Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
4.10.19 17:45
@J_Doe píše:
Ja myslela, ze vis, cemu se chechtas… :nevim:

No chechtám. On byl u některých nehod jako řidič. Kolik z těch X to bylo, samozřejmě nevím. V kontextu jeho okecávání porušování předpisů je to slušný materiál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
4.10.19 18:12
@Baba píše:
Nahodou sem nasla jegeho prispevek v jine diskuzi. Tak to je fakt dokonaly. Mozna by se mel zacit ridit pravidly nwz svym chabym selskym rozumem, nemusel pak xkrat bourat.
@Lenka_Hal píše:
Mne to jen krasne zapada do obrazu teto osobnosti, jak se nam tu casto prezentoval.
@Baba píše:
Me to fakt rozchechtalo. I kdyz je to smutny. Kvuli takovym idiotum i mimo mesto na hlanvi zpomaluju a rozhlizim se, kdyz se napojuje vedlejsi, pocitam s tim, ze mi tam nejaky jege muze vlitnout.

A možná Tě ještě více rozchechtá, že u většiny těchto havárií jsem byl jako pasažér, který opravdu nebyl schopen ovlivnit situaci. V případě autobusu jsem dokonce spal, stejně jako u havárie na dálnici, kde se dokonce řidič vzbudil za po mně! :mrgreen:

V případech, kdy jsem řídil, byl vinným řidič, který do mě naboural, ale přesto jsem si vyčítal, že kdybych nejel striktně dle pravidel, ale počítal s „blbcem na silnici“, tak jsem jím (asi) mohl zabránit. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
4.10.19 18:18
@Baba píše:
On byl u některých nehod jako řidič.

A ani jednu z nich nezavinil… :mrgreen:

Ovšem abych byl spravedlivý, tak pár mých krizovek „vyžehlili“ ostatní, stejně, jako jsem já „vyžehlil“ chyby jiných řidičů. Důležitější je používat zdravý rozum a vhodně reagovat na konkrétní situaci, než slepě dodržovat pravidla a nezabránit havárií, byť je pravda na mé straně. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
4.10.19 18:19
@jege píše:
A možná Tě ještě více rozchechtá, že u většiny těchto havárií jsem byl jako pasažér, který opravdu nebyl schopen ovlivnit situaci. V případě autobusu jsem dokonce spal, stejně jako u havárie na dálnici, kde se dokonce řidič vzbudil za po mně! :mrgreen:V případech, kdy jsem řídil, byl vinným řidič, který do mě naboural, ale přesto jsem si vyčítal, že kdybych nejel striktně dle pravidel, ale počítal s „blbcem na silnici“, tak jsem jím (asi) mohl zabránit. :jazyk:

@Baba Tak co je tady k chechtani? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
4.10.19 18:23
@jege píše:
A ani jednu z nich nezavinil… :mrgreen:Ovšem abych byl spravedlivý, tak pár mých krizovek „vyžehlili“ ostatní, stejně, jako jsem já „vyžehlil“ chyby jiných řidičů. Důležitější je používat zdravý rozum a vhodně reagovat na konkrétní situaci, než slepě dodržovat pravidla a nezabránit havárií, byť je pravda na mé straně. :cert:

Tak jen aby to nebylo jako s temi tituly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
4.10.19 18:23
@jege píše:
A možná Tě ještě více rozchechtá, že u většiny těchto havárií jsem byl jako pasažér, který opravdu nebyl schopen ovlivnit situaci. V případě autobusu jsem dokonce spal, stejně jako u havárie na dálnici, kde se dokonce řidič vzbudil za po mně! :mrgreen:V případech, kdy jsem řídil, byl vinným řidič, který do mě naboural, ale přesto jsem si vyčítal, že kdybych nejel striktně dle pravidel, ale počítal s „blbcem na silnici“, tak jsem jím (asi) mohl zabránit. :jazyk:

Hele, ja z toho tady taky nedelam nejaky zavazny dukaz, je to spis pro pobaveni (sorry :mrgreen: ). Ale stejne, mit nekolik nehod? :mrgreen: ja jsem skoro stara jak ty, ne? Mam rocne kolem 25000km a nic :nevim: Jsou nahody (malo caste) a jsou dusledky (castejsi) nejakeho vzorce chovani, tak to vidim ja. Muj otec je profesionalni ridic, vim o jedne nehode. Ale rypat se v tomhle moc nechci. Proste jsem se jen pobavila na tvuj ucet. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
4.10.19 18:42
@J_Doe píše:
@Baba Tak co je tady k chechtani? :nevim:

Vždyť sem psala, co odpoví :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
4.10.19 18:48
@mroe píše:
Tak jen aby to nebylo jako s temi tituly…

A kde jsem lhal s tituly? I když jsem původně psal o 3 diplomech, tak mám i 3 tituly. :jazyk:

Kdybych to bral striktně „na váhu“, tak jich mám 5, jelikož nostrifikaci se změnilo přesně znění a u některých i typ.

@Lenka_Hal píše:
Ale stejne, mit nekolik nehod? :mrgreen: ja jsem skoro stara jak ty, ne? Mam rocne kolem 25000km a nic :nevim: Jsou nahody (malo caste) a jsou dusledky (castejsi) nejakeho vzorce chovani, tak to vidim ja.

Tak když si brzo ráno sedneš do autobusu, klidně s zdřímneš a vzbudíš se až v momentě, když autobus lítá ze strany na stranu, ucítíš prudký čelní náraz, který celý autobus odhodí do pole, tak jaký máš na tom podíl? Nespat v autobusu? Teď už skoro nespím a pak je taková noční cesta přes hory na Sinaji s šíleným arabským řidičem celkem vzrůšo.

Nebo když to do Tebe na křižovatce napálí náklaďák s nezkušeným mlaďochem, který kvůli oslnění nerozezná světla na semaforu a když je již rozezná, tak kvůli náledí a prudkému sešlápnutí brzdy dostane smyk a vletí do křižovatky uprostřed červené? :nevim:

Ovšem kdybych si kromě semaforu (pravidla) hlídal i opačné směry (zdravý rozum), tak bych asi mohl havárii zabránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
4.10.19 18:59

@jege tak psal jsi v mnoznem cisle o tech, kde jsi ridil.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
4.10.19 19:12

A kde jsem lhal s tituly? I když jsem původně psal o 3 diplomech, tak mám i 3 tituly. :jazyk:

Kdybych to bral striktně „na váhu“, tak jich mám 5, jelikož nostrifikaci se změnilo přesně znění a u některých i typ. @jege
Tak psal jsi to tak, abychom si mysleli, ze mas tri vysoke skoly, tedy tri tituly. A ona to byla jedna skola a diplomu uz je pet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
4.10.19 20:29
@Lenka_Hal píše:
@jege tak psal jsi v mnoznem cisle o tech, kde jsi ridil.. :nevim:

Vždyť ano, těch havárií bylo kvantum, asi u 2/3 třetin jsem byl jako spolujezdec a u cca 1/3 jsem řídil já. Kupodivu, když jsem „prasil“, tak jsem neměl prakticky ani jednu, jelikož jsem dával maximální pozor a hlava se mi neustále točila kolem dokola. Všechny havárie jsem měl vždy jenom v případě, že jsem jel podle pravidel, třeba kvůli únavě, a nepočítal s chybou ostatních. Když pak někdo udělal chybu, tak jsem nebyl na ni připraven a nebyl jsem schopen ji eliminovat.

Než mě někdo ironicky nařkne, že jsem ideální a neomylný řidič, tak se musím přiznat, že jsem měl většinou štěstí, že mé řidičské chyby většinou eliminoval někdo jiný nebo to byla pouhá náhoda, že neskončily havárii. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35927
4.10.19 20:36
@mroe píše:
Tak psal jsi to tak, abychom si mysleli, ze mas tri vysoke skoly, tedy tri tituly. A ona to byla jedna skola a diplomu uz je pet.

Ne nepsal a nemohu za to, že si domýšlíte věci, které jsem nikdy nenapsal. Třeba jsem psal, že mám 3 diplomy, někdo z toho udělal 3 vysoké školy, teď jsem napsal, že mám vlastně 5 titulů, byť některé vznikly kvůli změně při nostrifikaci, ale Ty z toho hned uděláš 5 diplomů. A pak jsem tady za pohádkáře, ale ty pohádky si vymýšlíte sami, viz. jak jsem se stal (mrtvým) řidičem autobusu! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
4.10.19 21:09
@stinga píše:
spalničky byly ještě v generaci mých rodičů cca 60 let naprosto běžná dětská nemoc, kterou prodělaly téměř všechny děti a nikdo z nich nezná nikoho, který by po spalničkách měl nějaké problémy

tak to mají trošku selektivní paměť, protože spalničky mají komplikace až v 30 %
dle wikiskript: Mezi nejčastější komplikace spalniček patří:

zánět středouší (7–9 %),
pneumonie (1–6 %) buď primární intersticiální, nebo sekundární bakteriální - je příčinou 6 z 10 úmrtí na spalničky,
gastroenteritida se zvracením a průjmy vedoucími k dehydrataci (8 %),
post-infekční encefalitida (1 na 1000 až 2000 případů)[1] - manifestuje se vzestupem teploty v rekonvalescenci, bolestí hlavy, poruchou vědomí a často jsou přítomny křeče;[5] úmrtnost až 10 %[4],

Bogaertova subakutní sklerózující panencefalitida (1 na 100 000 případů) - vzácné, ale fatální degenerativní onemocnění centrálního nervového systému, které se rozvíjí několik let po prodělání spalniček (průměrně po 7 letech) a je častější u dětí, které prodělaly spalničky v prvních 2 letech života.[1]

a z téhož zdroje: Celosvětově patří spalničky mezi hlavní příčiny úmrtí v dětském věku, především v nejméně rozvinutých zemích. Příčinou úmrtí u malých dětí je nejčastěji pneumonie, u starších dětí encefalitida.[6]

kolik % komplikací má proti tomu očkování proti spalničkám? Ať nežeru, klidně po celém priorixu? (spalničky mají 100% infekčnost a epidemie jsou již nyní, kdy je proočkovanost veliká, takže nevytahuj mantru „nemusel by to chytit“)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
4.10.19 21:15

@Pudloslava
Nemají všichni selektivní paměť. Naše 90letá sousedka mi vyprávěla, že její dcera měla spalničky a za tu dobu ona málem zešedivěla strachy, prý hnus s komplikacemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76492
4.10.19 21:21

@jege nechápu, proč v každé diskusi o čemkoli - zde tetanus - řešís své řidičské umění či neumění, fakt mi uniká jakýkoli oslí můstek s tetanem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek