcína) dostal do lymfatické uzliny k Tfh lymfocytům, pracují docela rychle. Takže v době, kdy by se do toho místa aplikace vakcíny dostala blokující protilátka, tak už se ve spádové uzlině startuje imunitní odpověď. Je to vyzkoušené experimentálně i v klinické praxi.

Pro mě „není problém“ znamená, že to „tolik nevadí“, jelikož se to kompenzuje jinak. Nikde nepsal, že by nebylo vhodnější lepší řešení a asi ses ho na to ani neptala, stejně jako ohledně postupu v nouzových podmínkách a v zvlášť zajištěných podmínkách.

Zkus se ho zeptat přímo, jestli se obecně protilátka a vakcína eliminují nebo jestli by v ideálním případě nebylo lepší nemocného vyléčit protilátkou a až pak jej naočkovat. Podle toho, co odpoví, můžeme rozhodnout, jestli jsem tvrdil bludy nebo ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26566
9.10.19 11:50

@jege Takhle jsem se ho zeptala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
9.10.19 12:10
@jege píše:
A na co? Kvůli spekulování na Emiminu? To mi za to nestojí, vystačím si s logikou, která jak se ukazuje, není tak daleko od pravdy. Pokud by i doktoři na Emiminu dokázali diskutovat, a ne jenom urážet oponenty, tak by to mohlo být i celkem zajímavé, takhle jsou to jenom spekulace vs. urážky a zesměšňování. :?

tak to pak jo, já myslela, že by se ti vyplatilo dovzdělat se v tom, čemu nerozumíš, už právě kvůli sobě. Ale nedošlo mi, že ty už vlastně všechno víš, všechno znáš a víc nepotřebuješ. Ok, už se nebude dále vměšovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
9.10.19 12:18
@Lenka_Hal píše:
@jege Takhle jsem se ho zeptala…

Obecně nebo konkrétně u tetanu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26566
9.10.19 12:20
@jege píše:
Obecně nebo konkrétně u tetanu?

Konkretne na tetanus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
9.10.19 12:24
@Keyllah píše:
tak to pak jo, já myslela, že by se ti vyplatilo dovzdělat se v tom, čemu nerozumíš, už právě kvůli sobě.

Ty jdeš několik let studovat všechno, o čem diskutuješ na laických fórech? Co tak specializovaného ze svého oboru nám tu píše třeba taková Baba, aby to bylo fundované a jednoduše pochopitelné současně? Kromě urážek, posmívání a pár latinských názvu nemoci nic.

To klidně zvládnu taky i bez VŠ. LenkoHalin imunolog to vysvětlil na pár řádcích, Baba to nezvládla ani na pár desítkách stránek nebo jsem to aspoň nezaregistroval, ale třeba jsem to jenom nezaregistroval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
9.10.19 12:30
@Lenka_Hal píše:
Konkretne na tetanus.

Njn, ale jak to máme my laici vědět, že konkrétně u tetanu to (tolik) nevadí, jelikož se to dá fyzicky rozdělit na různá místa a vlivem rychlosti reakce na vakcínu se nemocný naočkuje i přes přítomnost protilátky?

My jsme tu uvažovali čistě teoreticky a laicky, že současné podání bacilu, byť oslabeného nebo mrtvého a protilátky proti němu je neefektivní a nemocného může spíše poškodit. A žádný relevantní a něčím podložený argument proti těmto spekulacím tady nezazněl, až do vysvětlení Tvého známého imunologa. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek