Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24695
6.10.19 09:44
@MartinKa36 píše:
No ty jsi nepochopila ty rizika spojené se spalničkami, nejohroženejší skupina jsou zatím děti které není možné očkovat, a za 10 let to budou dúchodci očkovaní proti spalničkém. A v pozdtatě všichni protože bude přetíženo naše zdravotnictví a to zvedne mortalitu
Nejlepší c zodpovědný rodič může pro děti udělat je neočkovat je proti spalničkám,

Já si myslím, že na rozdíl od Tebe, jsem prave pochopila, rizika spojena s neockovanim proti spalničkám.

Co myslis, očkovat proti tetanu nebo ne???

Ve Švédsku existuje skrytý trh pro obřízku chlapců. Muži bez povolení jdou z města do města, aby podchytili malé děti, Svenska Dagbladet odhaluje v dlouhé zprávě. Reportéři novin tvrdili, že jsou rodiče dítěte, které by mělo být obřezáno, a tak přicházet do styku s lidmi, kteří provádějí nezákonné obřízky. „Je to Boží příkaz obřezat,“ říká muž ve svých padesátých letech, který se pro noviny označuje za zkušeného obřízky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36877
6.10.19 10:18

Vážení. Mě to fakt připadá, že jsou to trollové. Další možnost je nějaká sekta, nebo IQ tykve. :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:
Ale jestli je rozkaz na každé stránce napsat něco, co očkování zpochybňuje, tak fungují celkem dobře. :cert: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35926
6.10.19 11:27
@Lenka_Hal píše:
Nic si z toho ale Jege nedelej, ne kazdy musi byt nutne inteligentni a v oboru imunologie vzdelany. Kazdy ma nejake sve misto ve svete, urcite i ty… :hug:

Problém je, že Ty se spokojíš s vysvětlením, byť ho nechápeš, a já musím to vysvětlení pochopit a vnitřně se s ním ztotožnit, samozřejmě, pokud je dané vysvětlení logicky pochopitelné a nejedná se o nějakou anomálii..

V daném případě si myslím, že to moc nechápeš, respektive ze získané informace děláš nesprávný závěr.

Jinak receno, tim ze se to pichne zaroven a do jinych mist, umozni se to, ze ty dve metody funguji komplementarne, ne proti sobe.

Pokud je nutno dané látky aplikovat do různých míst, je zřejmé, že se vzájemně negativně ovlivňují, což je možné obejít právě tou rozdělenou aplikací. U nutnosti ošetřit pacienta najednou teď i v budoucnu to je pochopitelné, ale otázkou zůstává, jestli by nebylo vhodné aplikaci časově rozdělit v případě, že to nutné není. :cert:
@robínek píše:
Budeme se prostě muset smířit s tím, že na světě neexistuje síla, která by dokázala vyvrátit jegeovský názor. A vo tom to je.

Bez argumentů a jenom s pochlebování ostatním určitě ne! :jazyk: :mrgreen:

@stock píše: A ještě něco pro Tebe..pokud mas „vyvanutou imunitu“ tak se nech přeočkovat. Není nic jednoduššího. Fakticky doufám, že to Tvoje strašení vybudi lidi k očkování, alespoň děti. A to proto, aby je ti „vyvanuti“ nenakazili.

Ano? A to každé 2 roky? I oficiální místa potvrzují, že přeočkování u dospělých funguje cca 1-3 roky, pak se protilátky vrací na původní úroveň, viz. doporučení očkovacího Boha Prymuly!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35926
6.10.19 11:35
@M_Vladim píše:
Vážení. Mě to fakt připadá, že jsou to trollové. Další možnost je nějaká sekta, nebo IQ tykve. :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:
Ale jestli je rozkaz na každé stránce napsat něco, co očkování zpochybňuje, tak fungují celkem dobře. :cert: :mavam:

Argumenty žádné, jenom opakování oficiální propagandy, ale oponenti jsou trollové? Buďto vyvrať námitky nebo diskuzi ignoruj, ale takové výkřiky do tmy píšou spíše ovce, co sice nemají nic k tématu, ale musí ukázat, že mají ten „správný“ názor!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
6.10.19 11:38

@jege Ja to chapu stejne jako on, a ty jinak. Chape to lip nekdo, kdo je v tom skutecny odbornik, publikuje, prednasi, vede vyzkum nebo nas hloupoucky Jege? Hezka otazka…znam odpoved :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24695
6.10.19 11:41
@jege píše:
Ano? A to každé 2 roky? I oficiální místa potvrzují, že přeočkování u dospělých funguje cca 1-3 roky, pak se protilátky vrací na původní úroveň, viz. doporučení očkovacího Boha Prymuly!

Na rozdil od Tveho Prymuly, ktereho neustale citujes, bych si nechala nabrat protilatky a věděla bych, jestli je očkovat potřeba, nebo ne. Ty vidíš ve všem problém a přitom mas řešení takříkajíc na talíři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24695
6.10.19 11:44
@jege píše:
Argumenty žádné, jenom opakování oficiální propagandy, ale oponenti jsou trollové? Buďto vyvrať námitky nebo diskuzi ignoruj, ale takové výkřiky do tmy píšou spíše ovce, co sice nemají nic k tématu, ale musí ukázat, že mají ten „správný“ názor!

Je to nakažlivý a vakcína proti tomu není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35926
6.10.19 12:10
@Lenka_Hal píše:
@jege Ja to chapu stejne jako on, a ty jinak. Chape to lip nekdo, kdo je v tom skutecny odbornik, publikuje, prednasi, vede vyzkum nebo nas hloupoucky Jege? Hezka otazka…znam odpoved :*

Ale on to přece popsal přesně tak, jak to chápu já!

Se současným podáním vakciny a hyperimunního séra není problém, protože se aplikují intramuskulárně a nesmí se aplikovat do stejného místa. Látky se uvolňují postupně a dendritické buňky, zodpovědné za to, aby se cizí antigen (vakcína) dostal do lymfatické uzliny k Tfh lymfocytům, pracují docela rychle. Takže v době, kdy by se do toho místa aplikace vakcíny dostala blokující protilátka, tak už se ve spádové uzlině startuje imunitní odpověď. Je to vyzkoušené experimentálně i v klinické praxi.

Pokud se něco nesmí aplikovat do stejného místa, tak to potvrzuje, že se to vzájemně negativně ovlivňuje. Že to věda nějak vyřešila pro praktické použití, je už věc jiná.

Mimochodem, jenom alifie a já jsme si povšimli, že TIG a vakcína působí proti sobě a dotazovali se, proč se aplikují současně, když by logicky mělo být lepší, kdyby se aplikovali s nějakým časovým odstupem. Nikdo z provax na to nebyl schopen logicky odpovědět, ale všichni shodně tvrdili, že náš dotaz je nesmyslný a že nic nechápeme. Jak vyplývá z odpovědě daného imunologa, tak dotaz není tak nesmyslný a jenom my s alifie jsme pochopili princip léčení tetanu i jeho teoreticky slabá místa. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
6.10.19 12:10
@Lenka_Hal píše:
@jege Ja to chapu stejne jako on, a ty jinak. Chape to lip nekdo, kdo je v tom skutecny odbornik, publikuje, prednasi, vede vyzkum nebo nas hloupoucky Jege? Hezka otazka…znam odpoved :*

Já nechápu, jak to jege může nechápat :mrgreen:

Sranda, že mě v jiný diskuzi sepsul za použití odborných termitů, páč jim nerozumněl, a najednou ví, co je dendritická buňka a jak fungujou lymfocyty :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
6.10.19 12:13
@Baba píše:
Já nechápu, jak to jege může nechápat :mrgreen:Sranda, že mě v jiný diskuzi sepsul za použití odborných termitů, páč jim nerozumněl, a najednou ví, co je dendritická buňka a jak fungujou lymfocyty :roll:

Jojo, pak to cely omele, uplne blbe, a mysli si jak mu to jde. To by jeden zaplakal.

Uz toho necham, priznam si, ze jsem selhala. A to jsem na sebe byla pysna, jak nemam studentum problem vysvetlit cokoliv, svym detem cokoliv…a sup, pak potkam Jegeho a vsechna ma hrdost je fuc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
6.10.19 12:13
@jege píše:
Ale on to přece popsal přesně tak, jak to chápu já!

Se současným podáním vakciny a hyperimunního séra není problém, protože se aplikují intramuskulárně a nesmí se aplikovat do stejného místa. Látky se uvolňují postupně a dendritické buňky, zodpovědné za to, aby se cizí antigen (vakcína) dostal do lymfatické uzliny k Tfh lymfocytům, pracují docela rychle. Takže v době, kdy by se do toho místa aplikace vakcíny dostala blokující protilátka, tak už se ve spádové uzlině startuje imunitní odpověď. Je to vyzkoušené experimentálně i v klinické praxi.

Pokud se něco nesmí aplikovat do stejného místa, tak to potvrzuje, že se to vzájemně negativně ovlivňuje. Že to věda nějak vyřešila pro praktické použití, je už věc jiná.

Mimochodem, jenom alifie a já jsme si povšimli, že TIG a vakcína působí proti sobě a dotazovali se, proč se aplikují současně, když by logicky mělo být lepší, kdyby se aplikovali s nějakým časovým odstupem. Nikdo z provax na to nebyl schopen logicky odpovědět, ale všichni shodně tvrdili, že náš dotaz je nesmyslný a že nic nechápeme. Jak vyplývá z odpovědě daného imunologa, tak dotaz není tak nesmyslný a jenom my s alifie jsme pochopili princip léčení tetanu i jeho teoreticky slabá místa. 8)
:mrgreen:
Na stupnici arogance máš 20 z 10 :potlesk:
Prosimtě, alifie to psala jinak, než ty, aspoň toho sis povšimnout mohl :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
6.10.19 12:15
@Lenka_Hal píše:
Jojo, pak to cely omele, uplne blbe, a mysli si jak mu to jde. To by jeden zaplakal.Uz toho necham, priznam si, ze jsem selhala. A to jsem na sebe byla pysna, jak nemam studentum problem vysvetlit cokoliv, svym detem cokoliv…a sup, pak potkam Jegeho a vsechna ma hrdost je fuc :mrgreen:

A ještě se dozvíš, že seš hloupá ovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
6.10.19 12:18
@Baba píše:
A ještě se dozvíš, že seš hloupá ovce.

Berme to pozitivne, pri tom jeho prodavani nikomu neublizi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
6.10.19 12:30
@Lenka_Hal píše:
Berme to pozitivne, pri tom jeho prodavani nikomu neublizi :nevim:

Nebyla bych tak klidná, pořád nevíme, co prodává. Bojim bojim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35926
6.10.19 12:33
@Baba píše:
Sranda, že mě v jiný diskuzi sepsul za použití odborných termitů, páč jim nerozumněl, a najednou ví, co je dendritická buňka a jak fungujou lymfocyty :roll:

Jenže tady ty termity nejsou důležitý, podstatná informace z celého vysvětlen je, že si TIG a vakcína vzájemně konkurují, ale že to lze eliminovat způsobem aplikace a rychlostí jejích působení. Kdybys tohle napsala jako odpověď na dotaz alifie, proč se to podává současně, když již z principu to musí působit proti sobě, tak by další spekulace nevznikaly.

Jenže tohle ty samozřejmě nevíš, umíš jenom papouškovat oficiální obecní kecy a princip i zvláštnosti toho, co (možná) děláš, moc nechápeš. Prostě tě to takhle učili, tak to takhle děláš, ale zamýšlet se nad tím proč, je nad Tvé síly. Mnohem jednodušší je někoho zdrbnout na Emimino a vynadat mu, jak je hloupý, že se nespokojí s pouhým faktem, ale hloubá i nad jeho vysvětlením a zdůvodněním. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek