Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tlačení na prázdnost a bolest pindíka ukazuje na zánět močového měchýře. Zítra zajdi k lékaři a uvidíš.
Děkuju, teď to pročítám a skoro to tak vypada, myslite ze to na rano k doktorce pocka? ![]()
A ideálně s sebou vzít moč, buď pokud zvládne načůrat do čisté skleničky a přelít do zkumavky, nebo do umytého nočníku dát čistou skleněnou misku a posadit ho tam a nechat vyčůrat.
Nepochopila jsem jak staré je dítě ale okamžitě bych jela na pohotovost. Pokud je totiž přítomna horečka, může se jednat kromě zánětu močového měchýře i o zánět ledvin a to není legrace. Tam je nutná hospitalizace. Takže pohotovost.
Taky me okamzite napadl zanet mocovych cest. Chytni ranni moc a bezte hned dopoledne k doktorce.
Jela bych na pohotovost. Se zánětem močových cest nevydržím do rána čekat ani já sama. Navíc bych se u dítěte bála, že infekce postoupí výš do ledvin.
Taky bych jela, pokud má i horečku. Teď nemůžeš vědět, od čeho je, klidně může být i od těch močových cest..a jak tu někdo psal, k ledvinám je to kousek a to není legrace..sama to znám a u dětí postupuje vše rychleji..držím palce, ať je prckovi lépe!
@Anonymní píše:
Holky, jdu si pro rady… asi tyden mi 1/5 stary mimco pred usnutim tlaci, ale kadi normalne pres den, jen tlaci na prazdno, z hluboka vydechuje nez usne.. nevite z ceho by to mohlo byt?Dalsi otazka, tyden ma rymu kasel, dnes 38,5 teplota a porad narika au a chyta se za pindika,ten je ale bez otoku a zcervenani, ale nenecha si na nej sahnout
Diky za rady!tu teplotu nevim k cemu radit k nastydnuti? K lezoucim hornim spicakum? Nebo je neco s pindikem
naříká au má horečku a ty se ptáš na netu? jak je možné, že jste už dávno nebyli u Dr? ![]()
Jela bych na pohotovost. kolik že chlapečkovi je? jsem to nějak nepochopila ![]()
@slavuska1 píše:
Jela bych na pohotovost. kolik že chlapečkovi je? jsem to nějak nepochopila
pochopila jsem že rok a půl? když říká au? ![]()
@jdukolem píše:
pochopila jsem že rok a půl? když říká au?
vidíš, to je možný. já si říkala, jestli je jako narozený 1.5. letos, a teda megašikovný, že už říká au, nebo jestli mu je 5 let, a teprve říká au, a jinak nekomunikuje. bych asi měla jít na kutě
![]()
Narika 1× cca za pul h, za hodinu a to dela i kdyz je opruzeny, proto jsem byla „v klidu“ a nejdriv resila ze ho asi pali zadek pri pocurani, teplotu mel az ted vecer,
dekuju za rady
Moč i CRP je v pořádku, krom teploty celou noc se na nic nepřišlo, tak uvidíme
Holky, jdu si pro rady… asi tyden mi 1/5 stary mimco pred usnutim tlaci, ale kadi normalne pres den, jen tlaci na prazdno, z hluboka vydechuje nez usne.. nevite z ceho by to mohlo byt?
Dalsi otazka, tyden ma rymu kasel, dnes 38,5 teplota a porad narika au a chyta se za pindika, ten je ale bez otoku a zcervenani, ale nenecha si na nej sahnout
tu teplotu nevim k cemu radit k nastydnuti? K lezoucim hornim spicakum? Nebo je neco s pindikem 
Diky za rady!