Tipy na co nejvíce kalorické svačiny pro dítě

25
5.1.16 13:08

Tipy na co nejvíce kalorické svačiny pro dítě

Ahoj holky, potrebovala bych poradit… Co se vam osvedcilo jako nejlepsi svacina pro deti? (neco, ceho vam zbouchaji kopici :D ) Malemu jsou ctyri roky, nasledkem vazne nemoci trpi silnou podvyzivou… Konecne se mi rozjedl, sni chleb, banan, jogurt, pudink, proste cokoli. Doted jedl jen varene jidlo. Proto bych potrebovala poradit, at tu vahu nejak vytahneme. (sladke pecivo, dezerty, jogurty, ovoce? klidne davejte i znacky produktu, budu rada)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
5.1.16 13:13

Já kupuju mladšímu ( málo jí ) selské mléko, mají i jogurty, takové napodobeniny pribináčků, mrkni, jestli u vás jezdí taky, Mléko z farmy.
Dávala bych často sýry, hodně ovoce,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
5.1.16 13:14

Vylozene sladkeho bych se tedy vyvarovala, resila jsem s dcerou stejny problem trpela taky podvyzivou nasledkem nemoci, proste varim ji normalni jidla, polevky poctive, svaciny obsahujici tvaroh-klidne i ty kupovane tvarohacky, lipanky atd.,ale lipanky delam normalne domaci, a hlavne ovoce a zelenina, omacky s knedliky, bramborove knedliky, casto i krupicnou kasi-ja ji ale nesladim, jen posypana kakaem a trocha masla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.1.16 13:16

A na pití 100% džusy, super je taky Lučina. Sladkostma a tak bych to taky nehnala. Já teda ani knedlíkama no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.1.16 13:16

Presne tak varim doted, uz jsem i nahradila mleko za plnotucne, smetana jen 40ti procentni.. Vyvary domaci, i omacky zahustuji maslem.. Nedelam nic jineho nez varim :D dve polevky a tri chody denne jsou u nas naprosto bezne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.1.16 13:18

Ještě bych třeba když má rád mléko a banány (jiné ovoce) často dělala koktejly, různá smoothie. Je to navíc i zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.1.16 13:18

100% dzusy davam uz dva roky, prokladam cajem :D a tu lucinu… slo by ji treba zamaskovat do pudinku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.1.16 13:19

Ty smoothie vyzkousim, to me nenapadlo :) diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.1.16 13:19

To jsem nezkoušela, dětem dělám pudink, který pak zatepla smíchám s tvarohem. Do toho pak můžeš přidat i piškoty, ovoce. A chutná to teda i mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.1.16 13:21

A pokud by ti jedl, tak u nás docela frčí tohle: Namažeš tortillu burákovým máslem ( to je hodně kalorické, ale přitom obsahuje zdravé tuky ), na to dám kolečka banánu, pomažudruhou, přiklopím a dám na lžičce másla z obou stran opéct na pánev. Ono se to spojí, pak to nakrájíš a čtverečky a je to fakt boží!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
5.1.16 13:21

Ono zazraky se nedaji cekat hned, me dcera pribrala 2 kg za trictvrte roku, taky nejde o tu vahu, to ze ma nizsi neznamena ze je podvyziveny, pokud ji takhle pestrou stravu tak je to v pohode :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
5.1.16 13:22

Myslim, ze to robis spravne - nahradit polotucne potraviny plnotucnymi, hodne ovocia, zeleniny, orechy, susene plody. Co kase? Nema rad? Taka ovsenna kasa s plnotucnym mliekom a bananom - po nej sa mohla dcera utlct :). Dcera (takisto po vaznej nemoci) pribrala po poctivych domacich jedlach :) Ale trvalo to par mesiacov… Doteraz je to sice hubenour, ale uz nie je sama kost. Ako dlho je syn po nemoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
5.1.16 13:22

Abys to nepřehnala a nenasypala do něj moc kalorií (a tuku a cukru) během krátké chvíle, aby to podvyživené tělíčko z toho nebylo divoké…
dobrý stavební kámen jsou bílkoviny. Kvalitní maso, jogurty, tvarohy, pořádné mléko. Nemáte poblíž nějakou farmu? Čerstvé „bio“ maso, máslo, mléko nebo tvaroh dá určitě víc, než jen čistě kalorická bomba ;)
A nezapomínat i na zeleninu a jinak vyvážené jídlo (ať se ti z podmíráčka za rok nestane kulička ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
5.1.16 13:25

@lyrica delas smoothie v klasickem mixeru..?Ted jsou vsude kolem reklamy na smoothie mixery a jak jsou super a lepsi nez obycejne ale me se to tedy moc nezda..? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
5.1.16 13:25

Jako jogurt je fajn Choceňák, nebo třeba místo jgurtu tu a tam dát jen kysanou smetanu a dochutit třeba marmeládou. Doma dělat smetánky, jestli jí kaše, tak bych dávala ty. Přidat druhou večeři.
Jinak mně starší hodně přibral, když jsem mu dávala hodně masa (měl málo železa a železo podporuje chuť k jídlu, tak dvojitý efekt) a vývary a hutné polévky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML