Tleskáte v letadle?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
11.4.17 15:45
@Liz píše:
Jednou jsem si zatleskala, když jsme přistávali v hurikánu Emma a chvíli to vypadalo, že to nedáme. Při přistání všem spadl kámen ze srdce. Když jsem poprvé letěla chartrem na dovču, tak mě to fakt překvapilo, že lidi tleskali po klasickém přistání :mrgreen:Příspěvek upraven 11.04.17 v 15:45

Fuj, to si radši ani nepředstavuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.4.17 15:46
@Konnny píše:
Ne netleskám. Je to takový český folklor při dovolenkových letech k moři.

Ne, není. Český folklor je spíš takové to sebemrskačství jakože „co všechno děláme blbě“. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
11.4.17 15:47
@Bábrdl píše:
Ne, není. Český folklor je spíš takové to sebemrskačství jakože „co všechno děláme blbě“. :cert:
:palec: český folklór není nosit ponožky v sandálech, ale to, řešit to, že nosíme ty ponožky v sandálech a ostatní ne… přitom to taky není úplně pravda
  • Citovat
  • Upravit
36556
11.4.17 15:47
@Doe_Jane píše: Četla jsem že tleskají jen Češi, ale zatím jsem to zaznamenala spíše opačně, tleskání jsem zažila i v autobuse při dálkové cestě z Chorvatska :) mi to nevadí je mi to spíše příjemné, takový pocit že teď už bude vše v pořádku když jsme doma nebo na zemi :mrgreen:

Já v buse netleská, ale na konci cesty autobusákovi poděkuju. I když je to jeho práce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
11.4.17 15:49

@Amys Tady slo spis o stav letadla, njn, Ukrajina.

Ale prijde mi fakt jako mytus, ze to je oblibena ceska kratochvile. Nekolikrat do mesice jsem litala na pravidelne lince a nikdy nikdo netleskal, byt Cesi prevazovali. Asi je to i o vzdalenosti. Naopak jsem zazila temer ovace pri priletu na O´Hare v Chicagu a tam jsem byla Ceska jedina.

Příspěvek upraven 11.04.17 v 16:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
11.4.17 15:50
@Bábrdl píše:
Já v buse netleská, ale na konci cesty autobusákovi poděkuju. I když je to jeho práce. :nevim:

v MHD to neřeším ale u dálkových taky poděkuju, nevím proč, asi fakt z té euforie že jsme v pořádku doma :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
36556
11.4.17 15:52
@Doe_Jane píše: :palec: český folklór není nosit ponožky v sandálech, ale to, řešit to, že nosíme ty ponožky v sandálech a ostatní ne… přitom to taky není úplně pravda

Přesně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8470
11.4.17 15:53
@Bábrdl píše:
Ne, není. Český folklor je spíš takové to sebemrskačství jakože „co všechno děláme blbě“. :cert:

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
11.4.17 15:53

Hihi :-) Netleskám, je to podle mě trapné a nesnáším to. Dříve jsem lítala pracovně opravdu, opravdu hodně a tleskači mi fakt lezli strašně na nervy. Pak jsem vypozorovala, že jsou to dovolenkáři, co necestují moc často (OK, zážitek je i samotné letadlo), a nebo jižní národy a latinos - když jsem pak cestovala s jinými, než středo- a západoevropskými aerolinkami, pochopila jsem: Oni někdy ti horkokrevní piloti přistávají opravdu jako prasata :-)
Ale zlatí tleskači, to je pohoda oproti americkým turistům, ti dokáží otravovat personál a osazenstvo celého letadla během celého letu a letadlo během jednoho letu totálně zdevastovat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
11.4.17 15:54

Tleskám. Žiju-tak tleskám. Radostí :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8470
11.4.17 15:56

Tak jem si hned představila, jak aplausuji prodavačce, která mi namarkovala nákup a musela jsem se smát. A jak jste na tom vy? Tleskáte pilotům? :)

Příspěvek upraven 11.04.17 v 15:37

Tak někde se tleská, jinde ne, jde o zvyk.
To je asi, jako že prodavačce v obchodě, která mi namarkuje zboží, dýško nedám, a u baru, za to, že mi nalejou colu, něco nechám. Také podobná situace a odlišné zvyklosti.
(v letadle obvykle netleskám, když tleskají ostatní, tleskám.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.4.17 15:58
@nani77 píše:
Hihi :-) Netleskám, je to podle mě trapné a nesnáším to. Dříve jsem lítala pracovně opravdu, opravdu hodně a tleskači mi fakt lezli strašně na nervy.

Tak pravděpodobně jsou to lidé, kteří běžně nelétají. A letí jednou do roka na dovču.

Ale psát, že ti „strašně lezou na nervy“ je póza, ne? Prostě chceš dát najevo svoji převahu nad nimi, že ty jsi zkušená cestovatelka a ne nějaká dovolenkářka. To mi přijde laciné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Většinou ke konci letu jsem tak zmatlanej, že tleskaj letušky včetně druhého pilota v čele, když konečně vystoupím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20990

Brácha kolegyně lítal u US Navy s F-18 a když si odkroutil svoje tak začal lítat pro Delta na civilní lince.

Říká, že ho to strašně nudí a že by si s tím dopravákem rád zkusil vejvrtku nebo tak něco :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.4.17 15:59
@strýček sally píše:
Většinou ke konci letu jsem tak zmatlanej, že tleskaj letušky včetně druhého pilota v čele, když konečně vystoupím. ;)

Jj, já taky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová