Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
28.9.19 16:34
@Baba píše: :mrgreen: To by štvalo spíš anesteziology.
Mě štvou ty, podle kterých musím přiklusat na jejich zavolání jako konziliář. Nejlépe ihned :roll:
Ale nezkoumala jsem, jak moc to jsou skutečně doporučené postupy a jak moc úzus pracoviště. Stejně by mi to nepomohlo :roll:

No jo :lol: O nich se rika, ze se povazuji za spesl kastu, ne? Tak to asi musi davat nalezite najevo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
28.9.19 16:42
@J_Doe píše:
No jo :lol: O nich se rika, ze se povazuji za spesl kastu, ne? Tak to asi musi davat nalezite najevo. :)

Chirurgové, ortopedi, to je jedna banda :mrgreen:
Ale já s nima každý den do styku nepříjud, zato muž si je užije.
Tenhle rozhovor anesteziologa s ortopedem je prý poměrně přesný :mrgreen:
 https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
28.9.19 16:46
@vokishka píše:
@Baba můžu se jen mimo téma zeptat, jaký je rozdíl v narkoze u mag. rezonance a třeba slepáku. Je nějaká lehčí? Když jsem po slepáku zvracela, budu i teď?

Tak to Ti teda neřeknu. Nejsem anesteziolog, a drahou polovičku nemám po ruce :?
Na tu MR musíš fakt v celkový? Nestačil by nějaký tabletkový oblbovák? Ne teda, že by to bylo zas tak výjimečný. U nás takhle MR občas taky děláme, ale co jim anesteziolog dává?
No každopádně, nidko nám pak na oddělení nezvracel. Sem pomohla :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
28.9.19 16:50
@ludmilaadamkova píše:
Husty 8o spalnicky jsou v pohode obrna je v pohode cernej kasel je asi taky v pohode.
Na spalovej bacil staci cajicek a obklad zejo.Naprosto chapu proc je zzakladni ockovani ze zakona povinne kdyz ctu tyhle zvasty.

Prosím nauč se vnímat ostatní psal jsem že… spalničky je nemoc kterou je lepší když ji děti bez následků prodělají a získají celoživotní imunitu, o Polio (Obrna) jsem psal že by byla dnes mortalita mnohem nižší než pře válkou ( diky umělé ventilaci) a že mají pacieni do smrti trvalé následky o kterých ví většina anesteziologů kulový… To že na základě vědeckých faktu upozornuji na nevýhody očkování proti zarděkám a nesouhlasím s plošným očkováním proti tetanu… jaká je proboha pravděpodobnost že batole z prahy chytne tetanus že ho musíme očkovat hned po narození? Pro vás je svět moc čenobílej je pro očkování je proti očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65120
28.9.19 16:51

@Baba dík :mrgreen: Neuroložka rovnou navrhla anestezii, teprve půjdu k nim na ARO amblulanci se domluvit, třeba dají jen něco hodně velkého na oblbnutí. Mám drobet klaustrofobii a polohové vertigo, největší závratě v leže v posteli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
28.9.19 16:53
@vokishka píše:
@Baba můžu se jen mimo téma zeptat, jaký je rozdíl v narkoze u mag. rezonance a třeba slepáku. Je nějaká lehčí? Když jsem po slepáku zvracela, budu i teď?

Hlavně to řekni tomu, kdo tě bude uspávat. Oni ti tam můžou něco přimíchat, aby ti pak nebylo blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65120
28.9.19 16:56

@Z.jev řeknu. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26566
28.9.19 16:56
@Baba píše:
To nemel byt anonym :)

Jasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
28.9.19 16:57
@MartinKa36 píše:
Prosím nauč se vnímat ostatní psal jsem že… spalničky je nemoc kterou je lepší když ji děti bez následků prodělají a získají celoživotní imunitu, o Polio (Obrna) jsem psal že by byla dnes mortalita mnohem nižší než pře válkou ( diky umělé ventilaci) a že mají pacieni do smrti trvalé následky o kterých ví většina anesteziologů kulový… To že na základě vědeckých faktu upozornuji na nevýhody očkování proti zarděkám a nesouhlasím s plošným očkováním proti tetanu… jaká je proboha pravděpodobnost že batole z prahy chytne tetanus že ho musíme očkovat hned po narození? Pro vás je svět moc čenobílej je pro očkování je proti očkování.

Pravděpodobnost je asi stejná jako u batolete z Brna.

Tak jaký jsou ty rizikový skupiny pro tetanus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
28.9.19 17:00
@vokishka píše:
@Baba dík :mrgreen: Neuroložka rovnou navrhla anestezii, teprve půjdu k nim na ARO amblulanci se domluvit, třeba dají jen něco hodně velkého na oblbnutí. Mám drobet klaustrofobii a polohové vertigo, největší závratě v leže v posteli :lol:

Tak držím palce. :palec:
Na MR sem nebyla, ale potomky mám vyfocené 2 ze 3. Až budou všichni, dám si jejich mozky na zeď do obýváku :mrgreen: Teda obrázky samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26566
28.9.19 17:02
@J_Doe píše:
Te uz se asi tezko zeptam, jelikoz je byvala.A trochu se to tady bojim napsat, ale jejim odbornym nazorem bych se stejne asi odmitla ridit. ;)

Hele, to klidne muzes, vsichni vcetne Baby tady rikaji, ze i doktrori jsou jen lidi, mezi nima blbce taky najdes. Ja doktory beru jako autoritu v otazkach zdravi, ale stejne jsem od jedne utekla, dokumenty jsem si od sestry nechala vyskladat na stul…
Ja se jen blbe ohradila, nechtela jsem byt vtlacena do toho, ze jsem priklad svych kluku dala jako podklad/dukaz svych obecnych tvrzeni. To byl jen dodatek, takove obecne povidani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
28.9.19 17:06
@Baba píše:
Pravděpodobnost je asi stejná jako u batolete z Brna.Tak jaký jsou ty rizikový skupiny pro tetanus?

Práce na farmě je riziková, naopak prace v lidlu za kasou není,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
28.9.19 17:12
@MartinKa36 píše:

tetanem se v podstatě může nakazit jakýkoliv člověk, pokud není očkovaný, dítě může pomáhat babičce okopávat zahrádku, i klidně v parku, když to dítě leze po zemi a hrabe se bůhví v čem, takže cca od 6-8 měsíce? zrovna tohle je fakt onemocnění, které bych neriskovala, ale já děti očkuji i proti žloutence typu A, aby si ji nedonesli třeba z tramvaje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
28.9.19 17:17
@welovefashion píše:
tetanem se v podstatě může nakazit jakýkoliv člověk, pokud není očkovaný, dítě může pomáhat babičce okopávat zahrádku, i klidně v parku, když to dítě leze po zemi a hrabe se bůhví v čem, takže cca od 6-8 měsíce? zrovna tohle je fakt onemocnění, které bych neriskovala, ale já děti očkuji i proti žloutence typu A, aby si ji nedonesli třeba z tramvaje ;)

mimo rizikovou skupinu je pravdepodobnost infekce mizivá, pokud víš že je ditě rizikové rotože máte zahradu na které pomáhá babičce tak ho naočkuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
28.9.19 17:18
@MartinKa36 píše:
Práce na farmě je riziková, naopak prace v lidlu za kasou není,

Kdo konkrétně je riziková skupina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek