Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
máte někdo tip, co koupit za hračku pro dítko? Brzy budeme kupovat dceři dárek k svátku a chceme něco, aby to měla tak na hraní od 6 měsíců…teď má hraček dost (chrastítka, hrazdička, kolotoč, plyšáci), tak aby měla na později. Poradíte z vaší zkušenosti, co u vás bylo oblíbené mezi 6-10. měsícem??? Aby to nebylo jen na koukání, ale aby to pro nái byla zábava.
Ev. nějaký odkaz na hračky na netu.
Moc díky, Alenka
Ahojky
Jenom se ti pokusím poradit s hračkou. U nás bodovalo a vlastně ještě moc boduje dřevěný chrastítko. Je to taková tyčka a na tom na provázkách 8 barevnejch kuliček. Stojí to tak kolem 50,– malej si s tím hraje od 3 měsíců a je to nej… chrastítko. Kam se na to hrabou plastovky. No a jinak teď si hezky začíná hrát s takovýma velkýma dřevěnýma korálama co jsou na drátu. Je to všelijak proplítaný a cvičí si s tím prstíky. No a to je z Ikei a stojí to 300,. To jsou momentálně naše nejoblíbenější hračky.
Snd jsem ti dala alespoň nějakej tip. Mej se a Ahoj
Ahojky,
u nás momentálně vede kostka od SIMBA TOYS. Pavlík se s ní pere, mačká ji, okusuje, atd. ![]()
Je tam udávaný věk od 18měs, ale podle mne to neodpovídá (a jinak nemá žádné odnímatelné komponenty, které by se daly sníst
)
Hledala jsem ji na netu, ale nemám moc času, takže na českém jsem nenašla. Jinak je na : http://www.simbatoys.de/…y/index.html - kliknout na LERNEN a je to na 1.straně 2 obrázek ve druhé řadě „Spielwürfel“ a v detailu je možné si prohlédnout všechny strany.
Ahoj,
my jsme dostali teď na Vánoce výbornou hračku - kostky od Sassy /Sassy Crtitter cubes/ - je to 6 molitanových kostek, z nichž každá představuje domeček nějakého zvířátka, každý domeček samozřejmě obshuje to dané zvíře, které buď píská nebo nějak chrastí, šustí, cinká.. Na každé té kostce je nakresleno několik motivů, které se vztahují právě k tomu danému zvířeti - takže se o tom dá dlouho povídat, se zvířaty se dá hrát, kostky se dají stavět na sebe, kutálet… Včera jsem to zrovna viděa na mimibazeru za 485Kč /nové/, jinak na té krabici je adresa www.forbaby.cz, takže předpokládám, že by se to dalo pořídit taky tam. Je to trošku dražší hračka, ale řekla bych, že se opravdu vyplatí, když si představím, kolik už jsme si s tím vyhráli Je to sice od 9 měs., ale myslím, že se to dá využít už od těch šesti klidně. A vydrží rozhodně dlouho.
Viťka
Ahoj,
já doporučuje míče-velkej klasickej a několik menších-asi tak velikosti tenisových míčků. Vypadá to jako nic, ale děti si s míčky strašně vyhrajou, jakmile začnou lozit a později chodit. Podobnou službu udělá i nafukovací válec, který dítě před sebou koulí-stojí okolo 200 Kč.
Ať si vyhrajete
Jana+Kačenka 1 rok
Naprosto souhlasím s Janou!!! My od narození máme nejraději hračky Lamaze - např. ptačí domeček ten nemá chybu, náš myšák ho dostal ve 2 měs a doteď kdy je mu 7,5 ještě nikdy nezklamal, roste s ním a nikdy nenudí!!! Byla to sakra drahá hračka ale ty prachy se faaakt vyplatili, malý ho miluje.
Ale balónek to je supr hračka!!! Už asi tři měsíce ho používáme a je to paráda co s ním syn dokáže
Nám se osvědčil průměr tak 15cm měkký - krásně ho chytí do ručičky. Vřele doporučuju! ![]()
nepřihlášená Betynka a Robert 26/05/05
Ahoj.
My jsem teď k Vánocům kupovali takový jezdící a hrající vláček od Fisher Price, pak takový kroužky různých velikostí a barev na tyčce taky od Fisher Price a úspěch slavilo i takový plyšový růžový chodící a chrochtací prasátko ze Sparkys. Ale s čím si nejvíc vyhraje jsou ovladače, mobily, PET lahve a odsávačka do nosu ![]()
Lenka
Ahoj,
náš malej si teď , resp. od 6.měsíce oblíbil měkkou plastovou knížku a na návštěvě si dobře vyhrál s měkkou plastovou kostkou. Takže teď mu jí taky sháníme. No a taky sháníme nafukovací míč (četli jsme, že je to pro kojence učenlivá hračka), ale v obchodech ho nemají, protože prý je to letní zboží a přijde na jaře nebo v příštích týdnech. A taky jsme si na návštěvě vyzkoušeli Lamaze leporelo, které se dá přidělat i jako lem do postýlky. Má na jednotlivých částech různé povrchy, barvy, obrázky zvířátek a taky zrcátko. To je pro mrňousky hodně zajímavé, ale ta cena je asi kolem 500 Kč; jo holt Lamaze patří mezi ty dražší. Myslím, že se dá najít ve většině dětských eshopů.
Pa, Marki
Holky, moc vám všem díky, tak omrknu a budu pátra. Díky za tipy ![]()
NEZNÁLKU - petlahve i odsávačku máme, to by mi přišlo levně
![]()
Alenka
Ještě jednou díky všem,
tak jsem nakonec po dlouhém uvažování (protože jsem toho našla spoustu krásnýho) koupila ty kostky se zvířátky (jak psala VITKA)…nové na mimibazaru za 390
Vypadaj krásně a různě použitelný pro různě staré děti.
Doufám, že budou mít úspěch ![]()
Alenka
Míč, SIMBA válec (nafukovací). Koupila jsem Kláře k vánocům lego. Taky dobrá koupě. Koupila jsem teda to od 1 roku, protože to od 6 měsíců je „za hodně peněz málo muziky“. Ty kostky jsou dostatečně velký, spolknout se nedají. Postavím komín a mám klid, protože se to samozřejmě snaží rozebrat. Celkem velká krabice za 350 korun a postačí si s tim poměrně dlouho. Ivča_K
Ahoj, jelikoz se blíží vánoce chtěla bych pomoc/poradit dárky pro v tu dobu 6.měsíční holčičku..co se vám osvědčilo a tak ![]()
Vůbec nevím co kupovat, je toho tolik…
Moc děkuji
PS:nejlépe odkazy ![]()
Papír
Je to celkem jedno, v půl roce toho moc ještě nepobere. Buď nějaký hračky od půl roku nebo klidně něco už „do budoucna“. Spíš řešit tu praktickou stránku, z hraček ještě nic mít nebude.