Tik, nebo něco jiného?

Anonymní
16.8.12 12:26

Tik nebo něco jiného?

Ahoj, mám takový problém. Mám asi tik v malíčku na noze, ale nejsem si jistá jestli je to opravdu tik. Četla jsem totiž, že tik je částečně ovlivnitelný vůlí, člověk cítí nepříjemné pocity a nutkání onen pohyb udělat. Jenomže já necítím žádné nutkání. Malíček se mi pohybuje úplně sám od sebe. Jakoby takové trhavé pohyby, a absolutně to nemůžu ovlivnit, nejde to. Je to strašně nepříjemné, stává se to když jsem v klidu, když odpočívám, nebo v noci. Prostě když mám nohu volně. Jediný způsob, jak malíčku zabránit v pohybu, je přidržovat ho silou, nebo se o něj o něco zapřít, prostě mu nějakým způsobem násilně bránit v pohybu. Jak ho pustím, sám sebou škubá a hýbe se jak se mu zachce. Ne v kuse, vždycky je chvíli klid a pak najednou škubne. Jsem z toho totálně na prášky, nemůžu normálně spát nebo odpočívat, nemůžu dát nohu tak jak je mi to pohodlné, protože pořád musím přidržovat ten debilní malíček. :lol: Máte s tím některá zkušenost? Co to je? Dá se s tím něco dělat? Díky a omlouvám se za anonym :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
tini
16.8.12 12:45

Asi bych zasla k obvodacce, at te posle na neurologii, prip. ortopedii, pokud je to takhle obtezujici, verim, ze to je hodne neprijemne, otazka je, jak pomuzou, asi jen prasky.Nebo zkusit nejake masaze

• Citovat
  • Upravit
1053
16.8.12 13:08

Na tik v očním víčku pomáhá hořčík. Těžko ale říct, jestli by to pomohlo i tady. To věřím, že to obtěžuje… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí