Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak já v tom pro nevidím bohužel ani jedno, až na to že vy si prohlídnete Thajsko.
Pro prcka šílenej let, možnost onemocnění- z toho bych měla strach nejvíc…bezpečnost…cokoliv. Já bych s takovým prckem nejela ani do chorvatska
![]()
já taky malou na dovolenou neberu a to je jí 22 měs- přijde mi to pro ni stresující-dlouháý let, změna prostředí…
Mě stačila cesta domu tedka letecky z Kréty a jak mám rada deti, tak tohle mě fakt stálo hodně usílí abych nepraštila matku něcím po hlavě. Nechapu to že nejde jet bez dětí do 3 let někam…no jo když je to zadarmo…
Nic no, nejela bych ale do Thajska vubec ne- je to exotika, myslim ze pediatr by si tukal na hlavu…(nechci nijak urazit) ![]()
Takhle daleko bych malé dítě fakt nebrala. Jestli chcete jet k moři tak bych letěla někam blíž cca 2 hodinky(Řecké ostrovy, Chorvatsko, Itálie, Španělsko).
S námi dítě cestuje naprosto v pohodě - 8 měsíců Rakousko, 11 měsíců Kréta, 18 měsíců Londýn, 20 měsíců Andalusie. Naprosto bez problémů změny prostředí, cestování autem, jídlo…Ani v letadle nejsou problémy. Ale do Thajska bych ji tedy nebrala. Ten let je hrozně dlouhý, někteří spolucestující mohou být dost nesnášenliví. Takhle malé dítě nezabavíš na moc dlouho. Ale hlavně klima v Thajsku v červnu..
Myslím, že se tam jezdí spíš v zimě, alespoň mi jsme byli. V létě přichází monzun, je horko, vlhko… Nějaké speciální nemoce v letovisku asi nehrozí, ale stejně… ![]()
Valkil, já bych Thajsko asi o pár let odložila. Nejhorší bude pro takového prcka cesta letadlem. Je to strašně dlouhá cesta a osmnáctiměsíční batole nezabavíš, ani kdyby jsi se postavila na hlavu. Budete otráveni vy, i spolucestující. Nemocí bych se asi moc nebála, ale jsou tam docela dost nezvyklé klimatické podmínky - vedro, vlhký vzduch - drobek bude asi dost protivný a než si na to zvykne, poletíte domů, což pro něj bude další stres…
Vyražte někam blíže a Thajsko si schovejte na jindy, alespoň si z něj bude něco pamatovat i drobek ![]()
A co se týče malých dětí - zda letět či neletět - já zase nechápu rodiče, kteří si odloží děti k babičce a sami si letí na dovolenou… Stejně tak mě rozčilují lidi, kteří remcají, že v letadle řve cizí dítě. Děti jsou děti a to se nedá nic dělat. Pokud se to někomu nelíbí, má si koupit letenku na let, kde žádné dítě nebude ![]()
tterka píše:
A co se týče malých dětí - zda letět či neletět - já zase nechápu rodiče, kteří si odloží děti k babičce a sami si letí na dovolenou… Stejně tak mě rozčilují lidi, kteří remcají, že v letadle řve cizí dítě. Děti jsou děti a to se nedá nic dělat. Pokud se to někomu nelíbí, má si koupit letenku na let, kde žádné dítě nebude
Souhlas ![]()
Nejčastěji prudí ti, kteří ještě žádné děti nemají a nebo ti postarší, což už zapomněli… ![]()
Když jsem dítě neměla, tak mi taky strašně lezly na nervy uřvané děti
![]()
Příspěvek upraven 19.08.11 v 11:59
NO já bych do tří let dítě na let nevzala (myslim dovoleny) a ani bych je neodlozila k babicce. Nechapu ty matky co je tahaji v necelym roce, decko z toho nema nic a otravuje vsehcny kolem, bohuzel je to tak vetsinou a misto toho abych ja si kupovala jinej let tak by me stacilo kdyby aspon to dite platilo letenku jako kazdej, mozna i s priplatkem, to bych jich najednou ubylo..
Kdyz maji platit tlusti lidi 2 mista, pze te omezuji coz je dobre, tak proc by nemelo platit dite ktery omezuje cely letadlo.
myslim ze nejvi cot stve maminky co tam maji taky deti a ti jsou hodny, umi je zabavit a na let se „nachystali“ kdyz uz leti…ale matka co si cte noviny a rve ji dite a nic nedela, tak ta by fakt potrebovala
![]()
Dice píše:
NO já bych do tří let dítě na let nevzala (myslim dovoleny) a ani bych je neodlozila k babicce. Nechapu ty matky co je tahaji v necelym roce, decko z toho nema nic a otravuje vsehcny kolem, bohuzel je to tak vetsinou a misto toho abych ja si kupovala jinej let tak by me stacilo kdyby aspon to dite platilo letenku jako kazdej, mozna i s priplatkem, to bych jich najednou ubylo..
Kdyz maji platit tlusti lidi 2 mista, pze te omezuji coz je dobre, tak proc by nemelo platit dite ktery omezuje cely letadlo.
U nás platí tlustý dvě místa? Nepleteš si to s USA
Zrovna na letu na Krétu za námi seděla ultra tlustá baba, která měla remci jen nějaké dítě vydalo hlásek
(naše bylo ticho, páč spalo).
A já jsem matka a rozhodně mne nepohoršují ostatní děti, i když to moje je hodné. Ono totiž nikdy nevíš, jak dlouho jim ta „hodnost“ vydrží ![]()
Pokud někdo ignoruje prudící dítě a třeba si čte, tak to je děs, ale nemyslím si, že těch je většina… ![]()
valkil, a to je takový problém říct matce, že letět nechceš?? jsi snad dospělá, aby si uměla vyjádřit vlastní názor, ne? pokud vám matka chce dát nějaké peníze, ano, tak ať vám je dá a můžete je použít na něco smysluplnějšího…takhle si tu dovolenou neužije nikdo, ani vy, ani děcko a ani další spolucestující…
a co se týče dětí v letadle…názor, že člověk si má zaplatit letenku do letadla, kde žádné dítě nebude je blbost…naopak matky by měly být ohleduplné, protože ten, kdo ruší je jejich dítě, ne člověk, který je zticha!
a to že staší generace zapomněla, že také měli děti…ne, ta generace nezapomněla, jen holt s dětma nikam necestovaly. mé rodiče by nikdy nepadlo jet s námi na dovolenou, protože si uvědomovali, že nikdo není zvědavý na uřvané děti. holt se jelo na chalupu, a byl klid…a na dovolenou k moři jsme jeli, až když jsme byli starší /10 let/
valkil píše:
Jde o to, že mamka by nám to asi z větší části zaplatila.
Za mě: já bych tam neletěla ani sama, není to lokalita pro mě. Potřebuju nějaké rozumové důvody, že k moři to má cena nejdřív tak ve 3 letech dítěte, jinak si to neužije fakt nikdo.
Hele, takový důvod asi není.
My jsme byli v Turecku, když malýmu bylo 1,5 roku a naprosto maximálně si to užil! Moře, bazénky, hotelovou restauraci, bary - se vždycky hrnul, že si dá jablíčkový džus. Prostě fakt byl nadšený a i teď po roce si vzpomene (nad fotkama), že byl u moře, že jezdil na tobogánu atd.
Ale do Thajska bych neletěla: strašně dlouhý let, mimo Evropu, totálně jiná kultura, hygienické a bezpečností faktory atd. Pozitivum nevidím ani jedno - dítku by bylo jedno, jestli je to moře v Thajsku nebo Chorvatsku.
Takže za mě: dovolenou v cizině u moře ANO, ale s rozumnou dobou doletu a za rozumných ostatních podmínek.
Takovou dálku bych s malým dítětem neletěla, ta cesta musí být utrpení. 15 hod. let s mezipřistáním byl utrpení pro mě, co potom pro dítě.
Ja se priznam, ze jsem do dvou let meho syna absolvovala nekolik dovolenych a vzdycky to byla parada. Maly se vyblbnul v bazenku, krasne jedl a nadherne spinkal. Vzdycky mel maminku i tatinka sebou a opravdu si nemam na co stezovat. Vsechny dovolene byly vramci Evropy. Jedine, kde jsme byli dal byla Amerika, Honzik mel 6 mesicu, let prospal v kosiku, ani si nemyslim, ze jsme nekoho otravovali, stravili jsme tam 3 tydny, Honzicek poznal svoji babicku, tety, bratrance a sestrenice.. Myslim si, ze je zvykli cestovat a nema vubec zadny problem s nama nekam vyrazit, zmena prostredi, zmena vzduchu…
Ale s Thajskem si opravdu nejsem moc jista. Ten let je opravdu hrozne dlouhy, v 18 mesicich uz to neprospi a bude to fakt chtit DVD prehravac, hracky, kresleni, prochazky po letadle.. Vy se nevyspite nikdo a prijedete uplne unaveni. Za druhe tam ted prsi, zima tam urcite neni, ale prset bude urcite denne.
Jo a pripominky na deti v letadle me trochu zvedaji ze zidle. Tohle muze rict nebo napsat jen clovek, ktery sve vlastni deti nema. A pokud s tim ma nekdo takovy problem, tak at rozhodne nikam nejezdit, rozhodne NE charterovym letem ani economy class a koupi si rovnou 1. tridu. A myslim si, ze i deti si zaslouzi zmenu vzduchu, morskou vodu, cerstve ovoce a maminku s tatou jen pro sebe…
Ja bych tedy Thajsko nedala s takhle malym ditetem. To bych rekla, ze tak az od 6-vys. Thajsko je prece jenom docela exotika a pro deti je to zatezove daleko vic nez pro dospele.
Dala bych nejakou destinaci, kde je priblizne stejne pocasi a more. Takze Kreta, Recko, chorvatsko, Italie, Spanelsko apod. I kdyby letadlem.
A mam kamaradku, co letadlem s prckem leta pomerne casto, ale Thajsko je prece jenom trochu dal nez je mozne vydrzet mnohdy i pro dospele, natoz pro deti.
A letet do Thajska cerven-zari mi pripada jako nesmysl (je to sice asi levnejsi, ale proto, ze je tam nemozne vylezt na slunicko pres den a protoze je tam neskutecne vlhko), tam se jezdi vetsinou pres zimu. Respektive podzim, zima, brzke jaro.