Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@markytka3 tak přesně díky
už sem si fakt
Myslela ze sem nějaká jetá 🤣
@Atisia už jsem rozhodnuta ![]()
Mam na tele tetování které pro mě mají hodnotu a tohle není jiné. Jen sem chtěla vědět co se tak dává nikoho neznám ve svém
Okolí.)
@Anonymní píše: Více
Jen sem to tam bohužel nikde nenašla :-
Vy se ptate lidi, co znamenaji jejich tetovani? Nebojite se trapasu, kdyz budou muset priznat, ze se s tim probudili po parbe?
Já za život potkala potetovaných lidí tolik a neptala jsem se nikdy nikoho na význam. Přijde mi úplně od věci se někoho ptát, co to je za datum, proč má psí tlapku nebo co ty runy znamenají v češtině. Pokud o tom někdo začne někdo sám od sebe, tak ok, ale jinak mi to přijde stejně divný, jako bych se jen tak někoho zeptala, jakou má velikost bot nebo kdy má menstruaci. Neberu tetování jako veřejně přístupný skicák/životopis, který by měl ulehčil small talk ![]()
@Pudloslava píše: Více
Neptám. Ale když je hezké, ráda se kouknu. Sama žádné nemám.
@Anonymní píše: Více
Tak prave kdyz to ma hodnotu pro tebe, tak bys mela vedet, co za symbol chces. A ne kopirovat z internetu ‚co se tak dava‘. To jsou prece treba symboly co maji hodnotu pro ty druhe lidi a pro tebe nemusi znamenat nic.
To je ale prece jejich trapas, ne tvuj
ale ne, ja se neptam.
Neptám, nezajímá mě to. Naprostá většina je hrozná, jak motivem, tak prací, nechápu, čím jsou lidé ochotní si nechat z. urvit tělo. Úplná pecka jsou jména dětí a datumy jejich narození na předloktí, to je snad nějaká epidemie mezi tetovanými. Stejná hloupost mi přijde i plán zakl. Za 10 let může být emočně úplně jinde a jen si bude jitřit rány. Jakože když si to nevytetuje, tak na to zapomene? Hloupost.
@markytka3 píše: Více
No, já bych spíš řekla, že když si někdo není schopen uvědomit smutnou realitu, která bohužel nastala a má potřebu si to nechat i vytetovat přímo do kůže, tak to svědčí o určité psychické labilitě… ![]()
Protože, každý „normální“ člověk si je moc dobře vědom toho, co se mu v jeho životě stalo, aniž by si to musel navždy připomínat nějakým smutným tetováním. ![]()
Ale, jestli to někomu pomůže zmírnit jeho bolest, tak proč ne? ![]()
Chápu, že jsou i lidé, kterým v takových situacích pomáhá příslušná medikace… no a někdo se musí navzdory těžkému osudu nechat za každou cenu tetovat.
Osobně si to neumím představit, tetování miluju, mám dost a taky s určitým příběhem, etapou, mám i vzpomínku na mrtvého psa, bohužel přesně dnes nám odešel další, taky bude, hned vedle prvního, až nastane čas, s odstupem. Ovšem dítě si představit neumím, ale to je vlastně úplně jedno, pokud to pomůže tobě, cítíš to jako správný, tak to tak udělej. Hodně sil ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.