Tleskáte v letadle?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3596
12.4.17 19:21

Netleskám a nikdy jsem netleskala, připadá mi že to lidi viděli někde ve filmu a stal se z toho zvyk. Tleskači mají pocit že jsou když zatleskají tak budou světoví protože se to tak „prý“ dělá.
V letadle se netleská tleskají opravdu jen lidé co lítají maximálně jednou za rok na dovču.
Znám celkem dost letušek a i pár pilotů, nepřipadají mi namyšlení, nebo jsem taky namyšlená a proto se mi zdá že jsou to fajn lidi :lol:.
Vím tedy že letušky se mezi sebou i mezi piloty často sázejí kolik buranů bude zase tleskat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.4.17 19:27
@Big boss píše:
Netleskám a nikdy jsem netleskala, připadá mi že to lidi viděli někde ve filmu a stal se z toho zvyk. Tleskači mají pocit že jsou když zatleskají tak budou světoví protože se to tak „prý“ dělá.
V letadle se netleská tleskají opravdu jen lidé co lítají maximálně jednou za rok na dovču.
Znám celkem dost letušek a i pár pilotů, nepřipadají mi namyšlení, nebo jsem taky namyšlená a proto se mi zdá že jsou to fajn lidi :lol:.
Vím tedy že letušky se mezi sebou i mezi piloty často sázejí kolik buranů bude zase tleskat.

jestliže o svém zákazníkovi, který mě přeneseně živí, smýšlím jako o buranovi a ještě se sázím, jaký buran zatleská, jsem namyšlenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
12.4.17 19:33
@terinka4444 píše:
jestliže o svém zákazníkovi, který mě přeneseně živí, smýšlím jako o buranovi a ještě se sázím, jaký buran zatleská, jsem namyšlenec.

Asi jo, ale v tom případě jsou namyšlení všichni, protože nepěkné věci o zákazníkovi si myslí občas lidé téměř ze všech profesí u kterých se pracuje s lidmi. Takže je lastně polovina národa namyšlená, anebo že by třeba měli smysl pro ostřejší humor? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.4.17 19:39
@Big boss píše:
Asi jo, ale v tom případě jsou namyšlení všichni, protože nepěkné věci o zákazníkovi si myslí občas lidé téměř ze všech profesí u kterých se pracuje s lidmi. Takže je lastně polovina národa namyšlená, anebo že by třeba měli smysl pro ostřejší humor? :roll:

myslet si je celkem něco jiného, než se o tom sázet s kolegama. To nemá se smyslem pro humor nic společného, to je prostě povýšenost v dost čisté podobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.4.17 22:51

Představte si tu situaci takhle: autobusák vám řekne, že nesnáší lidi, kteří mu po „vylodění“ v Chorvatsku řeknou děkuji. A že se vsází s kolegy, kolik takový trapáků se najde.

Co byste si o něm mysleli? Nejspíš, že je to namyšlený pozér.

A s pilotem je to dost podobné :mrgreen:

Prostě se dělá zajímavým. Lidi mi zatleskají (tzn. poděkuji) a já jsem prudce nad věcí, jsou to vlastně trapáci.

Když o tom tak přemýšlím, představte si to v divadle. Hra skončí, vy začnete bouřlivě tleskat a rozhořčení herci na vás vyjedou: „Co jste si mysleli? Že to nezahrajeme dobře? To je naše práce, víte? Trapáci… Tleskají jen Češi. NAštěstí tu sedí pár zkušených divadelníků, kteří zůstali sedět. Vy ostatní jste ubožáci. Dobrou noc.1“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.4.17 07:12
@Bábrdl píše:
Představte si tu situaci takhle: autobusák vám řekne, že nesnáší lidi, kteří mu po „vylodění“ v Chorvatsku řeknou děkuji. A že se vsází s kolegy, kolik takový trapáků se najde.

Prostě se dělá zajímavým. Lidi mi zatleskají (tzn. poděkuji) a já jsem prudce nad věcí, jsou to vlastně trapáci.

Když o tom tak přemýšlím, představte si to v divadle. Hra skončí, vy začnete bouřlivě tleskat a rozhořčení herci na vás vyjedou: „Co jste si mysleli? Že to nezahrajeme dobře? To je naše práce, víte? Trapáci… Tleskají jen Češi. NAštěstí tu sedí pár zkušených divadelníků, kteří zůstali sedět. Vy ostatní jste ubožáci. Dobrou noc.1“ :mrgreen:

No protože je to trapný, to se děje jen v divadlech typu Kulturák v Horní a podobných lowcostech, tam je to asi běžný, naštěstí tam nechodím, v divadle na úrovni by trapáci netleskali :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
13.4.17 07:24

@Svítící žárovka jistě

jasně že spadne. Normálně padaj vyjímečně, letecký provoz je bezpečný, ale jakmile tam vlezu – spadne. Protože zákony schválnosti…a fobie z létání. :nevim:

naštěstí létat nemusím a snad ani nebudu muset, po několika letech to již asi nedám…nejde to :nevim:

@terinka4444

hm, fakt si nedovedu představit že bych se sázela kolik z pac. mi poděkuje nebo dokonce tím poděkováním pohrdala…člověk je rád když je pac. rád, a naopak je smutný když uděláte první poslední, řešíte, uděláte toho fakt hodně a pac. ani nepoděkuje nebo dokonce brblá a je pořád nespokojen a neví co by jak by…nebo bez vysvětlení zmizí a nedokončí si rozplánované věci na kt. byl vyčleněn čas a prostředky… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
13.4.17 07:28

Mě zásadně vadilo při letu, když začali hlásit výšku…desettisíc a nevím co metrů, venku je teplota mínus něco…a nyní desettisíc a třista metrů…

fantazie pracuje a začala jsem si představovat tu výšku…tu hloubku…to prázdno pod nohama…jak dlouho by asi trval pád…za jak dlouho by čl. ztratil vědomí…jak by zmrzal…no bída, bída

a bylo vymalováno, jen si to tady představuju a obrací se mi žaludek představou že bych musela do letadla…závidím v dobrém všem co se nebojí létat… :palec:

i když letí někdo z rodiny, nesu to blbě, naštěstí moc často nemusíme a na dovol. se dá autem a je to v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
13.4.17 07:38

P. s. zaujímavé je že jedno z mých dětí má fobii stejnou

začala ještě když bylo uplně malinké, nějak jsme se bavili o přeletu balonem a dítě začalo brečet že neeee že nikdy / ten balon vidělo na obloze / a pomoooc, a" maminko to nesmím, maminko, že mě nedáš "…

nikdy předtím jsme létání před ním neřešili, já sama o tom nemluvím a snažím se to na něj nijak nepřenášet, muž mi vyčítá že to má „ze mě“, ale opravdu si hlídám a nikdy jsem toto před dítětem neventilovala

dítě má ohromný respekt před letadlama na obloze / jako já / a samo mi říká že nikdy nechce letět, že se bojí a vůbec…

otázka zda je to dědičné, nebo zda to „nějak“ získalo ode mne, i když jsem se opravdu snažila nikdy to před ním neventilovat…ty moje lety byly ještě dříve, daleko před jeho narozením…no nevím, ale naprosto mu rozumím, protože se létat bojím stejně, tak jsme dva strašílci a neletci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.4.17 07:40

@Borrealis mně se zase stahuje žaludek, když si představím přeplněné silnice směrem tam a zpět do Chorvatska třeba, kolem mě stovky potenciálních naprosto zpruzelých a unavených řidičů, a každý z nich může selhat. Asi raději risknu to letadlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
13.4.17 07:52

@terinka4444 jistě jistě, samozřejmě, zdravým rozumem a statistikou je to jasné, nicméně fobii zdravým rozumem poručit nejde

navíc utahaný řidiči, řídící 12 H v kuse a na toto nezvyklí, mikrospánky…jistě že

pro mě naštěstí muž řídí rád, nejezdíme nikdy dlouhou trasu v kuse a muž preferuje auto pro takovou tu volnost že se jde sebrat a odjet…jet na výlet, přejet si jinam…/ s více dětma k nezaplacení, nejen když onemocněj /

takže on když si letí, letí si a já nemusím a na rodinn dovolenou si jedem v poklidu a volně autem

fobii nejde poručit, je to to samé, jako když se arachnofobik nenechá zavřít na 3 hodiny do místnosti se 150 hnusnými chlupatými pavouky, oni sice nic nedělaj, a je to bezpečné, ale brrrrrrrrr
mě pavouci vůbec nevaděj, zase se bojím létat… :roll:…ta představa ty výšky a prázdna pod sebou…a nemožnost odejít

při posledním letu jsem jim tam prej zmateně začala pobíhat a hledat dveře že vystoupím a jdu…že odcházím…nevím, nepamatuju…byla jsem napraná práškama a stejně strach jak…tak už raději nelítám a je mi dobře :think:

piloty obdivuji, že dovedou takovej kolos položit bezpečně na zem a neroztřískat ho…a z létání mám hrůzu
balón mi nevadí, zem je blízko a „v dosahu“…vrtulník mi nevadí, to si dovedu užít…letadlo a ta výška…konečná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
13.4.17 07:55

P. s. třebas se to donese k nějakému pilotovi a ten lépe pochopí mentalitu tleskače, kterej je rád za dar dalšího života a v duchu
nevěřil že to přežije a doma nechal sepsanou závět a uklizeno :nevim:

a bere pilota jako pomalu svého zachránce, hrdinu a…vůbec…prostě je obdivuji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.4.17 09:08
@Borrealis píše:
Mě zásadně vadilo při letu, když začali hlásit výšku…desettisíc a nevím co metrů, venku je teplota mínus něco…a nyní desettisíc a třista metrů…

fantazie pracuje a začala jsem si představovat tu výšku…tu hloubku…to prázdno pod nohama…jak dlouho by asi trval pád…za jak dlouho by čl. ztratil vědomí…jak by zmrzal…no bída, bída

a bylo vymalováno, jen si to tady představuju a obrací se mi žaludek představou že bych musela do letadla…závidím v dobrém všem co se nebojí létat… :palec:

i když letí někdo z rodiny, nesu to blbě, naštěstí moc často nemusíme a na dovol. se dá autem a je to v klidu

A přitom to hlásí kvůli tomu, aby uklidnili cestující. Z výzkumů totiž vyplynulo, že cestující uklidňuje, když kapitána slyší, když ví, že tam fakt někdo sedí, někdo s klidným hlasem, kdo má dost času něco povídat, místo aby řešil hořící motor nebo jinou hrůzu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.4.17 09:09
@Borrealis píše:
P. s. třebas se to donese k nějakému pilotovi a ten lépe pochopí mentalitu tleskače, kterej je rád za dar dalšího života a v duchu
nevěřil že to přežije a doma nechal sepsanou závět a uklizeno :nevim:a bere pilota jako pomalu svého zachránce, hrdinu a…vůbec…prostě je obdivuji :mrgreen:

Oni zatleskají i ti, co se nebojí, Je to prostě poděkování. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
14.4.17 09:19
@Bábrdl píše:

Když o tom tak přemýšlím, představte si to v divadle. Hra skončí, vy začnete bouřlivě tleskat a rozhořčení herci na vás vyjedou: „Co jste si mysleli? Že to nezahrajeme dobře? To je naše práce, víte? Trapáci… Tleskají jen Češi. NAštěstí tu sedí pár zkušených divadelníků, kteří zůstali sedět. Vy ostatní jste ubožáci. Dobrou noc.1“ :mrgreen:

Divadelníci jsou tak mizerně placení, že jim ten potlesk dává sílu pokračovat dál v tomto krásném povolání, než shodí kostým a jdou někam pinglovat do hospody, aby uplatili složenky. To u pilotů nehrozí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová