Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
29.9.19 19:09
@jege píše:
Ale hrabal se v zemi při přestavbě staršího domu, což klidně mohla být bývalá zemědělská usedlost s chlévem a hnojem. A virus tetanu má setsakramentsky tuhý kořínek!
@inkakřivák píše:
Ergo kladívko jsou děti hrabající se v zemí též rizikova skupina, chápu tě dobře.?

Tak jednoduchý to nebude, hádám. :think:

Příspěvek upraven 29.09.19 v 19:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
29.9.19 19:09
@jege píše:
Ale hrabal se v zemi při přestavbě staršího domu, což klidně mohla být bývalá zemědělská usedlost s chlévem a hnojem. A virus tetanu má setsakramentsky tuhý kořínek!

Tetanus neni viroveho puvodu. Proto mohla ta ATB zabrat, kdyby se trefili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
29.9.19 19:11
@mroe píše:
Tetanus neni viroveho puvodu. Proto mohla ta ATB zabrat, kdyby se trefili.

Ty jo, ten virus jsem prehlidla. To byl snad vtip, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
29.9.19 19:12
@robínek píše:
Tak jednoduchý to nebude, hádám. :think:Příspěvek upraven 29.09.19 v 19:10

Nebude. Vzhledem k tomu, ze nejohrozenejsi skupinou jsou neockovani anebo starci - tedy ti, kteri se s tetanem nikdy nepotkali a ti, co maji imunitu uz trochu pochroumanou, muze byt ve hre jeste nejaky dalsi imunitni pochod, nejen protilatky, ktere uz umime zmerit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.9.19 19:16
@Baba píše:
No my to víme :mrgreen: MartinKa ne.
Kormě těch zemnědělců jaksi nic nevymyslel.
A ano, nevědět, kolik je celosvětově vyléčených případů vztekliny je hrubá neznalost :roll: Nejseš praštěnej? Taky neumím hlavní města, vlajky, nejvyšší hory, vyjmenovat nositele Nobelových cen, v pravopise mi dělá problémy inerpunkce, nejen teda, nepoznám všechny ptáky, stromy, kytky… che, toho by se našlo

A tak ho nech, bobka. Rochní se tady v té tvé „základní neznalosti“ už kolikátý den, co na tom, že je to blbost. Ještě to napíše asi tak 500× a třeba pak objeví nové téma. Třeba mi jednou někde najde překlep a bude se na tom točit několik set příspěvků. Takové drobné radosti všedního dne. :srdce:

Příspěvek upraven 29.09.19 v 19:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.9.19 19:19
@robínek píše:
A tak ho nech, bobka. Rochní se tady v té tvé „základní neznalosti“ už kolikátý den, co na tom, že je to blbost. Ještě to napíše asi tak 500× a třeba pak objeví nové téma.

Mám psát nazhvál hrubki? Ať má materyál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
29.9.19 19:27
@lucenka píše:
A to s dítěte, které špatně mluví, respektive jednu dobu nemluvilo, nesmím nic podnikat? A k žádnému zmatení jazyků u něj fakt nedošlo, očkování proběhlo normálně v ČR.
A ne opravdu mě nenapadlo vozit dítě na pohotovost kvůli tomu, že přestalo používat většinu slov. A k čemu by mi bylo dřívější kolečko po doktorech? Dozvěděla bych se to samé, co ve třech letech.

No, tak to ti teda řeknu proč. Protože bys měla čisté svědomí, a už tehdy přesně věděla, že něco konkrétního se v dítěti semlelo, a že to NEBYLA ta mrtvička, která mohla silně poškodit nějakou část mozku - třeba to centrum řeči - a mohlo se to nějak dořešit. Ono to znamená vytřískat z doktorky doporučení na neurologii a taky to znamená jí tam dítě dovézt, nejen telefonovat. Nebo počkat, až skončí doktorce ordinační hodiny a jet do nějaké nemocnice na pohotovost. Doktorku obejít, pokud nesouhlasíš s jejím názorem. Z krve poznají, že byl v krvi trombus i po několika hodinách. Pak jsou ty resonance mozku, apod. Jenomže musíš jít tvrdě za svým, když se ti to zdá vážné. Protože kdyby tenkrát něco našli, tak to rozpustili lékově a mohlo být dnes jinak. Jenomže se to už nikdy nedozvíš a poděkovat můžeš sobě. Plivat zlé sliny kolem sebe není tobě už dnes k ničemu. Nepomůže ti to.

Prostě to ber tak, že se dějou různé věci. Dítě prodělá zánět v uchu a ohluchne. Nebo těžký zánět v oku a oslepne. Můj manžel prodělal pravděpodobně zánět v uchu, který neléčil, vykašlal se na to, výsledek je pomalá, ale jistá ztráta sluchu. Tvoje dítě mohlo mít jakýkoliv problém v hlavě - zánět, sraženinu, jenomže se to nedotáhlo. Výsledek může být to zpomalení vývoje řeči a třeba i něco navíc. Je to strašně složitý, to očkování mohlo spustit nějaké kolečko, třeba ta teplota mu způsobila dehydrataci a vznikla nějaká krevní sraženinka… no chápeš. Stačí strašně málo a je průser. Jenom ti tu všichni jaksi říkají, že pouhé očkování pravděpodobně není jediný důvod problémů, které postihly tvoje dítě. Bude to více věcí dohromady. Nejlépe nastínila Baba. Mrtvičku nemusíš nutně poznat, jenom ty následky jsou vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5412
29.9.19 19:29

Pokud je tak těžké (až málem nemožné) nakazit se v ČR tetanem, proč tedy vyžadují ti, kdo píchají miminkům náušničky (asi ne všichni, jasně), aby se s nimi maminky objednaly až 14 dnů od první dávky hexy, respektive aby prostě byly děti očkované proti tetanu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.9.19 19:41
@Lenka_Hal píše:
Ty jo, ten virus jsem prehlidla. To byl snad vtip, ne? :think:

Kuře se opilo z radosti, že našlo Babě „základní neznalost“ a včil píše z cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.9.19 19:42
@Baba píše:
Mám psát nazhvál hrubki? Ať má materyál.

Nene, pravopis nech mně. To už by bylo.na bobka moc, sledovat tolik front.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
29.9.19 19:43
@TRG píše:
Pokud je tak těžké (až málem nemožné) nakazit se v ČR tetanem, proč tedy vyžadují ti, kdo píchají miminkům náušničky (asi ne všichni, jasně), aby se s nimi maminky objednaly až 14 dnů od první dávky hexy, respektive aby prostě byly děti očkované proti tetanu? :nevim:

Tak nám je v porodnici pichli před propuštěním domů. Bez tetanovky a čekání 9.tydnu na první očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
29.9.19 20:07
@robínek píše:
zemnědělci neexistují, takže riziková skupina tetanu = píše: Více

To je hodně hloupej argument pro očkování… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.9.19 20:13
@MartinKa36 píše:
To je hodně hloupej argument pro očkování… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jj, celou dobu tady píšeš jako hotentot co do obsahu i formy. Tak co máš teda v arzenálu hodnotného proti očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.9.19 20:15
@MartinKa36 píše:
To je hodně hloupej argument pro očkování… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ty nemas zadny argument pro neockovani.
Tak co ty rizikove skupiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.9.19 20:17

@MartinKa36
Už víš, jaký je rozdíl mezi kojencem a batoletem? A tetanem a spalničkana, které sem pořád nesmyslně cpeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek