Tlak rodiny na kariéru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@lauraka píše:
Tak ja se tvym rodicum nedivim, takhle to ma v realu spousta lidi, i kdyz to tady proste neprizna… Rodice co maji oba vysokou skolu, proste jsou smutni, kdyz deti nejdou v jejich stopach a skonci u maturity nebo dokonce ani to. Je strasne tezke se pres to prenest. Vubec kdyz jsou dokonce ve svem oboru spicky. Moje znama je docentka na vysoke skole a dodnes po 20 letech se nedokazala smirit s tim, ze jeji syn opustil vysokou skolu v prvnim rocniku, skoro se stydi za nej, chlubi se jen tim druhym co vystudoval medicinu a skvele se uchytil.
Někteří lidi jsou fakt úplně jeb. lí ![]()
@Shaari90 Je mi jasné, že Tě to mrzí, jsou to Tvojí rodiče. Ale pokud jsi Ty spokojená, tak bych se v tom nějak zvlášť neutápěla. A pokud by Tě tatík chtěl hodně moc prudit, tak bych mu to normálně řekla, že on je sice špička, ale alkoholik a tak já dopadnout nechci, hotovo. Ale já jsem držka, nevím, jak to máte s rodiči doma vy.
Nám do vzdělání rodiče nikdy nemluvili, máti má VŠ, tatík maturitu. My oba s bráchou VŠ. Můj muž má maturitu a mně je celkem dost jedno, co budou dělat moje děti, jen doufám, že si najdou něco, co je bude bavit a čím se uživí tak, jak budou potřebovat. Nemám potřebu přenášet nějaké své ambice na své děti, je to každého věc, čím se živí, pokud je to legální
. Co by mě mrzelo, by bylo, kdyby z nich byly takové ty děcka, co je nebaví nic, neví, co chtějí dělat a mamko vyber mi něco, protože já nevím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@atominnka Tak tvym rodicum se fakt nedivim, takove decko by me zabilo
No vazne, z kariery mozne doktorky na uklid
To se jim nemuzes divit..Tohle bych taky nikdy nezkousnula.
Me docela udivuje, jak lidi napisi klidne, vzdala jsem vejsku. Me by tohle zlomilo vnitrne, mela bych pocit, ze mam porad neco nekde nedodelane, neco od ceho jsem utekla. Nemohla bych si sama sebe vazit, ze jsem to nezvladla a zdrhnula jak male dite. I kdybych se tomu v budoucnu nevenovala, proste bych to dokoncila uz z principu. Nesnasim nedodelane veci..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shaari90 píše:
Mě by zajímalo, proč třeba rodiče nejsou rádi, že mají doma aspoň jednu hlavu studovanou. Mohli by mít taky všechny děti retardované… Nevím, co by dělali potomJá mám ještě 2 sestry: jedna už je Mgr. a druhá studuje VUT, tak proč by se nemohli rodiče smířit s tím, že jedno dítě je prostě trochu jiné? Třeba jedna moje babička pracovala už od 16, tak jsem třeba spíš po ní
a dodělala si babička časem ještě nějaké vzdělání?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lauraka není vážně těžké si už podle názvu diskuze tipnout, kde na tebe člověk narazí
Ale uvědomuješ si vůbec, že tvůj názor je jenom jeden z mnoha? Vždyť ty to vždycky prezentuješ, jako kdyby se jednalo o nějakou univerzální pravdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shaari90 přestaň to řešit
Rodiče zřejmě už jiní nebudou. Ty si myslíš, že by se ti žilo lépe, kdyby ti rodiče „odpustili“, kdyby se smířili, že je to tak, jak je, ale to se bohužel nejspíš nestane. Proto musíš usilovat o změnu na SVOJÍ straně, to ty se musíš smířit s tím, že rodiče mají nějaký názor, ten respektovat, ale nenechat si jím ovlivňovat život
Jediné podstatné je, jestli jsi spokojená ty sama, na ničem (ani nikom) jiném opravdu nezáleží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shaari90 Já si to právě umím představit- Mám v blízké rodině něco podobného - úspěšný, VŠ vzdělaný, práce dobře ohodnocená - ale furt není spokojený, furt má málo, kolik času obětuje práci na úkor rodiny, alkohol i léky na úzkosti užívá. A doufá, že z jeho, teď ještě malých dcer, budou vědkyně…ovšem do vědeckého muzea je nikdy nevzal, že, není čas
.
Já jsem ráda, že lidé jsou různí, že každého zajímají a naplňují jiné věci, protože jen tak může ta společnost fungovat tak, jak funguje.
Vzpomínám na moji babi, ona byla taky chlubílek - vždycky o nás vykládala, jak se dobře učíme…a pak jsem ji nakrkla, protože jsem nechtěla jít na obchodku, ale šla jsem na gympl. Chtěla jsem pak na VŠ a být soc. pracovník…úplně pamatuju, jak to tak zklamaně líčila nějaké zdravotní sestře v nemocnici a ta sestra na to - ale to je pěkné, ne? A babi - jo, myslíte?
Jako nedělala z toho tragédii, stejně si myslím, že ani moc nevěděla, co to je, ale pamatuju si to…Drž se, snad je to brzy přejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně se ani náhodou nenech nikam tlačit a poslouchání výčitek apod. se vyhni. Dělej to, co tě těší a naplňuje, pokud tě to uživí tak, že jsi spokojena. Taky jsem byla někam směřována a dnes už bych se nenechala ani náhodou, protože to nakonec stejně neudělá dotyčného šťastným, a to je přitom základ. Žij svůj život a ne těch ostatních a věř v sebe a měj ze sebe radost. A k tomu jak naložit s rodiči už psali jiní:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee píše:
@Shaari90 mela bys to miminalne zkusit zivot je zmena a kazda vyzva neni jen tak
A co má podle tebe zakladatelka vlastně zkusit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lauraka já ti tvůj názor neberu. jenže nasi nikdy nekoukali na to, co bych chtěla JÁ dělat. Já nechtěla studovat gympl, nechtěla jsem na vš a už vůbec ne na medicinu. ![]()
Já zase nesnáším dělat něco, co mě nebaví a nemám ráda, když takovými věcmi ztrácím čas
jo a rovnou dodávám, že nehodlám debatovat o tom, že ty taky nemáš ráda některé domácí práce a přesto je děláš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit