Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Ajaxxx píše:
Určitě zmením Mudr, toto je fakt strasny i kdyz ja jsem mohla taky driv reagovat ale bohuzel nevim co byl zapal plic. Bojim se a cekam az budu moci zavolat po 1 hod zda vysledky byli o neco lepsi. Nikomu to nepreji(
No, me tehdy v podstatě vyhodili z nemocnice z pohotovosti.. S miminkem, který melo horečky pres 40 a skuhralo bolestmi, chudáček. Mel zánět mozkových blan (meningkokok B) a na me cuceli jak na hysterku ![]()
Tak ráno má zas teplotu 38,5 a jdou mu udělat plicní drenáž, že má v té plici asi agresivní bakterii a musí zjistit co to je! Bojim se aby to zvládnul!! Pak po 2 hodce mame prijet do nemocnice ze nas reknou vic al eto cekani, je strasny!!!
Drzim palce, at malej zabojuje! Dej vedet, jak jste dopadli.
@Ajaxxx - také strašně moc držím palce, ta bezmoc je hrozná. Malej to dá, děti jsou neuvěřitelní bojovníci
![]()
@Ajaxxx Držím palce, neumím si ani představit, jak teď musíš trpět, když nezbývá nic jiného, než čekat. Malý se s tím určitě popere, věřím, že to zvládnete ![]()
@Ajaxxx
držím palce, teď už pomalu asi budeš vědět, ale věř že děti zvládnou hodně, ale vím, že bezmocnost je strašná
@Ajaxxx hrudní drenáží se plíci „uleví“, nebude už stlačená výpotkem a bude se moci lépe hýbat (prokysličovat i prokrvovat). Držím palce.
Držím palce a věřím, že to bude dobré!! Zápal plic je nevyzpytatelný a poznává se těžko! On si každý myslí, že dotyčný hrozně kašle, ale já mám osobní zkušenost, měla jsem párkrát zánět průdušek a asi před 4 lety jsem měla opět obdobné příznaky jako vždy, akorát, že nyní s teplotou, ale nic hrozného, šla jsem za mudr, jelikož teploty už byly kolem 38 (byl to čt ráno), dala ANTB, jenže v pá teplota k 39, v so stále a v neděli také! to už jsem myslela, že nedojdu ani na wc, kašel skoro žádný, jenom ty teploty, v ne večer pohotovost, tam na poslechu nic, ale na rentgenu ten zápal byl!!! dali jiné antb a za dva dny bylo dobře, na rentgenu plíce postižená ještě ale čtvrt roku… známý měl totéž, také jen teploty a kašel skoro žádný a též mu na zápal přišli až poněkolika dnech, co neklesala teplota… pak si najděte, co pomáhá při zápalu plic - je nutné jíst takovou stravu, aby se plíce dobře zotavily - mě říkala mudr jíst hodně masa a vajec a nejíst mléčné výrobky apod. - tvoří se po nich hleny… hodně pít, opravdu hodně
Určitě bude brzy zase lépe, držím palce!
Tak dneska syneček měl navíc tu drenáž a podle snímku z rengenu se plice rozvinula ale spodek je furt špatnej, ale to se snad zpraví. Pěkně mu z toho vyteklo nečistot a dle moče to vypadá na nějakého pneumokoka, zítra už budou výsledky, který to potvrdí a dají se cílený lék!! furt můžou být komplikace. No už aby to bylo a budu klidnější a snad se i vyspim.
@Kakika píše:
@Ajaxxx Pořád na vás myslím, jak se maličký má?
Taky se přidávám a doufám, ze je už prcek doma ![]()
Jooo bylo by super kyby byl doma, bohuzel neni! Byl 8 dni v umelem spanku a ted je na jipce a vcera se mu zase vratil zanet. Dycha sam ale je jak hadrova panenka, pije a ji ale zas ten zanet. V plici zustala nejaka loziska zapouzdrena a ted si mysli ze mohla prasknout. Rentgen se bude delat az v pondeli a pak doktori rozhodnou. Je to dnes 14 dnu co je v nemocnici a zas dnes mam depku z toho ze se silnej zanet vratil i kdyz atb uz zase zabrala…
@Ajaxxx píše:
Jooo bylo by super kyby byl doma, bohuzel neni! Byl 8 dni v umelem spanku a ted je na jipce a vcera se mu zase vratil zanet. Dycha sam ale je jak hadrova panenka, pije a ji ale zas ten zanet. V plici zustala nejaka loziska zapouzdrena a ted si mysli ze mohla prasknout. Rentgen se bude delat az v pondeli a pak doktori rozhodnou. Je to dnes 14 dnu co je v nemocnici a zas dnes mam depku z toho ze se silnej zanet vratil i kdyz atb uz zase zabrala…
To me mrzí, pevné nervy ![]()